بریتانیا، آلمان و فرانسه به ایران و متحدانش: از حمله خودداری کنید

رهبران فرانسه، آلمان و بریتانیا در بیانیه‌ای مشترک با اعلام نگرانی عمیق خود از افزایش تنش‌ها در منطقه، از ایران خواسته‌اند تا از حمله و تشدید تنش در منطقه خودداری کند. این بیانیه در حالی منتشر می‌شود که آمریکا ناوهای نظامی بیشتری به خاورمیانه اعزام کرده است.

رهبران سه کشور اروپایی در بیانیه‌ای مشترک خواستار از سرگیری فوری مذاکرات آتش‌بس در غزه شدند و ابراز نگرانی کرده‌اند که «حمله ایران و متحدانش فرصت توافق بر سر آتش‌بس و آزادی گروگان‌ها را به خطر بیاندازد.»

در بیانیه خود نوشته‌اند که ایران و متحدانش «مسئولیت اقداماتی را بر عهده خواهند داشت که این فرصت برای صلح و ثبات را به خطر می اندازد.»

رهبران اروپایی در بیانیه مشترک خود نوشته‌اند جنگ باید اکنون پایان یابد و حماس هم همه گروگان‌هایی که دارد آزاد کند و کمک‌رسانی به غزه آغاز شود.

س از ترور اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس در تهران و فواد شکر یکی از فرماندهان ارشد حزب‌الله لبنان در بیرون نگرانی از گسترش جنگ به منطقه گسترش یافته است.

در همین حال، حماس هم واکنش به پیشنهاد دوباره آمریکا و مصر و قطر برای از سرگیری مذاکرات، خواستار اجرایی شدن مفاد آتش‌بس قبلی شد که می‌گوید هم این گروه با آن موافقت کرده است و هم بر مبنای طرح جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا تهیه شده است.

ساعتی پیش، لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا از زیردریایی «یو‌‌اس‌اس جورجیا» مجهز به موشک‌های هدایت‌شونده دستور داد تا در خاورمیانه مستقر شود و از ناوگروه هواپیمابر یو اس اس آبراهام لینکلن خواست تا سریع‌‌تر به سمت منطقه حرکت کند.

لوید آستین در جریان گفتگوی دوباره خود با یوآو گالانت وزیر دفاع اسرائیل بار دیگر بر تعهد آمریکا بر دفاع از اسرائیل تأکید کرد.

روز گذشته اکسیوس به نقل از یک منبع آگاه گزارش داده بود که یوآو گالانت در گفتگو با آقای آستین به او گفته است که آمادگی‌های نظامی ایران نشان می‌دهد که «برای حمله گسترده به اسرائیل آماده می شود.»

پس از ترور اسماعیل هنیه، ایران اسرائیل را مسئول دانست و تهدید کرده است که در واکنش به «نقض حاکمیت ملی» این کشور «انتقامی سخت» خواهد گرفت.

زیردریایی هسته‌ای یو‌‌اس‌اس جورجیا که قابلیت حمل ده‌ها موشک و نیروی ویژه را دارد، در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ هم مدتی در نزدیکی ایران و در بحرین پهلو گرفته بود.

در آن زمان، در آستانه نخستین سالگرد کشته شدن قاسم سلیمانی، فرمانده سابق نیروی قدس، تنش میان ایالات متحده و ایران بالا گرفته بود.

نیروی دریایی ایالات متحده آمریکا پیشتر در بیانیه‌ای درباره توانایی این زیردریایی توضیح داده بود که یو‌‌اس‌اس جورجیا قادر به پشتیبانی از «عملیات‌های روزمره و احتمالی» در آب‌های منطقه است و «نشانگر تعهد آمریکا به شرکای منطقه‌ای و امنیت دریایی» است وآمادگی دارد تا در دفاع «در برابر هرگونه تهدید، در هر زمانی» وارد عمل شود.‏

ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن هم که به اسم شانزدهمین رئیس جمهور آمریکا نام‌گذاری شده پیش ازاین چند بار به خلیج فارس و دریای عمان پرواز کرده بود.

ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن در یازدهم نوامبر سال ۱۹۸۹ کار خود را آغاز کرد. این ناو به عنوان یک ناو هواپیمابر کلاس نیمیتس پنج دسته‌بندی می‌شود. این کشتی نظامی ظرفیت حدود شش هزار پرسنل دارد.

طول آن کمتر از ۳۳۳ متر است و عرض آن در پهن‌ترین نقطه حدود ۷۷ متر. ناو آبراهام لینکلن با وزنی در حدود صد هزار تن می‌تواند با سرعتی معادل ۳۰ گره دریایی (۵۶ کیلومتر در ساعت) حرکت کند. بی بی سی

اینرا هم بخوانید

وخامت سلامتی راحله راحمی‌پور، از مادران دادخواه دهه ۶۰ و مسن‌ترین زن زندانی در زندان اوین

گزارش‌ها حاکی از وخامت سلامتی راحله راحمی‌پور، از مادران دادخواه دهه ۶۰ و مسن‌ترین زن …