اول ژانویه ی ۲۰۲۰، کنوانسیون حقوق کودک، قانون سوئد می شود. خبر خوبی است ولی اصلا کافی نیست. مفاد کنوانسیون حقوق کودک در چندین موارد ناروشنی دارد، برای مثال مواد ۸، ۱۱، ۲۰ ، ۲۹ و ۳۰، به والدین اجازه بیش از حدی می دهد که آداب و رسوم، فرهنگ و مذهب خودشان را بر کودکان تحمیل کنند. همچنین می توان کنوانسیون حقوق کودک را به جهاتی تعبیر کرد که می توان به معنای حمایت از مدارس مذهبی برای کودکان، حجاب برای دختران و ختنه پسران باشد، که از نظر ما تعرض به جسم کودک و مثله کردن آنها است.
با توجه به اینکه چنین کاستیهایی در کنوانسیون حقوق کودک وجود دارد، آیا می توان این سوال را مطرح کرد که این کنوانسیون به عنوان یک وسیله مطمئن برای مقابله با ظهور جوامع موازی در سوئد و سایر مناطق اروپا باشد، آنهم با حفظ حقوق و مطالبات ویژه فرهنگی و علائم مذهبی؟
قوانین موجود سوئد، در مقایسه با کنوانسیون حقوق کودک، حمایت محکمتری دارد،هر چه قانون سوئد هم، در مقابل حجاب برای کودکان، ختنه پسران و در برابر مدارس مذهبی کاستیهای خودش را دارد.
از دیدگاه حقوق و منافع کودک، مدارس مذهبی برای کودکان ، حجاب برای دختران و ختنه پسران تبعیض آمیز و ظالمانه است. ما معتقدیم تمام والدین حق دارند اعمال و مناسک دلخواه مذهبی خود را انجام دهند. اما با استفاده از مذهب برای کنترل و بستن دست و پای کودک در مدرسه و در خانه بصورت شبانه روزی به معنی عبور از خط قرمز است. مدارس مذهبی مطابق نرم و ارزش برابر عمل نمی کنند، بلکه با دید تحقیر آمیز در باره زنان و افراد متعلق به سایر ادیان دیگر نگاه می کنند. چرا که مذاهب اغلب شامل عقاید قدیمی، متعصب و سرکوبگرانه متعلق به دوران باستان هستند. مقررات قرون وسطی با برابری دنیای مدرن امروز سازگار نیست. بنا بر این ما از منظر حقوق کودک از مسئولین و صاحبان قدرت سوئد می خواهیم که دست به اقدام بزنند.
پیشنهاد ما:
۱ ـ یک مدرسه برای همه: نه به مدارس مذهبی برای کودکان! مدرسه باید مبتنی بر عقل ، تجربه و علم اثبات شده باشد و عمل کند، نه بر اساس عقاید مذهبی. مذهب متعلق به حریم خصوصی افراد است، نه فضای عمومی.
۲-ـ حجاب یک تکه پارچه بی تقصیر و عادی نیست. بلکه یک اونیفرم مذهبی است که دختران را در دوران کودکی به ابزار جنسی تبدیل می کند. به این شکل، آپارتاید جنسیتی در جامعه پایه گذاری می شود. دختران حجاب به سر می کنند چون والدین آنها را مجبور می کنند، یا انها را در معرض انواع فشارهای روحی و روانی قرار می دهند. کودکان معمولا آنچه را که والدینشان انجام می دهند آنها هم بر رسیدن به عشق و تائید آن انجام می دهند. در هر صورت، حجاب نماینده ی ارزشهای تبعیض آمیز و سلطه جویانه است. در شرایط سیاسی امروز، نمایندگان جامعه به ویژه سیاستمداران و نمایندگان آموزش و پرورش نیز باید بدانندکه حجاب بخشی از تلاش اسلامگرایان است برای رسیدن به جداسازی جنسیتی در جامعه. بنابراین ضروری است که حجاب برای کودکان فوراً ممنوع شود.
۳ ـ ختنه تجاوز به حریم خصوصی پسران است. ختنه پسران نقض جدی حقوق کودکان بی دفاع است که به آن بی توجهی می شود.اینکه وزیر دموکراسی سوئد، سازمان مدد کار کودکان (BO)، سازمان نجات کودکان (RB) و سازمان علیه تبعیض(DO) در سوئد ساکت هستند خیانتی نابخشودنی در حق کودکان بی دفاع است. ما معتقدیم که حقوق کودکان بر منافع مذهبی و سیاسی مقدم است. پسران هم انسان هستند، نه اشیاء. اجازه دهید وقتی به سن ۱۸ سالگی رسیدند، خودشان در مورد این عمل غیر قابل بازگشت بر روی بدنشان تصمیم بگیرند. ختنه پسران ممنوع!
شما که به حقوق کودک اهمیت می دهید و برایش مبارزه کرده اید: با ما باشید و این مطالبه را از جامعه بخواهیم که منافع کودک مقدمه بر احکام مذهبی که ریشه در عصر حجر دارد!
استکهلم، ۱۱ نوامبر ۲۰۱۹
Riksförbundet Barnen Först
Enough is Enough
Kvinnorättsförbundet
Women’s Revolution
Kvinnors rätt
KFKI
1- Karim Shamohammadi Chairperson Children First Now
2- Mina Ahadi Chairperson Enough is Enough
3- Farideh Arman Chairperson Women’s Right Association
4- Shirin Shams Chairperson Women’s Revolution
5- Maria Rashidi Chairperson Women’s rights
6- Mahin Alipour Chairperson KFKI
7- Sara Nakhaei Chairperson Iranian Refugee Federation
8- Rebecca Hybbinette fil.dr/Author
9- Soleyman Ghasemiani Author
10- Devin Rexvid Social Worker
11- Siamak Bahari TV Program Manager. Kodakan Moghadamand
12- Hormoz Raha Chairperson I.C.A.E
13- Azar Poya
14- Hoshiar Soroush
15- Andisheh Alishahi
16- Susan Saberi
17- Abe Asadi
18- Soudabeh kazemian
19- Shirin Bahrami
20- Khalil Keyvan
21- Sima Bahari
22- Rahim Yazdanprst
23- Shaho Pirkhezerian
24- Kavosh Mehran
25- Naser Shishegar
26- Hasan Salehi
27- Shahnaz Asfandiari
28- Nastaran Godarzi
29- Hamed Jamali
30- Milad Rasai manesh
31- Kimia Pazoki
32- Nazanin Sadeghi
33- Shahla Khabazzadeh
34- Golam Akbari
35- Giti Aghajani
36- Jamil Farzan
37- Raza sarlak
38- Arsalan Amjadi
39- Arash yazdan
40- Amir Tavakoli
41- Awat Farokhi
42- Biston Bigzadeh
43- Hosein Hoseinnjad
44- Hosein Khodaifar
45- Hami Haghshenas
46- Sahar Babasalji
47- Said Soltanpour
48- Sajad Akbari
49- Sadegk Zandi
50- Faramarz Ghorbani
51- Kian Azar
52- Mojgan Mazhar safari
53- Nastaran Mansori
54- Navid Olfati
55- Hadi Mosavi
56- Veda Ilka
57- David Gafari
58- Somayeh Soltanpur
59-