کارگر کمونیست 848
با نزدیک شدن به 25 شهریور، سالروز شروع انقلاب “زن، زندگی، آزادی” تحرکات بخش های مختلف انقلابی جامعه برای بزرگداشت انقلاب تشدید می شود و کل جامعه را به ولوله و جوش و خروش انداخته است.
دامنه اعتراضات کارگران ، بازنشستگان و پرستاران گسترده شده و مطالبات و شعارها و سخنرانی های فعالین و معترضین اعتراضات عمیقا بازتاب دهنده مفاد مندرج در منشور مطالبات حداقلی 20 تشکل موسوم به منشور انقلاب “زن، زندگی، آزادی” و منشور مطالبات زنان پیشرو در کارخانه ها و خیابان و مراکز درمانی هستند. منشوری که خطوط و رئوس خواستهای برابری طلبانه، برخورداری از زندگی انسانی و رهائی همه انسانها و به طور کلی مسیر انقلاب را تبیین و تعیین کرد و به پرچم انقلاب تبدیل گردید، همواره پرچم اعتراض در تجمعات اعتراضی بوده و امروز در روزهای منتهی به دومین سالروز انقلاب برافراشته تر و پر اهتزاز تر شده است.
زنان با جسارت بیشتری از دستاورد انقلاب خود دفاع می کنند و در ادامه مبارزات خود تا پایان دادن به عمر حکومت ضد زن و حکومت آپارتاید جنسی خستگی ناپذیر به پیش می روند.
روزانه چندین تجمع علیه فساد و دزدی های حکومتی، علیه فقر و گرانی و حقوق های زیر خط فقر در سراسر جامعه برگزار می شوند که با شعارها و پلاکارت های وحدت گرایانه، آزادیخوانه، علیه اعدام، علیه زندان و تبعیض و حجاب و غیره هم آوا و آراسته شده اند.
در درون زندان های مخوف جمهوری اسلامی، زندانیان سیاسی پیام های ادامه انقلاب به بیرون ارسال می کنند و خود قهرمانانه پای آرمان هایشان ایستاده و علی رغم تحمل سخت ترین فشارها و شکنجه ها در برابر شکنجه گران و زندانبانان مقاومت می کنند و کوتاه نمی آیند.
تشکلهای دانشجویان، کارگران، زنان، معلمان، بازنشستگان، پرستاران و دادخواهان که تعدادی از آنها از جمله امضاء کنندگان منشور مطالبات حداقلی 20 تشکل هستند، با تأکید و تکیه بر منشور انقلاب، بیانیه های استقبال از دومین سالگرد انقلاب “زن، زندگی، آزادی” را منتشر کرده اند و به این ترتیب است که انقلاب هم در عرصه عملی و میدانی و هم در عرصه سیاسی و تشکیلاتی با همسوئی و درهم آمیختگی بی نظیری به دومین سالگرد خود نزدیک می شود.
اینگونه است که انقلاب بعد از دو سال از شروع خود، امروز در موقعیتی قدرتمند از نظر نفوذ و جایگاه توده ای قرار دارد و به طور روزمره در هر تجمع اعتراضی از آنجا که جمهوری اسلامی همه جانبه در بحران است و قادر به برآورده نمودن هیچ خواست و مطالبه اجتماعی نیست، مفهوم آن فریاد زده می شود. در نتیجه موجودیت حکومت است که در هر اعتراضی مورد چالش قرار می گیرد و این را هم مردم و هم خود سران رژیم به خوبی می دانند.
مردم می دانند که گرفتن هر مطالبه ای از حکومت در گرو جنگیدن با رژیم و به عقب راندن آن است و عقب راندن رژیم نیز به معنای سوق دادن اش به سوی سرنگونی می باشد. این واقعیت مداوما با شعارهای معترضین برای ایجاد اتحاد و انسجام و روحیه ایستادگی و مقاومت دادن به خود در برابر یورش های سرکوبگران و در عین حال دعوت به انسجام و ایستادگی سراسری تأکید و تکرار می شود.
سران حکومت نیز می دانند که اعتراضات گسترش یافته جاری در حد فعلی باقی نخواهند ماند و وسیع تر و عمیق تر خواهند شد و می دانند که اعتراضات بر بستر انقلاب، میدان های بسیج کننده و گردآورنده نیرو برای انقلاب هستند. خودشان اعتراف می کنند اقتصاد بحرانی است و هیچ راه حلی برای رفع آن ندارند. می گویند اقتصاد باید جراحی شود و همه می دانند که جراحی اقتصادی توسط حکومت فاسد و چپاولگر اسلامی یعنی تحمیل گرانی بیشتر بر مردم. و بخش های مزدبگیر کم درآمد جامعه امروز با ویژگی ای انقلابی در برابر این حکومت ایستاده اند و از معیشت خود دفاع می کنند و هر روز بر جمعیت های تجمع کننده و معترضشان افزوده می شود. ویژگی های این تجمعات و اعتراضات در شرایط دو سالگی انقلاب، ادامه حرکت و تبدیل شدن به سیلاب در مسیر انقلاب را ترسیم می کنند و از این جهت آرامش را سران حکومت گرفته اند.
و در چنین شرایطی است که تشکل های اجتماعی و خانواده های دادخواه با تیتر “زن، زندگی، آزادی” بیانیه هایشان به مناسبت دومین سالگرد انقلاب را شروع و با اتکاء بر منشور 20 تشکل و فراخوان به برگزاری مراسمات و بازگشت مجدد به خیابان و تأکید بر شعار “ایستاده ایم تا پایان” یعنی تا سرنگونی جمهوری اسلامی و پایان دادن به همه جنایات حکومت ختم می کنند.
این بیانیه که از طرف تشکل های اجتماعی منتشر شده اند و در حالیکه بخش های مختلف اجتماعی وسیعا درگیر اعتراضات هر روزه علیه حاکمان هستند، حائز اهمیت سیاسی و اجتماعی می باشند. از نظر سیاسی و تأکید بر خطوط و رؤس مطالبات فوری انقلاب و در اهتزاز نگه داشتن منشور 20 تشکل به عنوان پرچم انقلاب و به حاشیه راندن جریانات راست و ضد انقلاب مهم هستند و از نظر اجتماعی نقش نیرو بخشی و به هم وصل نمودن جنبش های اعتراضی برای پیوستن به صف انقلاب دارند.
در حالیکه بخش های مختلف جامعه در میدان مبارزه با حکومت هستند، انتشار بیانیه های انقلاب “زن، زندگی، آزادی” نقش دمیدن به شیپور پیشروی انقلاب را دارند و جامعه ای که از موقعیت و ویژگی سرنگونی طلبانه عبور کرده و به موقعیت انقلابی رسیده است با حساسیت وجدیت بالا به این صداها و فراخوان ها توجه می کند.
اوضاع سیاسی و مبارزاتی امروز، در دستور کار بودن ادامه و به سرانجام رساندن انقلاب را بیش از هر اقدامی توضیح می دهد.