Bundeskanzleramt

تازه‌ترین اقدامات دولت آلمان علیه ویروس کرونا

آنگلا مرکل در یک نشست مطبوعاتی در باره تازه‌ترین تحولات در زمینه ویروس کرونا در کشورش توضیحاتی ارائه کرد. او اظهار داشت که اتحادیه اروپا، کشورهای عضو “گروه ۷” و سازمان جهانی بهداشت باید هماهنگ اقدام کنند.

شامگاه دوشنبه، ۲۶ اسفند (۱۶ مارس) صدراعظم آلمان در یک کنفرانس مطبوعاتی نتایج گفت‌وگوهای خود را با روسای دولت‌های ایالتی آلمان، نمایندگان احزاب این کشور در پارلمان و سران “گروه ۷” در اختیار رسانه‌ها گذاشت.

آنگلا مرکل اظهار داشت که گروه ۷ و سازمان جهانی بهداشت بر این نکته تاکید کرده‌اند که اقدامات آنها باید در هماهنگی با یکدیگر باشد، زیرا ویروس “سارس کوو ۲” به یک بحران جهانی تبدیل شده و همکاری متقابل کشورها و سازمان‌های جهانی می‌تواند از گسترش بیشتر این ویروس و بیماری ناشی از آن (کووید ۱۹) جلوگیری کند.

به گفته او، در این راستا اتحادیه اروپا تصمیم گرفته است، ورود افرادی را که شهروند اتحادیه نیستند برای مدت ۳۰ روز ممنوع کند.

صدراعظم آلمان پیش از شرکت در این نشست مطبوعاتی با امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه هم از راه دور گفت‌وگو کرده بود، اما به جزئیات موضوعات مورد بحث دو طرف نپرداخت. او فقط گفت، همکاری دو کشور برای مبارزه با کرونا باید بیشتر شود.

اقدامات سراسری در آلمان

خانم مرکل در کنفرانس مطبوعاتی خود توافق‌های دولت فدرال با روسای دولت‌های ایالتی آلمان برای انجام اقدامات سراسری در این کشور را که ساعاتی پیش در یک بیانیه مشترک اعلام شده بود، بازگو کرد.

او گفت، برای جلوگیری از سرعت چرخش ویروس در کشور تصویب شده است که مغازه‌ها، بجز سوپرمارکت‌ها تعطیل شوند.

علاوه بر این، اماکن فرهنگی و هنری مانند سالن‌های تئاتر، موزه‌ها، نگارخانه‌ها، سینماها، اماکن تفریحی و ورزشی مانند کافه‌ها و استخرها، و همچنین روسپی‌خانه‌ها و کلوب‌های شبانه تعطیل خواهند شد. 

داروخانه‌ها، بانک‌ها و پمپ‌بنزین‌ها از این مقررات مستثنی هستند. ساعات کار رستوران‌ها تنها بین شش صبح و شش عصر خواهد بود و در آنها باید میزها به فاصله معینی از یکدیگر واقع شده باشند.

هتل‌ها هم اجازه ندارند، به گردشگران اتاق اجاره دهند و سرویس‌های آنها باید تنها در خدمت افرادی که ناچار به سفر هستند، باشد. 

مراسم مذهبی جمعی در عبادت‌گاه‌ها، برنامه‌های کانون‌ها و انجمن‌ها و سفر با اتوبوس‌ها هم ممنوع خواهد شد. 

به گفته مرکل، عیادت بیما‌ران در بیمارستان‌ها و ساکنان خانه‌های سالمندان محدود می‌شود؛ یک بار در روز برای یک ساعت. افراد زیر ۱۶ سال و کسانی که بیماری‌ریوی دارند، حق عیادت بیماران و سالمندان را ندارند.

بردن کودکان به زمین بازی هم ممنوع است.

صدراعظم آلمان گفت: «هدف این است که برخوردهای اجتماعی را محدود و در مواردی قطع کنیم.»

تا ظهر دوشنبه بیش از شش هزار و ۴۰۰ فرد مبتلا به ویروس سارس کوو ۲ گزارش شد. ۱۶ نفر بر اثر ابتلا به بیماری کووید ۱۹، ناشی از ویروس نام‌برده، جان باخته‌اند.

سازمان‌های مدافع حقوق بشر در باره خطر شیوع کرونا در اقامتگا‌ه‌های پناهجویان هشدار می‌دهند

پرسش‌های خبرنگاران

مرکل در پاسخ به این پرسش که چگونه می‌خواهید جلوی ورود کودکان به زمین بازی را بگیرید، گفت، این گونه فعالیت‌ها به مسئولان ایالتی و شهرداران منطقه‌ای واگذار شده است.

صدراعظم در این راستا ابراز امیدواری کرد که مردم در این گونه موارد خویش‌فعال باشند و مثلا کودکان را به زمین بازی نبرند.

او تصریح کرد: «هر چه تک تک شهروندان به این اقدامات پایبند باشند، به همان نسبت زودتر بر این بحران پیروز می‌شویم.»

مرکل تاکید کرد که کنش‌های مسئولان دولتی بر مبنای نتایج پژوهش‌ها و یافته‌های کارشناسان خواهد بود.

کمک به شرکت‌ها و پناهجویان

رئیس دولت آلمان در پاسخ به پرسشی پیرامون تاثیر بحران کرونا بر اقتصاد آلمان و چگونگی کمک‌های دولتی به بانک‌ها و شرکت‌های نیازمند اظهار داشت، دولت در این زمینه “یک چتر حمایتی” ایجاد کرده که شامل اقدامات گوناگون است.

او اظهار داشت که مقامات دولتی آلمان در این زمینه تجربه زیادی ندارند، زیرا این نخستین بار است که در تاریخ جمهوری فدرال چنین بحرانی ایجاد می‌شود.

خبرنگاری در باره کمک گروه ۷ به پناهجویانی که در مرزهای سوریه و ترکیه یا در یونان آواره هستند، پرسید.

صدراعظم آلمان گفت که در نشست با اعضای این گروه در باره پناهجویان صبحت نشده است اما در این باره با سران اتحادیه اروپا که قرار است روز سه‌شنبه (۲۷ اسفند) از راه دور برقرار شود، تبادل نظر خواهد کرد.

در روزهای اخیر سازمان‌های بین‌المللی مدافع حقوق بشر بارها نسبت به شیوع ویروس کرونا در اقامتگا‌های پناهجویان و مرگ هزاران تن از آنان هشدار داده‌اند.دویچه وله

اینرا هم بخوانید

روایت مرکز پژوهش‌های مجلس از «عدالت در توزيع فقر»؛ سقوط جامعه به ورطه فقر

مرکز پژوهش های مجلس در گزارشی برای توصیف چنین وضعیتی عنوان کرده که نوعی «عدالت …