تبعیض علیه زنان مقابله با گرسنگی را کند میکند
شانزدهم اکتبر روز جهانی غذاست. تازهترین گزارش سازمان “نان برای همه” نشان میدهد که زنها و بچهها به دلیل سازوکارهای تبعیضآمیز، به مراتب بیشتر از مردان در معرض آسیبهای ناشی از سوءتغذیه و گرسنگی قرار دارند.
دو تشکل امدادی و حقوق بشری در آلمان به مناسبت “روز جهانی غذا” گزارشی منتشر کردهاند که نشان میدهد زنها و بچهها در بسیاری از کشورهای دنیا، نسبت به مردان محرومیتهای غذایی بیشتری دارند.
مشروح این گزارش روز ۱۶ اکتبر، روز جهانی غذا، منتشر میشود.
در گزارش سازمان پروتستانی “نان برای همه” و شبکه مبارزه برای اولویت غذا “FIAN” آمده است: «زنها به دلیل وظایف کلیدی در کاشت و برداشت کشاورزی و تهیه خوراک، نقش مهمی علیه عدم امنیت غذایی و گرسنگی دارند، اما اکثر کسانی که از سوءتغذیه و گرسنگی رنج میبرند، همین دخترها و زنها هستند.»
برنارد والتر، کارشناس سازمان “نان برای همه” میگوید: «تبعیضهای اجتماعی گسترده و عدم تساوی حقوقی زنان برای دسترسی به زمین و منابع دیگر، باعث شده که زنها بیش از مردان در معرض عدم امنیت غذایی قرار داشته باشند.»
طبق اعلام سازمان جهانی خواروبار (فائو)، شمار افرادی که گرسنگی میکشند یا از سوءتغذیه متوسط یا شدید در رنجند، بین سالهای ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۸ بیش از ۳۰۰ میلیون نفر افزایش داشته و به دو میلیارد نفر رسیده است. به این ترتیب از هر چهار نفر در جهان، یک نفر هر روز درگیر این مسئله است که آیا فردا غذای کافی و با کیفیت برای خوردن دارد یا نه.
بند اول ماده ۱۱ میثاق بینالمللی حقوق اقتصادی- اجتماعی و فرهنگی سازمان ملل، حق غذا را یک حق بنیادین بشری دانسته اما این حق معمولا نادیده گرفته میشود. سازمان ملل در اهداف توسعه پایدار، موظف شده که تا سال ۲۰۳۰ حق دسترسی همگانی به خوراک و منابع غذایی را تضمین کند.رادیو آلمان