ترامپ: “آماده ملاقات با روحانی و مقامات ایران بدون هیچ پیش‌شرطی هستم”!

 

رادیو آمریکا:ترامپ در حاشیه نشست خبری با نخست وزیر ایتالیا بار دیگر به فشار بر جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد و گفت او آماده ملاقات با رهبران ایران برای رسیدن به یک توافق «درست و سازنده» است.

روز دوشنبه عصر به وقت واشنگتن پرزیدنت دونالد ترامپ میزبان جوزپه کونته نخست وزیر جدید ایتالیا بعد از دیدار کاری، در یک نشست خبری شرکت کردند.

در بخشی از این نشست خبری، رئیس جمهوری آمریکا در ادامه بحث درباره مبارزه با تروریسم، به جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد و گفت: ما اجازه نمی دهیم که تهران به سلاح هسته ای برسد.

خبرنگاری از پرزیدنت ترامپ درباره ملاقات احتمالی با حسن روحانی رئیس جمهوری ایران گفت، ما آماده ملاقات با هر کسی هستم. نمی دانم آنها بخواهند. بخصوص که اکنون وضع شان خوب نیست. ولی در نهایت باید بیایند.

رئیس جمهوری آمریکا افزود: من برای ملاقات آماده هستم اما ملاقات کافی نیست. قرار نیست مثل برجام کاغذ سیاه کنیم. آن یک توافق بد بود که از آن خارج شدیم. من حاضرم بدون پیش شرط مذاکره کنم تا یک توافق خوب به دست بیاوریم.

اشاره رئیس جمهوری آمریکا به ایران در حالی است که پیش از این نشست، برخی تحلیلگران گفته بودند احتمالا بخشی از مذاکرات دو رهبر آمریکا و ایتالیا، درباره واردات نفت از ایران باشد.

ایتالیا بزرگترین خریدار نفت جمهوری اسلامی ایران در اروپا و اولین شریک تجاری ایران در اتحادیه اروپاست، اما مقدمات برقراری دور اول تحریم های آمریکا علیه ایران که تا هفت روز دیگر آغاز می شود، ادامه مبادلات بانکی و بازرگانی در این سطح را با مشکل بزرگی روبرو کرده است.

پانزده ماه پیش پرزیدنت ترامپ در واشنگتن میزبان «پائولو جنتیلونی» نخست وزیر سابق ایتالیا نیز درباره ایران گفت: ایران در حال اقدامات نامناسبی است. من از قبل گفته ام، این توافق خوب نبود. ما توافق ایران را در حال بررسی داریم تا ببینیم ایران چه تخلفاتی داشته است. در آینده درباره اش صحبت می کنیم.

کمی بعد از این سخنان پرزیدنت ترامپ آمریکا را از برجام خارج کرد و قرار است دو دور تحریم های هسته ای ایران که صادرات نفت و گاز این کشور را هدف می گیرد، از نو باز گردد.

شریک بزرگ آمریکا در مبارزه با تروریسم

«جوزپه کونته» نخست وزیر ایتالیا در کاخ سفید در حالی با پرزیدنت دونالد ترامپ دیدار می کند که پیشتر کاخ سفید با انتشار بیانیه ای اعلام کرده بود، ایتالیا متحد مهم آمریکا در ناتو و یکی از کشورهای عضو ائتلاف در افغانستان و عراق است، و کمک مهمی به برقراری ثبات در منطقه مدیترانه می کند.

این اولین سفر رسمی آقای کونته در این سمت به آمریکا است و در حالی انجام می شود که به نوشته برخی رسانه های آمریکایی، «نخست وزیر دست راستی و پوپولیست ایتالیا» به صورت قویترین حامی دولت ترامپ در اروپای غربی درآمده است.

در بیانیه کاخ سفید تصریح شده که رهبران آمریکا و ایتالیا پس از دیدار کوتاه مدت خصوصی در جلسه ای طولانی تر با شرکت مشاوران شان شرکت خواهند کرد؛ اجلاسی که «به تعمیق روابط دو جانبه و بسط همه جانبه همکاریهای دفاعی دو کشور» اختصاص دارد.

واشنگتن و رم به همراه چهار کشور غربی دیگر، از بنیانگذاران پیمان دفاعی ناتوهستند. تا به حال، رهبران آمریکا و ایتالیا دو بار با یکدیگر ملاقات کرده اند.

رئیس جمهوری آمریکا پیشتر درباره نخست وزیر تازه روی کار آمده ایتالیا گفته بود: با جوزپه کونته نخست وزیر ایتالیا دیدار کردم. مرد با کفایتی است و خدمات بسیاری به مردم ایتالیا خواهد کرد. بزودی با او در کاخ سفید ملاقات می کنم.

ده روز پیش از آن نیز، پرزیدنت ترامپ و جوزپه کونته نخست وزیر ایتالیا در خلال چهل و چهارمین کنفرانس سران گروه هفت که در شهر کبک در کانادا برگزار شد، دیدار داشتند.

در جریان این نشست، آقای کونته تنها رهبری بود که از پیشنهاد رئیس جمهوری آمریکا برای دعوت مجدد از روسیه برای شرکت در گروه هفت حمایت کرد.

پرزیدنت ترامپ هنگام استقبال از «پائولو جنتیلونی» نخست وزیر سابق ایتالیا در کاخ سفید، در پانزده ماه پیش، به همکاری های دفاعی ایتالیا اشاره کرده بود.

آقای ترامپ در آن دیدار گفته بود: ایتالیا دومین کشوری است که بیشترین تعداد سرباز را به عراق و افغانستان اعزام کرده است. شخصاً از تلاش های ایتالیا برای مقابله با بحران پناهندگان، تثبیت اوضاع در لیبی، و مبارزه با داعش تا نابودی کامل آن شبه نظامیان قدردانی می کنم.

انتصاب جوزپه کونته به نخست وزیری ایتالیا در دو ماه پیش، نتیجه توافق و ائتلاف دو حزب ِ دست راستی «اتحادیه» و «جنبش پنج ستاره» بود.

جوزپه کونته حقوقدان ۵۴ ساله است که تا پیش از این «تجربه کار سیاسی» نداشته، اما بنا به گزارش ها، حمایت این «دو حزب ِ مخالف طبقه حاکم ایتالیا» باعث شده، تا او را به صورت «تنها رهبر کاملاً پوپولیست در اروپای غربی» درآورد.

در همین حال، بحران پناهندگان در ایتالیا که بخشی از مشکل بزرگتر پناهجویان در اروپای غربی است، مقبولیت پیام جوزپه کونته در مورد «ضرورت حفاظت از مرزها و هویت ایتالیائی» را بیش از پیش کرده و به گزارش روزنامه واشنگتن پست نخست وزیر ایتالیا را به صورت یکی از رهبران موثر در اتحادیه اروپا و «متحد طبیعی» دولت ترامپ درآورده است.

****************

گزارش بی بی سی:ترامپ: حاضرم با ایرانی‌ها بدون شرط دیدار کنم

 

دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا می گوید حاضر است با همتای ایرانی خود “بدون هیچ شرطی” دیدار کند.

آقای ترامپ که دوشنبه در واشنگتن در یک کنفرانس خبری مشترک با نخست وزیر ایتالیا صحبت می کرد، در پاسخ به سوالی گفت اگر ایرانی ها بخواهند او هم حاضر با ملاقات با آنهاست.

آقای ترامپ در پاسخ به سوالی درباره شرایطش برای دیدار با مقام های ایرانی چند بار تاکید کرد که هیچ شرطی برای چنین دیداری ندارد.

آقای ترامپ گفت: “هیچ شرطی وجود ندارد. اگر آنها بخواهند ملاقات کنند، ما هم ملاقات می کنیم . این هم برای کشور خوب است، هم برای آنها، هم برای ما و هم برای جهان.”

دونالد ترامپ این سخنان را در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران درباره اقدام های پیش روی ایران برای کاستن از تنش ها بیان کرد.

آقای ترامپ در ابتدای پاسخش با اشاره با دیدار اخیر با رهبر کره شمالی گفت: “وقتی صحبت از احتمال جنگ، مرگ و قحطی و خیلی از مسایل دیگر است، ملاقات هیچ ایرادی ندارد.”

آقای ترامپ گفت: “در حال حاضر آنها در شرایط سختی هستند. من به توافق هسته ای با ایران پایان دادم، توافقی که مضحک بود. آنها ممکن است در نهایت بخواهند با ما دیدار کنند و من هم در هر زمانی که آنها بخواهند آماده این دیدار هستم.”

به گفته آقای ترامپ، این دیدار “نه از موضع قدرت خواهد بود و نه از موضع ضعف. بلکه اگر منجر به توافقی معنی دار شود که مانند توافق قبلی بی ارزش نباشد، کار مناسبی است.”

صحبت های آقای ترامپ در حالی بیان شد که تا برقراری مجدد دور نخست تحریم های آمریکا که شامل صنایع خودروسازی، فلزات گرانبها مانند طلاست، تنها یک هفته باقی مانده است.

آقای ترامپ در ابتدای سخنانش از کشورهای جهان خواست با افزایش فشار بر ایران، این کشور را ترغیب کنند تا به “رفتار مضر” خود پایان دهد و از همراهی ایتالیا با آمریکا در این رابطه استقبال کرد.

آقای ترامپ قبلا هم برای گفت و گو با رهبران ایران ابراز علاقه کرده است.

او روز ۱۲ ژوئیه پس از شرکت در نشست رهبران کشورهای عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو، در بروکسل، با اشاره به اختلاف آمریکا و ایران گفته بود: “می‌دانم آنها با مشکلات فراوانی مواجه هستند و اقتصادشان در شرف سقوط است اما من این را به شما می‌گویم که روزی به من تلفن خواهند زد و خواهند گفت که بیایید توافقی بکنیم.”

اما تاکنون نشانه ای از پاسخ مثبت ایران دیده نشده است.

بهرام قاسمی، سخگوی وزارت امور خارجه ایران، در واکنش به آن اظهارات گفت که احتمال اینکه دونالد ترامپ روزی به تهران زنگ بزند و خواهان مذاکره شود وجود دارد.

دولت آمریکا اردیهشت ماه گذشته رسما خروج از توافق هسته ای ایران و قدرت های جهانی (برجام) را اعلام کرد.

پیشنهاد تازه آقای ترامپ درحالی مطرح می شود که جنگ لفظی دو کشور در هفته های اخیر بالا گرفته است.

رئیس جمهور آمریکا یکشنبه هفته پیش در توییتر خطاب به حسن روحانی نوشت: “به رئیس جمهور ایران، روحانی: هرگز و هرگز ایالات متحده را تهدید نکن، وگرنه بلایی سرتان خواهد آمد که کمتر کسی در تاریخ متحمل شده‌است.”

او افزود: “ما دیگر آن کشوری نیستیم که حرف‌های جنون‌آمیزتان درباره خشونت و مرگ‌ را تحمل کنیم. حواست را جمع کن.”

آقای روحانی یک روز پیشتر از هشدار دونالد ترامپ، با اشاره به اقدامات آمریکا برای تحریم نفتی ایران و جلوگیری از صادرات آن به واشنگتن هشدار داده بود: “با دم شیر بازی نکنید، پشیمان کننده است”.

قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس، شاخه برون‌مرزی سپاه پاسداران، هم هفته پیش خطاب به رئیس جمهور آمریکا گفت: “من حریف تو هستم، نیروی قدس حریف شماست. هیچ شبی نیست که ما نخوابیم و به شما فکر نکنیم.”

اینرا هم بخوانید

٨ کشته، ٦ مفقود و٧٥٠ مجروح در انفجار تأسیسات اسکله بندر رجایی بندرعباس. وزیر کشور؛ حریق هنوز به طور کامل اطفا نشده است. آتش به برخی کانتینرها رسیده و درحال انفجار هستند

مسئول مستقیم این فاجعه جمهوری اسلامی است.نبود امکانات اطفاء حریق و تجهیزات دریایی، نبود حداقل …