ترامپ در اسرائیل: ایران باید تامین مالی و تجهیز تروریست‌ها را متوقف کند

رادیو آمریکا:رئیس جمهوری ایالات متحده در بدو ورود به اسرائیل با همتای اسرائیلی خود دیدار کرد. روسای جمهوری آمریکا و اسرائیل در اولین اظهارنظرها، به ایران اشاره کردند. دونالد ترامپ در این دیدار بار دیگر تاکید کرد ایران حامی تروریست است و رئیس جمهوری اسرائیل نیز خواستار خروج فوری ایران از سوریه شد.

به گزارش رویترز، پرزیدنت ترامپ که پس از ترک عربستان سعودی، روز دوشنبه ۱ خرداد وارد اسرائیل شد، گفت که ایران باید فورا حمایت مالی و نظامی «تروریست ها و شبه نظامیان» را متوقف کند و گفت آمریکا اجازه نمی دهد ایران هرگز به سلاح هسته ای دست پیدا کند.

رئیس جمهوری آمریکا افزود: مهمتر از همه این است که ایالات متحده آمریکا و اسرائیل، با یک صدای واحد اعلام می کنند که هرگز، ایران نباید اجازه یابد که سلاح هسته ای تولید کند. این کشور باید تامین بودجه، آموزش و تجهیزات تروریست ها و شبه نظامیان را متوقف کند.

تازه ترین خبرها را از توئیتر صدای آمریکا دنبال کنید

 ترامپ در اسرائیل گفت ایران باید فورا حمایت تروریستها را متوقف کند و آمریکا اجازه نمی دهد ایران به سلاح هسته ای دست پیدا کند.

ترامپ این سخنان را در کنار «رووین ریولین» رئیس جمهوری اسرائیل بیان کرد. در این نشست خبری کوتاه، آقای ریولین هم در سخنانی از آمادگی اسرائیل برای مقابله با تروریسم گفت و درباره سوریه تاکید کرد ایران باید از سوریه فورا خارج شود.

اشاره او حضور نیروهای نظامی سپاه پاسداران و همچنین نیروهای مورد حمایت ایران است که برای حمایت از رژیم بشار اسد در سوریه حضور دارند.

سفر با موضوع صلح خاورمیانه

سفر ترامپ به اسرائیل بعد از حضور او در عربستان سعودی است. انتظار می رود علاوه بر مسائل دوجانبه و مبارزه با تروریسم و افراطگرایی، از سرگیری مذاکرات صلح خاور میانه در اولویت دستور کار پرزیدنت ترامپ در دیدار با مقام‌های اسرائیلی باشد.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، جدای دستاوردهایی که این سفر دو روزه می تواند داشته باشد از یک نظر جنبه تاریخی دارد، و آن این که نخستین پرواز مستقیم بین ریاض و تل آویو انجام شد.

عربستان سعودی اسرائیل را به عنوان یک کشور مستقل به رسمیت نمی‌شناسد و دو کشور روابط دیپلماتیک با یکدیگر ندارند و هیچ پرواز مستقیمی هم رسما بین دو کشور انجام نمی‌شود.

به گزارش خبرگزاری رویترز، نخست وزیر اسرائیل در سخنانی در مراسم استقبال از پرزیدنت ترامپ گفت امیدوارم نخستین سفر شما به منطقه به تحولی تاریخی در مسیر آشتی و صلح منجر شود.

دونالد ترامپ هم با بیان این که با سفر به عربستان امید تازه‌ای در راه صلح در خاور میانه پیدا کرده است، گفت «فرصتی کم نظیر» برای آوردن ثبات و امنیت و آرامش به منطقه در اختیار داریم.

بنا بر اعلام کاخ سفید، رئیس جمهوری آمریکا از تل آویو به اورشلیم می رود و با رووین ریولین همتای اسرائیلی خود دیدار و پس از آن در مراسمی در موزه اسرائیل سخنرانی خواهد کرد.

پرزیدنت ترامپ سپس در عصر دوشنبه با بنیامین نتایاهو نخست وزیر اسرائیل گفت‌وگو می کند و سپس دو طرف به همراه همسران خود در ضیافت رسمی شام حضور خواهند یافت.

روابط آمریکا و همپیمان کلیدی خود در خاور میانه، در چند سال اخیر به دلیل اختلاف نظر بر سر برخی مسائل عمده بین المللی، مانند برنامه هسته‌ای ایران، رو به سردی گذاشت.

به دنبال پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آبان ماه گذشته، امید نخست وزیر اسرائیل برای احیای روابط گرم دو کشور و بازگشت به وضعیت پیشین افزایش یافت.

در همین حال، امیدها برای از سرگیری گفت‌وگوهای صلح بین اسرائیل و فلسطینی ها و رسیدن به یک توافق بلندمدت هم با روی کار آمدن دولت پرزیدنت ترامپ افزایش یافته است.

دونالد ترامپ همچنین قرار است با محمود عباس رئیس تشکیلات خودگران فلسطینی در بیت لحم در کرانه باختری دیدار ‌کند و بنابر اعلام کاخ سفید، از او بخواهد «گام‌هایی سازنده» در مسیر صلح بر دارد.

پرزیدنت ترامپ در دیداری که در ماه مارس در کاخ سفید با او داشت، گفت رسیدن به صلح در خاور میانه شاید آنقدر که برخی فکر می‌کنند دشوار نباشد.

رئیس جمهوری و بانوی اول آمریکا، برای انجام یک سفر هشت روزه به خاور میانه و اروپا، عصر جمعه ایالات متحده را به مقصد ریاض پایتخت عربستان سعودی ترک کردند.

—————–

بی بی سی:دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، که در ادامه سفر منطقه‌ای خود به اسرائیل رفته در بدو ورود به بیت‌المقدس از نقش ایران در منطقه انتقاد کرد.

آقای ترامپ گفت ایران “باید بلافاصله تامین مالی، آموزش و تجهیز تروریست‌ها و گروه‌های شبه نظامی را متوقف کند.” ایران همواره چنین اتهامی را انکار کرده است.

او بار دیگر تکرار کرد که “ایران هرگز نباید به تسلیحات هسته‌ای دست پیدا کند.”

رئیس جمهور آمریکا که پیش از اسرائیل در سفر به عربستان هم همراه با ملک سلمان، شاه عربستان به شدت به ایران حمله کرده بود.

لاوه بر ایران، روند صلح در خاور میانه هم از دیگر محورهای سفر ترامپ به اسرائیل و سرزمین‌های فلسطینی و دیدار با مقامات دو طرف است.

او پیش از ورود به اسرائیل گفته بود که در طول سفرش به خاورمیانه به “امید تازه‌ای” دست یافته است. رئیس جمهوری آمریکا گفت: “ما این فرصت را داریم تا ضمن همکاری با یکدیگر در راه مبارزه با تروریسم، صلح را در منطقه حاکم کنیم.”

کس تیلرسون، وزیر امور خارجه آمریکا در مورد این سفر گفت که اکنون فرصتی یافته ایم برای “پیشبرد مذاکرات صلح” و آقای ترامپ “حاضر است شخصا” در این راه تلاش کتد.

او همچنین از ملاقاتی سه جانبه بین مقامات آمریکایی، اسرائیلی و فلسطینی خبر داد که قرار است در آینده‌ای نزدیک برگزار شود.

گفته شده است که یکی از اهداف اصلی او در این سفر، احیای روند مذاکرات صلح در منطقه است.

هم‌زمان اعلام شده است که کابینه اسراییل برخی از محدودیتهای اعمال شده علیه فلسطینیان را لغو کرده است؛ از جمله برخی از محدودیتهای رفت و آمد فلسطینیان و همچنین برخی از پروژه های صنعتی.

این اقدام کابینه اسراییل را برخی به مفهوم ایجاد جو “اعتماد‌سازی” بین اسراییلیها و فلسطینیان تعبیر کرده‌اند. اما همزمان کابینه اسراییل با تشکیل کمیته‌ای برای بررسی قانونی شدن شهرکهای بدون مجوز ساخته شده در کرانه باختری، موافقت کرده است.

براساس گزارش‌ها او پس از ورود به تل آویو قرار است با هلی‌کوپتر به بیت‌المقدس سفر کند و از اماکن مقدس یهودیان و مسیحیان بازدید به عمل آورد.

آقای ترامپ در این دیدار با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر و دیگر مقامات ارشد اسراییلی دیدار و گفتگو می‌کند. او روز سه‌شنبه ۲۳ مه (۲ خرداد) قرار است با محمود عباس، رئیس تشکیلات فلسطینی، دیدار کند.

آقای ترامپ، توافق صلح بین اسرائیل و فلسطینیان را بسیار با اهمیت خوانده است اما وی سیاست مشخصی درباره صلح بین اسرائیل و فلسطینیان ارایه نداده است.

وی البته گفته است که برعهده دو طرف است تا در مذاکرات مستقیم این مساله را حل و فصل کنند.

آقای ترامپ در اولین سفر خود پس از به قدرت رسیدن ابتدا به عربستان سعودی رفت و در مرحله دوم از سفرش وارد اسرائیل خواهد شد.

وی روز گذشته (یکشنبه ۳۱ اردیبهشت) در نشستی که با حضور رهبران ۴۰ کشور مسلمان در ریاض برگزار شد، شرکت کرد و در آن به شدت ایران را مورد انتقاد قرار داد.

وی گفت: “می‌خواهم درباره ایران صحبت کنم که مسئول بی‌ثباتی درمنطقه بوده ایران به تروریست‌ها آموزش می‌دهد. دهه‌ها هست که ایران آتش جنگ‌های فرقه‌ای را شعله‌ور کرده است.”

آقای ترامپ افزود: “این کشور خواستار نابودی اسرائیل است. ایران خاورمیانه را بی‌ثبات کرده است. در سوریه شاهد آن هستیم. بزرگترین قربانیان رژیم ایران، خود مردم ایران هستند. مردم ایران به خاطر حمایت رژیم ایران از افراط گرایی دچار زحمت شده اند. همه باید کمک کنند تا ایران منزوی شود.”

پادشاه عربستان نیز در اظهاراتی در همین نشست ایران را به صدورافراط گرایی اسلامی به جهان متهم کرد و در بخش دیگری از سخنانش گفت: “رژیم ایران از زمان انقلاب خمینی در سال ۱۹۷۹ به طلایه‌دارتروریسم جهانی بدل شده است.

پیش از آن دو کشور نیز چند توافق میلیارد دلاری در زمینه‌های مختلف به امضا رساندد از جمله توفقی ۱۱۰ میلیادر دلاری تسلیحاتی.بی بی سی

اینرا هم بخوانید

انجمن قلم آمریکا از نویسندگان جهان خواست از سپیده رشنو و نویسندگان زندانی سخن بگویند

انجمن قلم آمریکا با انتشار متنی به‌قلم سپیده رشنو، نویسندهٔ معترض به حجاب اجباری، با …