ترکیه دیدار هیئت نمایندگی کردهای سوریه با رئیس جمهوری فرانسه را محکوم کرد.
حامی آکسوی، سخنگوی وزارت امور خارجه ترکیه شامگاه جمعه ۳۰ فروردین با انتقاد شدید از دولت الیزه گفت: «ما پذیرایی رئیس جمهوری فرانسه امانوئل ماکرون از هیئت به اصطلاح “نیروهای دموکراتیک سوریه” را محکوم میکنیم.»
امانوئل ماکرون در این دیدار اطمینان داد که فرانسه به «حمایت فعال از مبارزه علیه داعش» ادامه خواهد داد. برخی اعضای ائتلاف سوری گفتهاند که ماکرون در دیدار با آنها تعهد داده که نیروهای فرانسوی در کنار مبارزان آنها باقی میمانند. آنها همچنین از قول رئیس جمهوری فرانسه گفتهاند که الیزه همچنان به تشکیلات نیمهخودگردان کُرد سوریه برای بازسازی و خدمات عمومی کمک مالی خواهد کرد.
حامی آکسوی هدف از اقدام ماکرون در پذیرش گروه سوری را «مشروعیت ساختگی بخشیدن به یکی از شاخههای گروههای تروریستی» خواند و آن را اقدامی «متناقض با همپیمانی» فرانسه و ترکیه و نیز «بسیار ناشایست» توصیف کرد. وی افزود: «ترکیه در انجام اقداماتی که برای حفظ امنیت ملی خود مقتضی بداند تردید نخواهد کرد.»
مشکل ترکیه با کردهای سوریه چیست؟
نیروهای دموکراتیک سوریه که عمدتا متشکل از شبهنظامیان کرد و یگانهای مدافع خلق هستند و از پشتیبانی ائتلاف بینالمللی به رهبری آمریکا سود میبرند، در سالهای اخیر همواره در خط مقدم نبرد علیه داعش حضور داشتهاند. آنها روز شنبه سوم فروردین پایان کار «خلافت» یا همان استیلای داعش را اعلام کردند.
موضع ترکیه در این میان اوضاع را پیچیده کرده است. مقامهای آنکارا حمایت غرب این نیروها را برنمیتابند و از همپیمانان غربی خود برای این پشتیبانی به شدت انتقاد دارند. ترکیه یگانهای مدافع خلق سوریه را شاخهای از حزب کارگران کردستان یا پکاکا میداند. پکاکا نام یک گروه مسلح کرد در ترکیه است که از سال ۱۹۸۴ تاکنون در نبردهای خونینی با ارتش ترکیه درگیر بوده است. ترکیه، آمریکا و اتحادیه اروپا پکاکا را یک سازمان تروریستی میدانند.
ارتش ترکیه از سال ۲۰۱۶ میلادی تاکنون دو عملیات علیه مواضع یپگ (یگانهای مدافع خلق) در شمال سوریه انجام داده و همواره تهدید کرده است که عملیات دیگری را علیه آنها انجام خواهد داد. دولت آنکارا در واقع از این که در همسایگی خود شاهد تشکیل نطفه یک دولت مستقل کرد باشد بسیار بیمناک است زیرا این امر موجب تحریک کردهای جداییطلب در ترکیه خواهد شد.یورونیوز