جشن‌های نوروزی مردم در کردستان و عزای رژیم – جمیله نقدی

مندرج در ژورنال شماره ۹۹۰ (لینک به فایل پی دی اف نشریه ژورنال برای پیاده کردن روی تلفن همراه)

در روزهای اخیر شاهد برگزاری جشن و پایکوبی هزاران نفره مردم، زن و مرد، در شهرهای کردستان هستیم. تهدیدهای جمهوری اسلامی و مانع‌تراشی‌هایش به بهانه هم‌زمانی نوروز و ماه رمضان نتوانست مردم کردستان را از برگزاری این جشن  بازدارد. تلاش جمهوری اسلامی برای تحمیل سکوت و اندوه، با شعله‌های آتش و پایکوبی مردم در خیابان‌ها پاسخ داده شد. حضور گسترده زنان و بی‌حجابی عمومی در این جشن‌ها یک گام مهم دیگر جنبش بی‌حجابی را به جلو برد و دیوار آپارتاید جنسیتی را در هم شکست.

امسال، از صالح‌آباد سقز تا کرمانشاه، ایلام، سنندج و اشنویه، مردم با برپایی جشن نوروز پیامی رسا به حکومت فرستادند: مردم آزادیخواه کردستان تسلیم نخواهند شد. آن‌ها با روشن‌کردن آتش، نماد زندگی و مقاومت، دیوارهای سرکوب را در هم شکستند و نیروهای حکومتی را به عقب راندند.

مردم آزادیخواه کردستان ۴۶ سال است که در برابر سرکوب و استبداد ایستاده و پرچم مقاومت را برافراشته نگه داشته‌اند. از روزهای نخستین پس از انقلاب ۵۷ تا امروز، این مردم در برابر جمهوری اسلامی سر خم نکرده و همواره در صف مبارزه برای آزادی جنگیده‌اند. اعتراضات و اعتصابات گسترده علیه اعدام‌ها، نمونه‌ای از این مقاومت بی‌وقفه است. هر بار که حکومت تلاش کرده است با اعدام فعالین سیاسی، مردم را به سکوت وادار کند، نه‌تنها موفق نشده، بلکه موجی از مقاومت و اتحاد را برانگیخته است. اعتصابات عمومی در سراسر کردستان، خیابان‌های خاموش اما پرطنین، و شعارهایی که از هر کوچه و خیابان برخاسته، همه گواه این حقیقت‌اند که مردم آزادیخواه کردستان تسلیم نمی‌شوند. امسال نیز، در ادامه اعتراضات گسترده علیه مجازات اعدام و برگزاری هشتم مارس، با تودهنی به ارزش‌های اسلامی حکومت، با رقص و پایکوبی زن و مرد در کنار هم یک‌صدا به جمهوری اسلامی “نه” گفتند و نشان دادند که این چرخه وحشیانه سرکوب و کشتار، نه‌تنها آن‌ها را مرعوب نمی‌کند، بلکه بر خشم و اراده‌شان برای سرنگونی رژیم می‌افزاید.

این اتحاد و مقاومت و نافرمانی مدنی، با شکستن دیوار آپارتاید جنسیتی و تقابل جشن و شادی با عزای اسلامی، ضربه‌ای کوبنده بر پیکر حکومت است. بعد از تسخیر خاکریز حجاب توسط زنان، امروز در کردستان و سراسر ایران نوبت غلبه بر فرهنگ عقب‌افتاده گریه و عزاداری رژیم اسلامی است. این خاکریز را هم مردم فتح خواهند کرد.

اینرا هم بخوانید

درگذشت پاپ فرانسیس، اندوه رهبران دولت‌ها

محسن ابراهیمی با درگذشت پاپ فرانسیس می‌شد تصور کرد که دستگاه تبلیغاتی عریض‌وطویل کلیسا همراه …