رادیو آلمان:”جنس سوم” در فرمهای اداری آلمان ثبت میشود
دادگاه عالی قانون اساسی آلمان تصویب کرد که از سال ۲۰۱۸ “جنس سوم” در کنار دو جنس مرد یا زن در فرمهای اداری گنجانده شود. بدین ترتیب افراد با جنسیت نامشخص هم میتوانند هویت جنسی خود را رسما ثبت کنند.
کسانی که نه زن هستند و نه مرد (تراجنسیتیها) در آینده نزدیک میتوانند در آلمان جنسیت خود را به ثبت برسانند. دادگاه عالی قانون اساسی آلمان در کارلسروهه تصویب کرد که از این پس در فرمهای رسمی در کنار دو جنس مرد و زن گزینه سومی با نامهایی نظیر “دیگرگونه یا بینابین” و یا هر عنوان مثبت دیگری درج خواهد شد.
این تصمیم دادگاه قانون اساسی آلمان بر اساس حفاظت از “حقوق فردی” گرفته شده است.
قانونگذاران آلمان تا پایان سال آینده میلادی فرصت دارند تا مقررات جدید را به این منظور تدوین کنند. دلیل بررسی این موضوع در دادگاه عالی قانون اساسی آلمان شکایت یک تراجنسیتی بود که در فرمهای رسمی کنار دو واژه “زن یا مرد” واژه “دیگرگونه یا بینابین” نوشته بود اما در نهایت جنسیت او “زن” ثبت شده بود.
بیشتر بخوانید: در اورگن آمریکا “جنس سوم” وارد برگه شناسایی میشود
شکایت او در دادگاه اولیه در تمامی موارد رد شد و در نهایت در دیوان عالی آلمان نیز بدون نتیجه ماند و شکست خورد. اما پس از آزمایش کروموزومی مشخص شد که این شخص نه زن است و نه مرد و کروموزم جنسی او به جای دو کروموزوم XX یا XY فقط X است و در حقیقت او ۴۵ کروموزوم دارد.
از نوامبر ۲۰۱۳ مصوبهای به افراد تراجنسیتی این اجازه را میداد تا در فرمهای رسمی هیچیک از دو گزینه زن یا مرد را انتخاب نکنند.
شورای اخلاقی آلمان در سال ۲۰۱۲ طی یک جلسه مشورتی تصریح کرد: «اگر کسی که به دلیل وضعیت جسمیاش نه جنسیت زن دارد و نه مرد، قانونا وادار شود که در فرمهای مشخصات فردی یکی از این دو جنسیت را انتخاب کند، این نقض حقوق فردی او شمرده میشود و قانون رفتار برابر در مورد او نقض شده است.»
این شورا همچنین خواستار آن شد که تا زمانی که این شخص خودش تصمیم نگرفته، هیچ پرسشی درباره جنسیت او نباید مطرح شود. قانونگذاران باید حداکثر سنی را که این شخص میتواند در این مورد تصمیم بگیرد، تعیین کنند.
شورای اخلاق آلمان متشکل از ۲۶ نماینده گروههای علمی و اجتماعی مختلف است و وظیفهاش مشورتدادن به مجلس و دولت دربارهی دامنهی تحقیقات مربوط به تکنولوژی ژنتیک و بیومدیکال و میزان کاربرد آنها بر روی انسانهاست.
انجمن تراجنسیتیهای آلمان از این رأی دادگاه قانون اساسی استقبال و اظهار امیدواری کرده که سایر قدمها نیز در این جهت برداشته شود. در آلمان ۱۶۰ هزار تراجنسیتی وجود دارند.