دبیرکل خانه پرستار: مرگ ۳ پرستار در خواب به دلیل کار زیاد طی یک ماه گذشته!

محمد شریفی مقدمدبیرکل خانه پرستار: مرگ ۳ پرستار در خواب به دلیل کار زیاد طی یک ماه گذشته!طی یک ماه گذشته، 3 نفر از پرستاران ما در خواب فوت کردند و دلیل فوت‌شان،« سندروم کاروشی» و مرگ بر اثر کار زیاد بود . امروز، پرستاری که در بیمارستان‌های ما کار می‌کند، یک پرستار خسته و بی‌انگیزه و فرسایش داده شده است که اگر مهاجرت نمی‌کند، ترک کار می‌کند و تغییر شغل می‌دهد. بخشهایی ازگفت و گوی وب سایت اعتما با وی.

طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی، در سال 2018 در ایران 1.6 پرستار به ازای هزار نفر جمعیت فعال بوده و در واقع، تعداد پرستاران ما، معادل نصف حداقلی است که سازمان بهداشت جهانی تعیین کرده است .حتی برابرسازی تعداد پرستار و تخت بیمارستانی هم نشان می‌دهد که تعداد پرستار در کشور ناکافی است چون به ازای هر تخت بیمارستانی باید 2.2 پرستار فعال داشته باشیم که از این تعداد، 0.4 نفر، نیروی غیرحرفه‌ای و کمک‌بهیار است و بنابراین، برای هر تخت بیمارستانی باید 1.8 پرستار داشته باشیم که امروز این عدد به‌طور میانگین 1.1 است.

در ایام کرونا، وقتی کمبود پرستار، دردسر ساز شد، پرستاران را با قرارداد « شرکتی » جذب کردند و پرستاران طرحی که پیش از کرونا با نوبت‌های 6 ماهه یا یک ساله جذب می‌شدند هم، به کار گرفته شدند و نوبت کارشان، هر 3 ماه به صورت مستمر تمدید می‌شد که البته خلاف قانون بود چون تمدید طرح، غیر قانونی بود اما به هر حال در آن ایام پرستاران طرحی مشغول به خدمت بودند و البته بعد از پایان کرونا هم عذر همه‌شان خواسته شد! 

امروز در ایران، پرستاران کمترین حقوق را نسبت به کارکنان دولت می‌گیرند و حقوق ثابت پرستاران، حتی از حقوق معلمان هم کمتر است با وجودآنکه در تمام کشورها، پرستاری به عنوان یک شغل سخت، استرس‌آور و پر خطر شناخته می‌شود .

 در ایران، نه تنها با کمبود پرستار مواجهیم، پرستار به دلیل حقوق ناچیز ناچار است دو نوبت کار کند و وقتی در شیفت شب، مسوولیت 25 بیمار به یک پرستار سپرده می‌شود، طبیعی است که بیمار می‌میرد چون پرستار شیفت شب، همان پرستاری است که در شیفت صبح و عصر بیمارستان دیگری مشغول کار بوده است. در امریکا با دو ساعت کار اضافه، میزان خطا 14 درصد افزایش یافت . در ایران، میزان خطا با 36 ساعت کار اضافه چقدر خواهد بود ؟ اصلا قابل شمارش نیست.

  • اغلب پرستاران ما، علاوه بر شیفت روزانه، شیفت عصر را هم کار می‌کنند چون مخارج زندگی شان با یک شیفت کار تامین نمی‌شود . تمام پرستاران مرد، هر روز، هم در شیفت صبح و هم در شیفت عصر کار می‌کنند و حتی به عنوان اضافه کاری، شیفت شب را هم برمی‌دارند .
  • ترک کار، بدتر از مهاجرت است و امروز، آمار ترک کار پرستاران به‌شدت بالا رفته و از میزان تعهد شغلی شان کاسته شده .
  • بار اولی که آمار دادم و اعلام کردم که حدود 3 هزار نفر از همکارانم در سال 1401 از ایران رفته‌اند، احضار شدم و از من خواستند برای این ادعا، سند بدهم. آیا برای روشنایی روز باید سند داد؟

اینرا هم بخوانید

به نجات چهار زن مبارز در خطر اعدام برخیزیم!

چهار زن مبارز شریفه محمدی، پخشان عزیزی، وریشه مرادی و نسیم غلامی سیمیاری توسط بیدادگاههای …