25 استان و 235 شهر و 4304 روستا درگیر سیل شدند

235 شهر و 4304 روستا تحت تاثیر سیل قرار گرفتند.

علی بختیاری مدیرکل روابط عمومی سازمان مدیریت بحران کشور گفت: در زمان وقوع سیلاب های اخیر در کشور، 25 استان از 31 استان کشور به طور همزمان یا در فاصله زمانی کوتاه دچار سیل شدند و 235 شهر و 4304 روستا تحت تاثیر خسارات سیل قرار گرفتند.

 همچنین 78 کشته و هزار نفر زخمی شدند و تخمین زده شده حدود 10 میلیون نفر تحت تأثیر مستقیم و غیرمسستقیم این سیل قرار گرفتند.
وی اضافه کرد: حدود 400 هزار نفر تخلیه اضطراری شدند، 40 هزار واحد مسکونی شهری و روستایی نیاز به بازسازی کامل دارند و 41 هزار واحد مسکونی شهری و روستایی نیازمند تعمیر هستند.
برآورد اولیه نشان می دهد عمده ترین دلایل تخریب کاهش آبگذری رودخانه ها به واسطه تجمع رسوبات و عدم لایروبی، شدت و حجم زیاد بارش، ساخت و ساز در حریم رودخانه ها و کشاورزی در حریم رودخانه بوده است.
مدیرکل روابط عمومی سازمان مدیریت بحران کشور افزود: در استان خوزستان با یکی از پیچیده ترین شرایط و مدیریت موثر و به هنگام سیل رو به رو بودیم. این شرایط نه برای چند روز بلکه برای بیش از یک ماه ادامه دارد.

بختیاری گفت: برای مدیریت سیلاب در خوزستان سه اولویت جدی کاهش تلفات جانی، پایداری و ایمنی سدها و رهاسازی آب به گونه ای که ایمنی سدها و تأسیسات جانبی حفظ شود، وجود دارد. شکست این رویکرد موجب بروز اتفاقات غیرقابل کنترل و خسارات غیرقابل جبران می شود و اولویت سوم مدیریت ریسک است که در دستورکار قرار دارد.
وی افزود: بنابراین با پذیرش ریسک میزان خروجی آب از سدها انجام می گیرد. 95 سال پیش در سال 1923 دو سوم مساحت استان خوزستان زیر آب رفت. در سال های بعد هم این استان سیل های زیادی تجربه کرد که از میزان خسارات آن اطلاع دقیقی در دست نیست اما در تاریخ آمده که در یک مورد راه آهن اهواز- خرمشهر برای 100 روز بسته بود.

بختیاری یادآور شد: در سال 1968، 18 نفر بر اثر سیلاب کشته شدند در حالی که حداکثر دبی کرخه 1500 متر مکعب بر ثانیه و کل جریان آب یک میلیارد متر مکعب بود در حالی که سیل اخیر آورد آب 3 میلیارد مترمکعب و دبی عبوری 5400 مترمکعب در ثانیه و دبی حداکثر به 8200 کترمکعب در ثانیه نیز رسیده بود.
وی گفت: در سیل 1987 سیل گلابدره در تهران به واسطه بارش 28 میلی متر بارندگی و حداکثر دبی 347 متر مکعب در ثانیه منجر به کشته شدن 300 نفر شد. در سیل 2001 در استان گلستان 450 میلی متر بارش و دبی پیک 3000 مترمکعب در ثانیه باعث کشته شدن 410 نفر شد.

حجم آب رودخانه های خوزستان در سال آبی نرمال 28 میلیارد متر مکعب است در حالی که در 7 ماه گذشته 35 میلیارد مترمکعب بوده و پیش بینی می شود تا پایان سال آبی به 50 میلیارد مترمکعب رسیده که شرایط دشواری را رقم خواهد زد.

مدیرکل روابط عمومی سازمان مدیریت بحران کشور تصریح کرد: بر اساس دستورالعمل ها مناطق بسیاری می بایست تخلیه می شد اما با پذیرش ریسک، بسیج منابع و اقداماتی همچون ایجاد کانال انحرافی، پخش سیلاب و انحراف آب اولویت های فوق الذکر از جمله کاهش تخلیه، بدون تلفات و ایمنی سدها با حداقل خسارات ممکم محقق شد.
بختیاری گفت: نکته مهم اینکه از عمر سد دز 56 سال گذشته بود که پایداری آن مساله مهمی است. سد کرخه تا پیش از این حجم آب بیش از 4.4 میلیارد متر مکعب تجاوز نکرده بود که در این سیلاب حجم 6.2 میلیارد مترمکعب را تجربه کرد.از ایرنا

اینرا هم بخوانید

مسعود فرهیخته، فعال معلمان، از جمله به شش سال زندان محکوم شد

مسعود فرهیخته از سوی شعبه دوم دادگاه انقلاب  کرج به ۶ سال زندان و دو …