رادیو آلمان:”استقبال” وزیر اقتصاد آلمان از گسترش مناسبات با جمهوری اسلامی

وزیر اقتصاد آلمان پس از دیدار با عباس آخوندی از گسترش روابط دو جانبه و پیوستن دوباره ایران به اقتصاد جهانی حمایت کرد. وزیر راه و شهرسازی همراه با یک هیئت عالی‌رتبه برای یک سفر ۴ روزه در آلمان به سر می‌برد.

روز گذشته (پنج‌شنبه ۵ مرداد/ ۲۷ ژوئیه) و در دومین روز از سفر هیئت ایرانی به آلمان، وزیر اقتصاد این کشور بریگیته سیپریس با عباس آخوندی دیدار و گفت‌وگو کرد.

توافق هسته‌ای میان ایران و کشورهای ۱+۵ حدود دو سال پیش به امضاء رسید و از دی ماه ۹۴ در قالب برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) به اجرا درآمد. این کشورها شامل پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل و آلمان می‌شوند.

سیپریس با اشاره به این مسئله تاکید کرد که توافق هسته‌ای با ایران زمینه‌ی باز شدن راه ارتباط‌های اقتصادی برای این کشور را فراهم کرد و به آلمان امکان داد دوباره روابط نزدیک خود با تهران را برقرار کند.

به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید

او پس از ملاقات با وزیر راه و شهرسازی ضمن حمایت از پیوستن مجدد ایران به اقتصاد جهانی وعده داد برای ارتقای مجدد مناسبات اقتصادی دوجانبه از سرمایه‌گذاری در پروژه‌های کلان در این کشور پشتیبانی کند.

به رغم اجرایی شدن برجام و تعلیق و برداشته شدن تحریم‌های هسته‌ای علیه جمهوری اسلامی، بانک‌های معتبر بین‌المللی همچنان در ارتباط با ایران محتاطانه عمل می‌کنند.

این بانک‌ها به خاطر نگرانی از نقض تحریم‌های به جا مانده و جریمه آمریکا، رغبت چندانی برای تامین منابع مالی پروژه‌های بزرگ در ایران از خود نشان نمی‌دهند.

بیشتر بخوانید: ادامه روابط اقتصادی آلمان و ایران به رغم پیروزی ترامپ

ایالات متحده آمریکا جمهوری اسلامی را به حمایت از گروه‌های تروریستی و بی‌ثبات کردن منطقه متهم می‌کند و برنامه‌های موشکی ایران را تهدیدآمیز می‌داند.

سنای آمریکا پنجم مرداد ماه به طرح تشدید تحریم‌ها علیه روسیه، کره شمالی و ایران رأی موافق داد. برخی مقام‌های ایرانی این اقدام را خطری برای ادامه‌ی اجرای برجام ارزیابی کرده‌اند.

مسئولیت‌پذیری شرط ارتباط با جهان

وزیر اقتصاد آلمان در عین حال به ایران هشدار داده که روابط تنگاتنگ‌تر با جامعه جهانی نیازمند مسئولیت‌پذیری بیشتر هم در داخل و هم در خارج است.

سیپریس تاکید کرده که تمام قدرت‌های منطقه باید برای کاهش خشونت تلاش کنند. او همچنین خاطر نشان کرد که هر اقدام دولتی باید همواره با شناسایی حقوق فردی و حمایت از آن توام باشد.

بیشتر بخوانید: ظریف خواستار افزایش دامنه همکاری‌های اقتصادی با آلمان شد

مطابق آماری که منابع رسمی آلمانی ارائه کرده‌اند، به رغم محدودیت‌های باقی مانده، از زمان اجرای برجام روابط تجاری ایران و آلمان گسترش یافته و به حدود ۳ میلیارد یورو در سال ۲۰۱۶ رسیده است.

بنابر گزارش‌ها در سال گذشته صادرات آلمان به ایران ۲۶ درصد رشد کرد و به ۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون یورو رسید. این میزان در سه ماهه نخست امسال به ۲۹ درصد رسیده و حجم تجارت میان دو کشور در این مدت یک میلیارد یورو بوده است.رادیو آلمان

اینرا هم بخوانید

ویتکاف: جمهوری اسلامی از طریق واسطه‌ها و چند کشور در حال تماس با آمریکا است

نماینده ویژه ترامپ در امور خاورمیانه تاکید کرد که دونالد ترامپ در تلاش است تا …