رایزنی وزیران بهداشت اتحادیه اروپا برای مقابله با کرونا

رایزنی وزیران بهداشت اتحادیه اروپا برای مقابله با کرونا

وزیران بهداشت اتحادیه اروپا برای هماهنگی بیشتر در مقابله موثر با شیوع ویروس کرونا یک نشست فوق‌العاده برگزار می‌کنند. بیشتر موارد ابتلا و مرگ بر اثر ویروس کرونا در اروپا تا کنون در ایتالیا رخ داده است.

ا توجه به روند گسترش ویروس جدید کرونا در جهان وزیران بهداشت کشورهای عضو اتحادیه اروپا روز جمعه ۱۶ اسفند (ششم مارس) دومین نشست فوق‌العاده خود را در بروکسل برگزار می‌کنند.

هدف از این نشست رایزنی در مورد راهکارهایی عنوان شده که به هماهنگی بیشتر میان کشورهای اروپایی برای مقابله با شیوع ویروس موسوم به کووید- ۱۹ منجر شود.

تا بامداد جمعه بیشترین موارد ابتلا به ویروس کرونا در کشورهای اروپایی به ترتیب در ایتالیا، آلمان و فرانسه شناسایی شده است. در میان این کشور اوضاع ایتالیا با سه هزار و ۸۵۸ مبتلا و ۱۴۸ قربانی بحرانی‌تر از دیگر کشورها است.

وزیران بهداشت کشورهای اتحادیه اروپا میانه ماه فوریه و با شناسایی نخستین موارد ابتلا به ویروس کرونا در این قاره، نشست فوق‌العاده برگزار و در مورد تدابیر مشترک برای مقابله با کرونا رایزنی کردند.

در نشست ماه فوریه، کشورهای اروپایی بر سر کنترل مسافران ورودی به اروپا از مبدا کشورهایی که به شدت درگیر ویروس کرونا هستند توافق کردند.

ایتالیا سومین کشور آلوده، آلمان ۵۴۵ مبتلا

در این فاصله ایتالیا پس از چین و کره جنوبی در جایگاه سومین کشور جهان به لحاظ آلودگی به ویروس جدید کرونا قرار گرفته و جمهوری اسلامی ایران با اعلام شناسایی سه هزار و ۵۱۳ مورد ابتلا به کرونا در روز پنج‌شنبه در ردیف چهارم جا گرفته است.

رفتار کشورها در مقابله با اپیدمی کرونا متفاوت است. در حالی که ایتالیا تمام مراکز آموزشی را تعطیل و هر گونه تجمع را ممنوع اعلام کرده آلمان که تعداد مبتلایان در آن به حدود ۵۴۵ نفر می‌رسد این گونه تدابیر را تا کنون نالازم ارزیابی کرده است.

در ساختار تشکیلاتی اتحادیه اروپا نهادی برای تصمیم‌گیری‌های مشترک در امور بهداشتی پیش‌بینی نشده و سیاست‌گذاری در این زمینه بر عهده مسئولان کشورهای عضو است.

بر پایه فهرستی که دانشگاه جانز هاپکینز امریکا با استفاده از آمار رسمی کشورها تنظیم کرده تا صبح ۱۶ اسفند تعداد موارد شناسایی شده ابتلا به کرونا در فرانسه ۴۲۳ مورد بوده است.

در میان کشورهای اروپایی اسپانیا با ۲۸۲ و سوئیس با ۱۱۹ مورد ابتلا به ویروس کرونا در جایگاه چهارم و پنجم پس از ایتالیا و آلمان و فرانسه قرار دارند. تا کنون در فرانسه هفت نفر و در سوئیس و بریتانیا هر کدام یک نفر قربانی ویروس جدید کرونا شده‌اند.

هشدار جدی اتریش در مورد سفر به ایران و کره جنوبی

رسانه‌های اتریشی صبح جمعه به نقل از پتر گوشل‌باوئر، سخنگوی وزارت بهداشت اتریش گزارش دادند که این کشور به دلیل شیوع پرشتاب ویروس کرونا در کره جنوبی و ایران هشدار در مورد سفر به آنها را به بالاترین سطح افزایش داده است.

وزارت بهداشت اتریش به شهروندان اتریشی ساکن ایران و کره جنوبی توصیه کرده این کشورها را ترک کنند و از گردشگران اتریشی خواسته در اولین فرصت با مسئولان دفتر نمایندگی دیپلماتیک وین در تهران تماس بگیرند.

شمار مبتلایان به ویروس کرونا در کره جنوبی تا صبح جمعه نزدیک به شش هزار و ۳۰۰ نفر بوده است. نشریه “دی پرسه” اتریش نوشته که موارد جدید ابتلا در روز گذشته بیش از ۵۰۰ نفر بوده است. شمار قربانیان در کره جنوبی به نسبت ایتالیا و ایران بسیار کمتر و ۴۰ نفر گزارش شده است.

مسئولان جمهوری اسلامی دهم اسفند ماه شمار مبتلایان به ویروس جدید کرونا در ایران را اندکی کمتر از ۶۰۰ نفر اعلام کرده بودند. با توجه به آماری که روز گذشته منتشر شد این تعداد ظرف پنج روز نزدیک به شش برابر شده است.

وزیر بهداشت، سعید نمکی علت جهش تعداد مبتلایان به کرونا در ایران را گسترش معاینه موارد مشکوک و بهبود امکانات و تجهیزات مورد نیاز برای تشخیص ابتلا عنوان کرده است.

انتقال ویروس کرونا از ایران به ده‌ها کشور

تعداد مبتلایان شناسایی شده به ویروس کرونا در ایران نه تنها در روزهای گذشته به شدت افزایش یافته که تا کنون بیش از بیست کشور از جمله کانادا، آلمان، فرانسه، سوئد، آمریکا، نیوزلند، بلاروس و حتی خود چین، به عنوان کانون اصلی شیوع ویروس کووید- ۱۹ مواردی از ابتلا به کرونا در میان مسافران ایران را شناسایی کرده‌اند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه روز پنج‌شنبه ۱۵ اسفند برای نخستین بار دو مورد از ابتلا به ویروس کرونا در مجارستان شناسایی شده که دو دانشجوی ایرانی بوده‌اند که تازه از تهران به بوداپست سفر کرده بودند.

ستاد ملی مبارزه با ویروس کرونا در ایران از روز پنج‌شنبه برنامه گسترده‌ای را آغاز کرد که هدف از آن شناسایی تمام مبتلایان به کرونا و جدا کردن آنها از دیگران از طریق قرنطینه خانگی یا نگهداری در مراکز درمانی عنوان می‌شود.

در این میان بحث قرنطینه شهرهای به شدت آلوده مانند قم نیز مطرح شده که مسئولان وزارت بهداشت با آن مخالفت می‌کنند. کیانوش جهانپور، رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت ظهر پنج‌شنبه در یک پیام توئیتری نوشت قرنطینه یک شهر یا یک استان “نه ممکن است، نه مطلوب” و تنها راه قانع کردن شهروندان به “کاهش مراودات” است.دویچه وله

اینرا هم بخوانید

٩۶ درصد ساختمان‌های تهران تاییدیه ایمنی حریق را ندارند.٧١ ساختمان شبیه پلاسکوهستند

قدرت‌الله محمدی رئیس سازمان آتش‌نشانی شهر تهران می‌گوید که «فقط ۴ درصد ساختمان‌های کل شهر» …