روسیه خواستار عذرخواهی بریتانیا شد

رادیو آلمان:روسیه خواستار عذرخواهی بریتانیا شد

ولادیمیر پوتین اتهام بریتانیا مبنی بر دست داشتن روسیه در سوءقصد سمی به جاسوس سابق روس را “دیوانگی” خواند. رئيس‌جمهور روسیه می‌گوید، حدود ۲۰ کشور در سراسر دنیا می‌توانند مشابه سم کشنده را تولید کنند.

روسیه از بریتانیا خواست، به خاطر اتهام‌هایی که در قضیه مسموم کردن سرگئی اسکریپال، جاسوس سابق روس و دخترش به روسیه وارد آورده، پوزش بخواهد.

به گزارش خبرگزاری اینترفاکس، دمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین سه‌شنبه گفت: «از هر طریقی که شده باید از روسیه عذرخواهی شود.»

بریتانیا در ماجرای سوءقصد سمی به سرگئی اسکریپال و دخترش در خاک آن کشور به روسیه مظنون است. بریتانیا ظن آن دارد که جاسوس دوجانبه سابق روس با سم نیووچوک مسموم شده باشد که ساخت ارتش اتحاد جماهیر شوروی سابق بوده است.

در همین حال یک آزمایشگاه بریتانیایی که در این مورد تحقیق می‌کند اعلام کرده که هیچ شاهد قطعی مبنی بر این که این سم از روسیه آمده باشد وجود ندارد. پسکوف افزود که نظریه بریتانیا تأیید نشده زیرا تأیید آن غیرممکن است و روسیه از همان ابتدا گفت که با این قضیه ارتباطی ندارد.

ده‌ها کشور اروپایی به نشانه همبستگی با بریتانیا تعداد زیادی از دیپلمات‌های روس را از خاک خود اخراج کرده‌اند. آلمان ۴ دیپلمات روس را اخراج کرد و روسیه نیز با عملی تلافی‌جویانه دست به مقابله به مثل زد.

پوتین خواستار شفاف‌سازی شد

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه در دیدار با رجب طیب اردوغان در ترکیه خواستار شفافیت بیشتر در قضیه سرگئی اسکریپال از طریق نشست ویژه سازمان منع سلاح‌های شیمیایی (OPCW) شد.

شورای اجرایی این سازمان قرار است چهارشنبه ۴ آوریل (۱۵ فروردین) در جلسه‌ ویژه‌ای این مورد را به بحث بگذارد. پوتین گفت: «ما مایل به روشنگری کامل در این مورد هستیم.»

پوتین اتهام‌های بریتانیا را با جدیت رد کرد و گفت، با گذشت زمان روشن شد که “اتهام‌های دیوانه‌واری که بریتانیا چند ساعت بعد از این ماجرا زد هیچ پایه‌ای ندارد و بر پایه هیچ و پوچ تقویت می‌شود.”

پوتین ابراز شگفتی کرد که طرف‌های غربی با شتابی فراوان در واکنش به ماجرای اسکریپال تصمیم گرفتند و به اخراج دیپلمات‌های روسی اقدام کردند. او یادآور شد، مقام‌های بریتانیایی خود گفته‌اند که برای این تحقیقات دست کم به دو ماه وقت نیاز دارند.

رئیس‌‌جمهور روسیه یادآوری کرد، کارشناسان بین‌المللی گفته‌اند که حدود ۲۰ کشور در سراسر دنیا توانایی تولید سموم مشابه را دارند.

سرگئی اسکریپال و دخترش در ۴ مارس گذشته در شهر سالزبری در جنوب بریتانیا با سم اعصاب از پا در آمدند.

اینرا هم بخوانید

٢٥٠٠ بی شناسنامه فقط در بخش مرکزی و ٢٠٠٠ نفر در بخش باهوکلات شهرستان دشتیاری / یک نفر برای گرفتن شناسنامه ١٦ سال وقت صرف کرد!

رکنا: در استان سیستان و بلوچستان، به ویژه در مناطق مرزی مانند دشتیاری و باکلات، …