مندرج در ژورنال شماره ۸۹۶ (لینک به فایل پی دی اف نشریه ژورنال برای پیاده کردن روی تلفن همراه)
شهین دخت مولا وردی، معاون امور زنان و خانواده در دولت روحانی در نشستی در ارتباط با خشونت علیه زنان گفت که خشونت علیه زنان در ایران شامل تمامی اقشار و طبقات جامعه میگردد. در همین راستا الهه کولایی، عضو مجمع ادوار مجلس شورای اسلامی، اذعان کرد که قوانین جمهوری اسلامی زن را بهمثابه ابزار تولیدمثل در نظر میگیرد و “قانون عفاف و حجاب” یکی دیگر از نشانههای خشونت علیه زنان است. کامبیز نوروزی، حقوقدان و یکی دیگر از سخنرانان در این نشست، گفت از آنجا که در جمهوری اسلامی آمارهای کیفری در دسترس نیست از مقیاس واقعی خشونت علیه زنان اطلاع دقیقی نداریم.
خشونت علیه زنان و زنکشی متأسفانه معضلاتی جهانی هستند. مسلماً بافت و ساختار فرهنگی جوامع و سنن و باورهای موجود در دامن زدن به چنین پدیدهای دخیل هستند. اما فرهنگ و باورها، حتی شرایط روانی افراد اموری قائم به ذات نیستند و تحت تاثیر سوخت و سازهای اجتماعی و سیاسی تولید و بازتولید میگردند. این امر در ایران تحت سیطره رژیم آپارتاید جنسیتی اسلامی کاملاً مشهود است. از سویی این رژیم با تبدیل تبعیض و خشونت علیه زنان به قوانین حاکم بر جامعه عامل اصلی و مروج زن ستیزی و آزار و خشونت سیستماتیک علیه زنان بوده است. تلاش برای تحمیل حجاب اسلامی اجباری به زنان از بدو به قدرت رسیدن جنبش اسلامی در ایران بارزترین نمونه تبعیض و خشونت سیستماتیک علیه زنان است.
قوانین رژیم اسلامی همچنین شرایط رشد و اشاعه سنن و باورهای مردسالارانه و زنستیزانه را فراهم میآورند. بنا بر قانون مجازات اسلامی فاعلین قتل زنان به بهانه “دفاع از ناموس و حرمت” و یا با “ظن رابطه نامشروع” از مصونیت قضایی برخوردار هستند.
بهعلاوه جمهوری اسلامی با تحمیل یکی از هولناکترین اشکال خشونت، یعنی فقر و فلاکت اقتصادی و به تبع آن خشونت سیاسی به مردم، خشونت در جامعه را نهادینه کرده که خود این نیز در دامنزدن به خشونت علیه زنان و زنکشی سیستماتیک به شکلی بلافصل دخیل است.
آزادی و رهایی جامعه منوط به آزادی و رهایی زنان است. زنان در ایران در صف مقدم مبارزه برای سرنگونی جمهوری اسلامی قرار دارند. باید یکصدا همدوش زنان و در حمایت از آنان در مقابل رژیم آپارتاید جنسیتی و زنکش بپاخیزیم و با سرنگونی رژیم تبهکاران اسلامی انقلاب زن زندگی آزادی را به فرجام برسانیم.