کاپ ۲۳: نشست جهانی آب و هوایی در بن آلمان

رادیو فرانسه:بیست و سومین نشست جهانی آب و هوایی سازمان ملل متحد، موسوم به کاپ ۲۳، از صبح دوشنبه، ۶ نوامبر / ۱۵ آبان، با حضور ۲۰۰ کشور جهان، به میزبانی کشور فیجی در شهر بن آلمان آغاز به کار کرد.

فرانک بِینی‌ماراما، نخست‌وزیر فیجی، در مراسم افتتاحیه این نشست تمامی کشورهای جهان را به حمایت از آنچه که دو سال پیش در جریان نشست جهانی آب و هوایی پاریس به تصویب رسید، دعوت نمود.

به گفته نخست‌وزیر فیجی، نیاز به واکنش فوری (در برابر گرمایش زمین) بسیار واضح است. فرانک بِینی‌ماراما تاکید کرد: “جهان ما از حوادث عظیمی که بر اثر تغییرات آب و هوایی رخ داده است، رنج می‌برد. مسئولیت ما در مرتبه‌ی رهبران کشورهای جهان، یافتن پاسخی برای این رنج است، ما نباید مردمانمان را ناامید سازیم. ما ما باید تمامی برای در مسیر قرار دادن توافق پاریس، تمامی توان خود را بکار گیریم”.

بیست و سومین نشست جهانی آب و هوایی سازمان ملل متحد در حالی برگزار می‌شود که گزارش‌های آب و هوایی جهانی از سال ۲۰۱۷ بعنوان گرمترین سال یاد می‌کند.

نشست تغییرات آب و هوایی سازمان ملل متحد، همایشی سالانه است که با حضور رهبران ارشد ۲۰۰ کشور جهان برگزار می شود. هدف عمده از برگزاری این نشست جهانی دست یافتن به توافق‌هایی به منظور مبارزه با گرمایش زمین و تغییرات آب و هوایی ناشی از آن است.

در نشست آب و هوایی پاریس که دو سال پیش برگزار شد کشورهای شرکت‌کننده نسبت به کاهش دمای زمین تا ۲ درجه سانتیگراد متعهد شدند. دونالد ترامپ که در دوران کارزارهای انتخابات ریاست‌جمهوری، توافق جهانی آب و هوایی پاریس را مورد انتقاد قرار داده بود، در ماه‌های گذشته تصمیم دولت آمریکا مبنی بر خروج از این توافق را اعلام کرد.

عمده‌ترین نکات مورد بحث در بیست و سومین نشست جهانی آب و هوایی پاریس چیست؟ دکتر ناصر کرمی، استاد تغییرات اقلیمی در دانشگاه برگن نروژ، نکات کلیدی این نشست جهانی را توضیح می‌دهد.

—————

سال ۲۰۱۷ یکی از گرم‌‌ترین سال‌های کره زمین بوده است

یورونیوز:سازمان جهانی هواشناسی، روز دوشنبه و در آغاز بیست و سومین اجلاس جهانی تغییرات آب و هوایی (COP 23) اعلام کرد که سال ۲۰۱۷ احتمالا یکی از گرم‌ترین سال‌های کره زمین از زمان ثبت دمای هوا بوده است.

ه گزارش خبرگزاری فرانسه، پتری تالاس، رئیس سازمان جهان هواشناسی (وابسته به ملل متحد) ضمن هشدار نسبت به گرمایش بلند مدت کره زمین، اعلام کرد دمای هوا در سه سال گذشته به بالاترین میزان از زمان ثبت رسیده است.

به گفته آقای تالاس، سال‌های ۲۰۱۶ و ۲۰۱۵ با توجه به وقوع پدیده ال‌ نینو گرم‌ترین سال‌های کره زمین بودند و سال ۲۰۱۷، در جایگاه سوم این رده بندی قرار می‌گیرد؛ سالی که با تندبادهای دریایی ویرانگر و مرگبار متعددی در اقیانوس آرام، دریای کارائیب و اقیانوس اطلس همراه بود.

سازمان جهانی هواشناسی با استناد به آمارها و مطلعات علمی نتیجه‌گیری کرده است که دمای هوای کره زمین به شکل هشدار دهنده از سال ۲۰۱۳ به بعد و در اثر افزایش تولید گازهای گلخانه‌ای افزایش یافته است.

دو سال پیش و در جریان اجلاس (COP 21) در پاریس، رهبران کشورهای جهان با تعیین حد افزایش حداکثری دما به ۲ درجه سانتیگراد در پایان قرن حاضر، تعهد کردند که تولید گازهای گلخانه‌ای خود را کاهش دهند. دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در سال ۲۰۱۷ و همانطور که در جریان کارزار انتخاباتی خود به شهروندان آمریکایی وعده داده بود، کشورش را یک‌جانبه از پیمان پاریس خارج کرد. آمریکا بزرگترین تولید کننده گازهای گلخانه‌ای در جهان است.

بیشتر بخوانید: نشست پاریس: جهان به توافق اقلیمی تاریخی دست یافت
ترامپ «آماده خروج از پیمان پاریس» است

بیست و سومین کنفرانس جهانی تغییرات آب و هوایی از روز دوشنبه در شهر بن آلمان گشایش یافت. با این حال کشور آسیایی فیجی میزبان رسمی این نشست است. شکل ورود افراد بومی فیجی به این نشست، یکی از حاشیه‌های خبرساز روز نخست برگزاری این کنفراس بود.

اینرا هم بخوانید

انجمن قلم آمریکا از نویسندگان جهان خواست از سپیده رشنو و نویسندگان زندانی سخن بگویند

انجمن قلم آمریکا با انتشار متنی به‌قلم سپیده رشنو، نویسندهٔ معترض به حجاب اجباری، با …