ستاد امر به معروف می گوید «نباید سراغ شیوه‌های پوسیده و شکست‌خورده قبلی رفت»

وب سایت حکومتی «انتخاب»: ستاد امر به معروف و نهی از منکر در پاسخ به خبر «نامه توانگر به ستاد امر به معروف و نهی از منکر/ در برخورد با حجاب نباید سراغ روش‌های شکست خورده رفت» جوابیه‌ای به شرح زیر صادر کرد:

1- در بهار سال ۱۴۰۱ طرح جامع عفاف و حجاب توسط ستاد امر به معروف و نهی از منکر تقدیم کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی شد و چند ماه بعد طی نامه‌ای خطاب به رئیس محترم مجلس شورای اسلامی اعلام شد که فقط با تصویب ماده واحده‌ای جهت الحاق به قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر می‌توان مسئله عفاف و حجاب جامعه را برای تحقق بند اول از اصل سوم قانون اساسی بر اساس طرح ارائه شده تدبیر کرد.

همچنین در آذر و دی ماه سال گذشته صد‌ها طومار مردمی از سراسر کشور با حدود ۷۰۰ هزار امضاء برای درخواست تصویب این طرح تقدیم نمایندگان مجلس شورای اسلامی در شهر‌های مختلف شد، ولی مورد بی‌اعتنایی هیئت رئیسه مجلس قرار گرفت. قبل از اینکه ادعای خلاف واقع بودن اظهارات رئیس محترم ستاد امر به معروف و نهی از منکر درباره بی توجهی مجلس به طرح عفاف و حجاب را مطرح نمایند، بهتر بود اطلاع دقیقی از این مسئله کسب می‌کردند.

۲- آقای توانگر اعلام نموده که کمبود قانون درباره عفاف و حجاب وجود ندارد و نیاز به قانون جدید هم نیست! در حالی که در نامه سه صفحه‌ای بهمن ماه سال گذشته ستاد امر به معروف و نهی از منکر به رئیس مجلس شورای اسلامی، توضیح داده شده است که عمده دلایل مشکل عفاف و حجاب، قانون مصوب مجلس شورای اسلامی است که افراد ضعیف الحجاب را مجرم نامیده و برای آن‌ها دستگیری و محاکمه پیش بینی کرده است.

همچنین چندی قبل دو کمیسیون اصلی و تخصصی مرتبط مجلس به اعلام نظر درباره کمبود قانون درباره عفاف و حجاب پرداختند. رییس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس در بهمن ماه سال گذشته از طرح و برنامه‌ای این کمیسیون برای شناسایی و جریمه و محرومیت از خدمات اجتماعی کسانی که در معابر و مکان‌های عمومی کشف حجاب می‌کنند، خبر داد و اسفند ماه نیز سخنگوی و اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس هم از طرحی برای رفع این معضل اجتماعی اطلاع دادند.

مشکل خلاء قانونی در این زمینه، به عامل بروز تنش در سطح جامعه و بین مردم و سردرگمی تصمیم گیرندگان و فرصت طلبی دشمنان و افراد و گروه‌های سیاست‌زده تبدیل شده است. این در حالی است که طرح عفاف و حجاب ستاد این مشکل را با روش‌های نوین و به‌‍روز بدون وقوع هرگونه تنش و درگیری بین مردم و سوءاستفاده سیاسیون فرصت طلب و دشمنان انقلاب با رعایت حجاب و پوشش اسلامی حل و فصل می‌نماید. برپایه اصولی همچون پرهیز از شدت و خشونت و برچسب قضایی زدن، در این طرح جرم بدحجابی به تخلف و بدحجاب به جای مجرم، متخلف تعریف می‌شود و تنش زایی به حداقل ممکن تقلیل می‌یابد و تنها با بی حجابی و بی عفتی‌های شدید و پرتکرار و باند‌های فساد و فحشاء، برخورد مجرمانه صورت می‌پذیرد.

برای ما جای سوال است؛ از چه زمانی مسئولیت سخنگویی متولیان دستگاه‌ها و تصمیم گیری‌های کلان کشور به شخص و گروهی محول و کارشناس مسائل حقوقی، فقهی و دینی بدون هرگونه مطالعه و تخصصی شده اند؟!

۳- در کمال بی‌تقوایی رئیس و مجموعه ستاد امر به معروف و نهی از منکر به تکمیل کننده پازل صهیونیسم و ارتجاع بین الملل متهم شده اند! بهتر است واقع بینانه به سوت و کف رسانه‌های ضد انقلاب و اذناب داخلی آن‌ها در قبال سخنان و توئیت‌های معدودی از نمایندگان همچنین مشاوران و دستیاران هم حزبی و خون دل خوردن مردم دغدغه مند، فرزندان انقلاب (نه انقلابی نماها) و خانواده شهدا از این اظهارنظر‌ها و آرا و نظرات برخلاف مصالح مملکت و نظام درباره صیانت از فضای مجازی و عفاف و حجاب و برخورد با مطالبه گران و… و آثار مخرب آن در سطح جامعه نگاهی بیندازیم تا همه چیز روشن شود. حداقل این معادله چند مجهولی را سیاستمداران، عقلای مجلس و مشاوران حل کنند که چگونه نام ستاد و دبیر و سخنگوی آن در مدتی که به قول بعضی‌ها در حال تکمیل پازل صهیونیسم و ارتجاع بین الملل بودند! در فهرست تحریم اتحادیه اروپا و انگلستان و کانادا قرار گرفته است؟!

۴- نوشته اند: «متاسفانه برخی اظهارات درباره عفاف و حجاب در روز‌های اخیر به نحوی است که شائبه سیاسی و انتخاباتی بودن آن را پررنگ‌تر کرده است» حقیقتاً همین طور است؛ ولی واقعاً چه کسی باور می‌کند که یک سال پیگیری مسئله حجاب و مورد تحریم دشمنان قسم خورده انقلاب واقع شدن با اهداف انتخاباتی است؟! این همه هزینه پرداختن به منظور اجرای احکام الهی برای انتخابات و جلب آراست یا مقابله با صیانت از فضای مجازی و حجاب؟!

شناسنامه یک جریان و گروه سیاسی که متاسفانه ردپایی از آن در مجلس وجود دارد برای همگان اعم از اصولگرا و اصلاح طلب مشخص است، ولی با فرار روبه جلو، دیگران را به سیاسی‌کاری و بهره برداری انتخاباتی متهم می‌کنند!

از مشخصات این جریان: امروز اصولگرا فردا اصلاح طلب، یک روز مستقل یک روز جناحی، فصلی حامی ارزش‌ها فصلی دیگر مقابل ارزش ها؛ هدف، جلب و جذب آرای خاکستری برای مقاصد حزبی، گروهی و سیاسی در انتخابات و فتح مجلس و در دور نمایی، فتح پاستور. ولی مردم مطمئناً هوشیارند و گول این چرخش‌ها و باندبازی‌ها را نمی‌خورند. من باب تذکر و یادآوری به این باند در اقلیت خاطر نشان می‌شود که یادشان نرود سبد رأی آن‌ها در انتخابات مجلس یازدهم با آرای مردم متدین و انقلابی پر شد پس به آن پایبند باشید.

ستاد امر به معروف و نهی از منکر بدون داشتن تعلق خاطر به هیچ گروه سیاسی و انتخاباتی حفظ حریم احکام الهی را پیگیری می‌کند.

۶- به رئیس ستاد امر به معروف و نهی از منکر متذکر شده اند که جلوی سیاسی یا امنیتی شدن مقوله عفاف و حجاب را بگیرد. توجه شما را به بخشی از سخنان اخیر مقام معظم رهبری در جمع مسئولان جلب می‌نماییم: «کشف حجاب حرام شرعی و سیاسی است. خیلی از کسانی که کشف حجاب می‌کنند اگر بدانند پشت کار آن‌ها چه سیاستی است قطعاً این کار را نمی‌کنند.» … «توجّه ندارند که چه کسی پشت این سیاستِ رفعِ حجاب و مبارزه‌ی با حجاب است. جاسوس‌های دشمن، دستگاه‌های جاسوسی دشمن، دنبال این قضیّه هستند.» … «دشمن با نقشه و برنامه وارد این کار شده، ما هم باید با برنامه و نقشه وارد بشویم.»

مردم بینش و بصیرت سیاسی کافی و شناخت لازم از توطئه‌ها و جنگ شناختی دشمن را برای نماینده مجلس ضروری می‌دانند.

۷- ستاد امر به معروف و نهی از منکر هم معتقد است در مواجهه با معضل کشف حجاب نباید سراغ شیوه‌های پوسیده و شکست‌خورده قبلی رفت بلکه باید به شیوه‌های موثر و کم هزینه روی آورد. به همین خاطر طرح به‌روز و کارآمدی را ارائه کرده و معتقد است که با اجرای آن بدون هرگونه تنش، درگیری، ماجراجویی و حرکت‌های بی قاعده این معضل اجتماعی قابل کنترل و رفع شدن در سطح جامعه است. همچنین در این طرح توازن دوگانه‌ای بین لزوم رعایت عفاف و حجاب و چگونگی اجرا طراحی شده است تا اولا: حجاب به عنوان یک واجب شرعی در جامعه رعایت شود، ثانیا در چگونگی رعایت آن، کرامت انسانی افراد حفظ شده و موجبات طرد آن‌ها از دین و نظام فراهم نشود. می‌توانید این طرح را در تارنمای ستاد مطالعه نمایید.

۸- مهم‌ترین موضوع امر به معروف و نهی از منکر عدالت اجتماعی و عبودیت است و یکی از وجوه عدالت اجتماعی، عدالت اقتصادی خصوصاً در حوزه معیشت و زندگی مردم است. ستاد اقداماتی در سال گذشته در این زمینه انجام داده که بخشی از آن در تارنمای ستاد قابل مطالعه است، ولی هیچگاه این مسئله را مستمسکی برای بازی‌های سیاسی و تخریب بلاوجه قرار نمی‌دهد.

اعضای یک حزب سیاسی که در مجلس قدرت دارند و در کمیسیون اقتصادی هم تعدادی از آن‌ها عضو هستند و دیگران را به بی کارنامه بودن متهم می‌کنند، حداقل به این سوالات پاسخ بدهند که طی مدت این سه سال و اندی کدام طرح و مصوبه گره‌گشای اقتصادی را ارائه کرده اند؟ چرا مردم این گونه با تورم افسارگسیخته و افزایش نقدینگی دست و پنجه نرم می‌کنند و دلار آمریکایی بر اقتصاد ما حاکم است؟! برای مبارزه با فساد اقتصادی چه طرحی داده اند؟ به جای پاسخ گویی و عذرخواهی در پیشگاه ملت، موضوع حجاب را وسیله‌ای قرار دادید برای پوشاندن ضعف شدید در حوزه اقتصاد! کارنامه خود را برای بهبود وضعیت معیشت مردم طی سه سال گذشته و مبارزه با مفاسد اقتصادی بدون سیاسی بازی ارائه نمایید.

۹- در بخش پایانی به دور از رسم ادب و نزاکت و اخلاق که حداقل‌های مورد انتظار از یک انسان عادی است چه برسد به نماینده مجلس، شاهد توهین و تهمت و افترا به دو تن از شخصیت‌های نظام که مراتب اخلاق مداری و دین داری آن‌ها برای همگان مشخص است، هستیم. از رئیس محترم مجلس شورای اسلامی درخواست می‌نماییم که یک دوره درس اخلاق، بینش اسلامی، آشنایی با جنگ شناختی، دشمن شناسی، آشنایی با فریضه واجب امر به معروف و نهی از منکر و… برای این نماینده محترم همچنین برخی از مشاوران بگذارند تا بیش از آن با آبروی خودشان، مجلس شورای اسلامی، نمایندگان محترم مردم از همه طیف‌های سیاسی و جناب عالی (چون به عنوان مدافع شما شناخته می‌شوند)، بازی نکنند. ستاد امر به معروف و نهی از منکر آماده است در قالب دوره‌های بینش معروف که از حدود ۱۸ ماه قبل با تدریس دکتر سیدمحمدصالح هاشمی گلپایگانی دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر آغاز شد، این عزیزان را با تفکرات علمای ربانی خصوصاً امامین انقلاب و شهید مطهری به عنوان مبنای فکری نظام جمهوری اسلامی ایران آشنا سازد تا پیش از این به بیراهه نروند.

****************

نامه توانگر از ایسنا

متن نامه مجتبی توانگر نماینده تهران در مجلس به حجت‌الاسلام‌والمسلمین صدیقی رئیس ستاد امر به معروف و نهی از منکر به شرح زیر است:

«حجت‌الاسلام‌والمسلمین جناب آقای شیخ کاظم صدیقی

رئیس محترم ستاد امر به معروف و نهی از منکر

در روزهای گذشته اظهاراتی منتسب به حضرتعالی در رسانه‌ها منتشر شد مبنی بر این که «مجلس، جلوی طرح عفاف و حجاب را گرفته است. شما مردم باید وکلای خود در مجلس را بازخواست کنید». درباره این ادعای خلاف واقع نکاتی وجود دارد که منطقا شما به دلیل جایگاهی که دارید باید از آن مطلع باشید. در ادامه به صورت خلاصه به برخی نکات اشاره می‌کنم:

۱- انتظار این است که حضرتعالی در جریان باشید که مسئله عفاف و حجاب پیش از سال جدید در جلسات متعدد در نهادهای بالادستی مورد بحث و بررسی و تصمیم‌گیری قرار گرفته و از سوی مجلس شورای اسلامی به صورت صریح اعلام آمادگی شده است که اگر چنانچه متولیان امر یعنی دولت، قوه قضائیه یا فراجا معتقدند در این زمینه کمبود قانون وجود دارد، اعلام کنند تا مجلس آن را در کوتاه ترین زمان ممکن تصویب کند. و باز انتظار از حضرتعالی این است که اطلاع داشته باشید که نهادهای متولی این حوزه تاکید دارند که کمبود قانون وجود ندارد و نیاز به قانون جدید هم نیست بلکه باید قوانین موجود به شکل درست اجرا شود.

۲- حتما حضرتعالی نیز بر این نکته مهر تایید می‌زنید که هرگونه اقدام به صورت بخشی و خارج از جمع‌بندی‌های انجام شده امکان بروز اشتباه و رفتارهای خارج از ضابطه را بیشتر کند و همین موضوع ممکن است مجدد سبب سوءاستفاده دشمن و بروز مسائل امنیتی و هزینه‌سازی برای کشور شود. لذا انتظار بدیهی و طبیعی از حضرتعالی و مجموعه ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر این است که به جای بیان اظهارات تکمیل کننده پازل صهیونیسم و ارتجاع بین الملل و حرکت بر خلاف تصمیم‌گیری‌های کلان کشور، به دنبال بررسی شیوه‌های جدید برای اجرای قوانین موجود در زمینه عفاف و حجاب باشید که بالاتر اشاره شد دستگاه‌های متولی معتقدند، کمبود قانون درباره آن وجود ندارد.

۳- متاسفانه برخی اظهارات درباره عفاف و حجاب در روزهای اخیر به نحوی است که شائبه سیاسی و انتخاباتی بودن آن را پررنگ‌تر کرده است. سوال این است که وقتی دستگاه‌های متولی عفاف و حجاب از کمبود قانون در این زمینه سخن نگفته و لایحه‌ای هم در این زمینه به مجلس تقدیم نشده، چه انگیزه ای جز سیاسی‌کاری و تخریب عقلای مجلس یازدهم باعث می‌شود که مجلس شورای اسلامی، مانع طرح عفاف و حجاب معرفی شود؟ به جز حضرتعالی، جناب آقای آقاطهرانی نیز اخیرا مدعی شده اند که رئیس مجلس جلوی طرح این کمیسیون را درباره عفاف حجاب گرفته است! عجب! گویی آقایان از سیاره دیگری آمده‌اند و در جریان امور کشور و سیاستگذاری و تصمیم‌های نهادی بالادستی و عدم نیاز به قانون جدید در این زمینه نیستند. لااقل جناب آقای آقاطهرانی که در مجالس هشتم، نهم و یازدهم در کسوت قانون‌گذار حاضر بود و هستند و در مجالس نهم و یازدهم رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس بوده و هستند، حتی اگر قانونی نیاز باشد نباید مطالبه‌گر باشند بلکه باید پاسخ بدهند که در این ۱۲ سال نمایندگی و ۷ سال ریاست کمیسیون فرهنگی برای عفاف و حجاب چه کرده‌اند؟ آیا این که در سال انتخابات مجلس قرار داریم در بیان چنین مواضعی موثر است یا نه؟ چرا ایشان به یکباره در سال پایانی مجلس زبان به بیان لزوم قانون‌گذاری در این زمینه گشوده‌اند؟ در سال های گذشته که ایشان نماینده و رئیس کمیسیون فرهنگی بوده‌اند، مسئله عفاف و حجاب در کشور گل و بلبل بوده و ناگهان احساس نیاز به قانون در آن شدت گرفته است؟ انتظار از حضرتعالی به عنوان رئیس ستاد امر به معروف و نهی از منکر این است که جلوی سیاسی یا امنیتی شدن مقوله عفاف و حجاب را بگیرید و اجازه ندهید برخی برای لیست‌های انتخاباتی خود از عفاف و حجاب هزینه کنند.

۴- به عنوان نماینده مردم شریف تهران و در جایگاه وکالت مردم ایران اعلام می‌کنم که مشی و سیاستگذاری در این زمینه نباید ذره‌ای از آنچه رهبر معظم انقلاب درباره عفاف و حجاب فرموده‌اند، تفاوت کند. ایشان صراحتا «ضعیف الحجاب‌ها» را نه مخالف دین نه انقلاب ندانسته‌اند و حتی گفته بودند که به برخی از آن‌ها غبطه می‌خورند. آیا خط و مشی افراد منتسب به شما و منصوبین  شما که اظهارات عمیقا غیر درست و ضدامنیتی و خلاف واقع درباره عفاف و حجاب بیان می‌کنند همین مشی رهبر حکیم انقلاب است؟ چه نسبتی است میان تفرقه و نقارافکنی مجموعه تحت زعامت شما با مشی وحدت آفرین رهبری؟ آیا این که رهبر معظم انقلاب در پیام نوروزی و سخنرانی راهبردی اول فروردین هیچ اشاره به موضوع عفاف و حجاب نکرده‌اند اما برخی این موضوع را تاجایگاه مسئله اصلی و اول کشور بالا برده‌اند، برای حضرتعالی و سایر دلسوزان ایجاد سوال و ابهام نمی‌کند؟

۵- و باز در جایگاه وکالت مردم ایران تصریح می‌کنم که اکثریت مردم ایران با هنجارشکنی و برهنگی در خیابان‌ها مخالف‌اند و صف هنجارشکنان را از ضعیف‌الحجاب‌ها جدا می‌دانند. طبیعتا با کسانی که با کشف حجاب یا برهنگی در خیابان‌ها، دست به هنجارشکنی می‌زنند باید برخورد قانونی شود. معتقدم که در این مسیر حتما نباید سراغ شیوه‌های پوسیده و شکست‌خورده قبلی برای این مسئله رفت. شیوه‌هایی همچون گشت ارشاد که قبلا باعث بروز مسائل امنیتی و سیاسی برای کشور و مردم شده‌اند، جواب این مسئله نیست و حتما متولیان امر در اجرای قوانین باید سراغ شیوه های موثر و کم هزینه بروند تا برخورد بازدارنده با هنجارشکنان انجام شود.

۶- باز هم تاکید می‌کنم که اگر پیام نوروزی و سخنرانی راهبردی اول فروردین رهبر معظم انقلاب برای همه ما فصل الخطاب است، که ان‌شاء‌الله هست، ایشان اصلی‌ترین مقوله و مسئله کشور را در شرایط کنونی، معیشت مردم و اقتصاد می‌دانند و به همین دلیل سال جاری را سال «مهار تورم، رشد تولید» نام‌گذاری کرده‌اند. و به نظر می‌رسد با توجه به شرایط معیشتی مردم یکی از مهم‌ترین وجوه امر به معروف و نهی از منکر همین حوزه معیشت و اقتصاد باشد و لذا انتظار از همه متولیان در همه حوزه‌ها این است هر اقدامی انجام می‌دهند یا هر موضعی می‌گیرند، به مسئله اصلی و اولویت کشور و مردم نیز دقت و توجه داشته باشند.

در پایان به عنوان احدی از آحاد مسلمین؛

شما و منصوبین را مشفقانه به سبیل رحمت نبی خدا، اولیا، صلحا و ائمه هدی  فرا می‌خوانم. در بیان مواضع خدا را در نظر بگیرید و مصلحت دین خدا را.

اگر شما و دوستانتان در پی فتح کامل پارلمان هستید و از فرط بی‌کارنامه بودن مجبورید به ریسمان حجاب متوسل شوید، در حال بسط منکر و زدودن معروف هستید. دین خدا بازیچه و متاع دنیوی چند ظاهرالصلاح فاسد العقیده نیست که هر روز مانند مارگیران آن ملعبه قدرت‌طلبی کنند.

تاریخ اسلام مشحون از مفتیانی است که دین به میل خود تفسیر کردند و صلحا را به حاشیه رانند. اما انقلابیون مسلمان و باورمندان به مکتب خمینی و  خامنه‌ای ایستاده‌اند تا زدودن همه مظاهر کفر، شرک و تحجر…

اینرا هم بخوانید

به نجات چهار زن مبارز در خطر اعدام برخیزیم!

چهار زن مبارز شریفه محمدی، پخشان عزیزی، وریشه مرادی و نسیم غلامی سیمیاری توسط بیدادگاههای …