سقوط تاریخی ریال، خیز بلند انقلاب – کیوان جاوید

مندرج در ژورنال شماره ۹۲۱ (لینک به فایل پی دی اف نشریه ژورنال برای پیاده کردن روی تلفن همراه)

همزمان با سقوط ریال به کمترین ارزش تاریخی خود، روز دوشنبه سوم دی‌ماه، عبدالناصر همتی وزیر اقتصاد جمهوری اسلامی در جلسه کمیسیون اقتصادی مجلس در واکنش به ناتوانی دولت در حفظ ارزش ریال گفت: “با زور که نمی‌شود خیلی از کارها را انجام داد.”

یادمان هست که همین همتی یکی از کاندیداهای نمایشی حکومت در مقابل پزشکیان بزک شده بود تا تنور سوت‌وکور انتخابات رژیم بعد از سرنگون‌کردن رئیسی را با “جادو و جنبل” گرم کند. هم او می‌گفت من بیاییم و رئیس‌جمهور بشوم با این اقتصاد چنین‌وچنان می‌کنم و فوراً رونق به اقتصاد می‌دهم و به ریال ارزش در خورد می‌دهم و دیگر خزعبلات دیگر.

حالا مشخص‌تر شد که گیر اول رژیم اقتصاد نیست. این ماشین دیگر اسقاط شده است و دیگر ممکن نیست با هیچ تعمیر و عوض‌کردن قطعات به کسی سواری بدهد. جمهوری اسلامی فقط در خیابان و با انقلاب مردم نیست که سرنگون می‌شود. این به خیابان آمدن مردم زمینه‌های متعددی دارد که ما بارها به نمونه‌های آن اشاره کردیم.

درد رژیم سیاسی و فرهنگی هم هست. سیاسی به این معنا که سال‌های متمادی ای است که دیگر نمی‌تواند با شعارهای دهن‌پرکن مرگ بر آمریکا و اسرائیل و شیاطین بزرگ و کوچک گلیمش را از آب بیرون بکشد. جهان، این رژیم را در شدیدترین محاصره‌ها قرار داده است و این اقتصاد رژیم به بازار جهانی دسترسی دارد.

این رژیم در جنگ فرهنگی عظیم با مردم کمرش در حال خردشدن است. اسلام و شعائر مذهبی و عقب‌ماندگی‌های اسلامی بیش از همیشه در ایران زیر ضربات فرهنگی مردم قرار دارند. این مردم پشیزی ارزش برای چرندیات اسلامی قایل نیستند و همه دارایی رژیم که خود را سرپا نداشته است بر همین عقب‌ماندگی‌های اسلامی بنا شده است.

این رژیم از نظر اقتصادی در فلج کامل قرار دارد. با یک جامعه آماده انقلاب و یک جامعه در میدان برای بدست آوردن معیشت و رفاه نمی‌تواند این اقتصاد را شفا داد. حلقه محاصره چندسویه علیه رژیم هر روز تنگ‌تر می‌شود. مشت آخر مردم زیر چانه این حکومت به‌زودی زده می‌شود.

اینرا هم بخوانید

مذاکره: پسرفت و پیشرفت، پیشرفت و پسرفت

کیوان جاوید دور دوم مذاکرات نیز بین جمهوری اسلامی و دولت آمریکا در ایتالیا به …