شعاردهی های ضدحکومتی در سالمرگ خمینی و اعتراضات علیه اعدام.”مرگ برخامنه ای لعنت بر خمینی”

شب گذشته در سالمرگ جنایتکار تاریخی خمینی، مردم در محلاتی از تهران همچون جنت‌آباد جنوبی شعارهای حکومتی سر دادند و در جاهایی جوانان در خیابان با رقص و شادی و زنان بدون حجاب مرگ این جنایتکار را جشن گرفتند. مردم شعار میدادند:”قسم به خون یاران ایستاده ایم تا پایان”، “خامنه‌ای ضحاک، می‌کشیمت زیر خاک”، “مرگ بر دیکتاتور” و “مرگ بر خامنه ای لعنت بر خمینی”. در این شب جمعیت زیادی از مردم در متروی تهران فریاد میزدند:” امسال سال خونه، سید علی سرنگونه”.  

به همین مناسبت در جاهایی همچون بهبهان جوانان عکس ها و پوسترهای خمینی را پایین کشیدند و آتش زدند. و در جاهایی همچون اکباتان و گوهردشت با شعار نویسی اعتراض خود را فریاد زدند.  

رویداد دیگر در این روز تجمع خانواده تعدادی از جوانان اعدام شده، در آرامستان فردوس مهاباد روز جمعه ۱۲ خرداد بود که سالروز اعدام وحشیانه ۵۹ تن از عزیزان مردم  در ۱۲ خرداد سال ۶۲ یعنی چهل سال پیش است. در این حرکت اعتراضی سرکوبگران حکومت که از هرگونه تجمعی هراس دارند با ساچمه زن به سمت خانواده جانباختگان شلیک کردند تا جمعیت را متفرق سازند. و چند نفر زخمی شدند. 

شب ۱۲خرداد مردم در شهرک باقری در تهران با شعارهای مرگ برخامنه ای مرگ بر جمهوری اعدامی صدای اعتراض خود را بلند کردند. 

روز ۱۱ خرداد چند روز بعد از قتل بامشاد سلیمانخانی، در آبدانان اعتصاب عمومی و اعتراضات گسترده بود. مردم  دست از کار کشدیند و علیرغم وجود گسترده نیروهای امنیتی هزاران نفر از مردم این شهر و شهرستانهای حومه در مراسم گرامیداشت بامشاد شرکت کردند. بامشاد سلیمانخانی جوان ۲۱ ساله، دانشجوی مهندسی مکانیک دانشگاه ایلام بود که روز ۷ خرداد بدست جانیان اسلامی به قتل رسید.

در این مراسم پدر بامشاد در سخنرانی خود جمهوری اسلامی را قاتل فرزندش خطاب کرد و محکوم نمود. بامشاد روز سوم خرداد توسط نیروهای سرکوبگر به‌ شدت مضروب شد و وقتی به خانه بازگشت به کما رفت و به بیمارستان منتقل شد. در معاینات اولیه مشخص شد کتف و دنده‌های او شکسته و آثار ضرب و جرح شدید و زخم ناشی از خاموش کردن سیگار روی بدن او به چشم می‌خورد. بامشاد یکشنبه ۷خرداد، در بیمارستان رازی ایلام جان خود را از دست داد. 

رئیس‌کل دادگستری استان ایلام مثل دیگر جنایتکاران جمهوری اسلامی منکر قتل وی شد و اعلام کرد که  سلیمان‌خانی بنا بر انگیزه شخصی اقدام به خودکشی با مصرف قرص کرده است. این اظهارات بیش از بیش مردم آبدانان را به خشم آورد.

 قتل بی رحمانه بامشاد سلیمانخانی توسط جانیان آنهم در فضای ملتهب شهر آبدانان بخاطر سرکوبگریهای حکومت و دستگیریهایی که در بیستم اردیبهشت بعد از سخنرانی  سردار جنایتکار جمهوری اسلامی شاکرمی در جمع بسیجیان و سپاهیان صورت گرفته بود، شهر را از خشم به لرزه در آورد.  روز یازده اردیبهشت مردم بسیاری به خیابان آمدند و شعارهای اعتراضی سر دادند و با نیروهای سرکوب درگیر شدند. مردم شعار میداند: “مرگ بر خامنه‌ای”، “امسال سال خونه، سید علی سرنگونه”، “خامنه‌ای بی‌ریشه، خیزش تموم نمی‌شه”، “جمهوری بچه‌کش، نمی‌خوایم، نمی‌خوایم” و “مرگ بر دیکتاتور”. در این روز شهر در اعتصاب عمومی بود و در همان شب جوانان دست به اعتراضات شبانه زدند. حضور نیروی سرکوب چشمگیر بود. بیش از ۵۰خودروی ضدشورش برای مقابله با مردم در میادین اصلی شهر مستقر شدند.

اما جوانان به مقابله برخاستند و کنترل خیابان اصلی شهر را با روشن کردن آتش بدست گرفتند و در مقابل مرکز نیروی انتظامی آتش برپا کردند و چند خودروی یگان ویژه را  نیز به آتش کشیدند. نیروهای سرکوبگر با گاز اشک‌آور و تفنگ ساچمه‌ای به مردم یورش می بردند و جوانان با سنگ و چوب به مقابله برخاسته و درگیری و تعقیب و گریز در خیابان‌های مختلف شهر ادامه یافت. وحشیگیری نیروهای سرکوب به حدی بود که حتی مستقیما بە سوی عابران پیادە نیز شلیک میکردند.  در این شب دهها نفر مجروم شدند و شمار بسیاری از آنان به بیمارستان منتقل شدند. گروهی از مردم و بستگان مجروحان در مقابل بیمارستان تجمع کردند تا مانع انتقال مجروحان به زندان شوند. عارف محمدی یکی از جوانانی است که در این شب مورد هدف گلوله قرار قرار گرفت و زیر عمل جراحی برای حفظ یکی از چشمانش قرار گرفت.  

در سمیرم نیز روز ۹ خرداد علیه اعدامها اعتصاب عمومی صورت گرفت. کسبه و مغازه‌داران شهر در روز سه‌شنبه ۹ خرداد در حمایت از چهار زندانی سیاسی که با اتهامات سنگینی مواجه‌اند، اعتصاب کردند. فاضل بهرامیان، مهران بهرامیان، یونس بهرامیان و داریوش صاعدی، چهار شهروند زندانی هستند که نگرانی‌هایی درباره صدور احکام اعدام برای آن‌ها وجود دارد.

 در کنار اعتراضات میدانی بیانیه بیش از هشتاد خانواده دادخواه و کیفرخواست آنها علیه اعدامها گامهای مهمی به جلو از سوی این جنبش است.از سوی دیگر سازمان حقوق بشر ایران گزارش داده است در موج گسترده ی اعدام ها در ایران، در یک ماه گذشته دستکم ۱۴۲ نفر و در سال جاری میلادی ۳۰۷ نفر در ایران اعدام شده‌اند.  و هم اکنون ۷ معترض همچنان در خطر جدی اعدام قرار دارند.

گفتنی است که عفو بین‌الملل کارزاری جهانی با عنوان “کارزار جهانی علیه موج اعدام‌ها در ایران” راه اندازی کرده و طوماری  را با هدف درخواست از کشورها برای اقدام علیه این اعدام‌ها به امضای عموم گذاشته است. چنین کارزاری بازتاب مستقیم اعتراضات مردم است. 

حزب کمونیست کارگری ایران

۱۴ خرداد  ۱۴۰۲،  ۴ ژوئن   ۲۰۲۳

اینرا هم بخوانید

انجمن قلم آمریکا از نویسندگان جهان خواست از سپیده رشنو و نویسندگان زندانی سخن بگویند

انجمن قلم آمریکا با انتشار متنی به‌قلم سپیده رشنو، نویسندهٔ معترض به حجاب اجباری، با …