شکایت حقوقی چند سازمان آمریکایی از ترامپ بر سر سیاست‌های مهاجراتی جدید

چند سازمان آمریکایی مدافع حقوق بشر، از جمله “مرکز حقوقی مهاجرت ملی” و “اتحادیه آزادی های مدنی آمریکا”، به خاطر سیاست های مهاجرتی دونالد ترامپ، علیه او و جان کلی وزیر امنیت داخلی ایالات متحده اقامه دعوی کرده اند.

برخی مسئولان این سازمان ها به بی بی سی گفته اند که شکایت طرح شده، امروز شنبه ۲۸ ژانویه (۹ بهمن) در دادگاهی در نیویورک ثبت شده است. تنظیم این شکایت پس از آن صورت گرفته که تعدادی پناهنده مسلمان، در فرودگاه جان اف کندی نیویورک دستگیر شده اند.

مارک داس، وکیل دو پناهنده عراقی که امروز با وجود داشتن ویزای آمریکا در فرودگاه نیویورک دستگیر شدند، با اشاره به دستور اخیر رئیس جمهور آمریکا برای ایجاد ممنوعیت ورود اتباع هفت کشور مسلمان به ایالات متحده گفت: “این دستور مغایر قانون اساسی است و ما با آن مبارزه خواهیم کرد.”

آقای داس در گفتگو با بی بی سی در فرودگاه نیویورک افزود: “ننگ آور است که ما آسیب پذیرترین آدم های دنیا را برگردانیم و بدون دسترسی به وکیل در فرودگاه زندانی کنیم؛ کسانی که به کشور ما خدمت کرده اند، از آزار و تعقیب فرار کرده اند و دارای وضعیت اقامتی معتبر هستند.”

یکی از این دو عراقی که در عراق به عنوان مترجم برای ارتش آمریکا کار کرده بود، شنبه عصر آزاد شد. نفر دیگر، هنوز در بازداشت است.

جری ندلر و نیدیا ولازکوز نمایندگان نیویورک در کنگره آمریکا، امروز با حضور در فرودگاه جان اف کندی به پیگیری وضعیت این دو عراقی و ۱۱ پناهنده مسلمان دیگر پرداخته اند که در این فرودگاه بازداشت شده اند.

انتشار جزئیات بیشتر از محدودیت های جدید

مقام‌های بلندپایه آمریکایی اخیرا جزئیات بیشتری را از ممنوعیت سفر شهروندان هفت کشور مسلمان به آمریکا منتشر کرده‌ و گفته‌اند این محدودیت افرادی را هم که گرین کارت دارند، شامل می‌شود.

با این حال رویترز به نقل از مقام‌های آمریکایی گزارش داده که ورود دارندگان گرین کارت به آمریکا از این هفت کشور “مورد به مورد” بررسی خواهد شد. بر این اساس ممکن است شماری در طول سه ماه آینده اجازه ورود پیدا کنند. هرچند توضیحات و برداشت مقام‌های آمریکایی از این قانون به تدریج روشن‌تر می‌شود.

پیش‌تر گیلیان کریستنسن، سخنگوی وزارت امنیت داخلی آمریکا گفته بود کسانی هم که کارت سبز یا گرین کارت دارند و شهروند هفت کشور مسلمان هستند، مشمول ممنوعیت جدید می‌شوند و ورود آنان به آمریکا برای سه ماه ممنوع است.

از صبح امروز، ممنوعیت ورود شهروندان هفت کشور ایران، عراق، لیبی، سومالی، سودان، سوریه و یمن به آمریکا اجرا شد. تصمیمی که با اعتراض سازمان ملل و بعضی کشورهای اتحادیه اروپا روبه‌رو شده است.

دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا روز جمعه با امضای دستوری “برای حفاظت از آمریکا در مقابل حملات تروریستی” ورود پناهجویان به آمریکا را برای ۴ ماه معلق کرد و موقتا بازدید شهروندان هفت کشور با اکثریت مسلمان از جمله ایرانیان به آمریکا را ممنوع کرد.

تصور می شود براساس این طرح سفر شهروندان ایرانی ابتدا برای ۹۰ روز متوقف می‌شود اما احتمال تمدید آن وجود دارد.

از ساعاتی بعد از اجرایی شدن فرمان، شرکت‌های هوایی، مسافرانی را که قصد داشتند با ویزا وارد آمریکا شوند، سوار هواپیما نکردند. تا این لحظه مشخص نبود که آیا دارندگان گرین کارت هم مشمول این ممنوعیت خواهند بود یا نه.

وزارت امنیت داخلی آمریکا در تفسیر جدیدی از فرمان تازه دونالد ترامپ، دارندگان گرین کارت را هم به صورت “مورد به مورد” به این محدودیت اضافه کرده است.بی بی سی

اینرا هم بخوانید

صدور احکام قضایی علیه چهارتن از فعالان فرهنگیان در استان فارس

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران خبر داد که شعبه ۱۰۳ دادگاه کیفری دو در …