فشار دولت استرالیا به پناهندگان جزیره مانوس

بی بی سی:نخست وزیر استرالیا به پناهجویانی که از خروج از اردوگاه مانوس خودداری می‌کنند هشدار داده تا هرچه زودتر این محل را ترک کنند و یک عضو کابینه این کشور بعضی از پناهجویان را به زمینه‌سازی برای درگیری با ماموران محلی متهم کرده است.

روز جمعه، ۱۹ آبان (۱۰ اکتبر)، مالکوم تورنبول، نخست وزیر استرالیا، از ساکنان باقی مانده در اردوگاه پناهجویان در جزیره مانوس خواست تا این محل را تخلیه کنند. وی گفت که ماموران دولت پاپوآ گینه نو برای باز پس‌گیری این اردوگاه وارد عمل خواهند شد و کسانی که در این محل باقی مانده باشند به زور از آن اخراج خواهند شد.

نخست وزیر استرالیا گفت که از کسانی که در اردوگاه پناهجویان هستند می‌خواهد “قبل از اینکه ماموران آنان را به زور از اردوگاه خارج کنند، به میل خود از این محل خارج شوند.”

اردوگاه واقع در جزیره مانوس، متعلق به پاپوآ گینه نو، یکی از مراکز تعیین شده توسط دولت استرالیا برای اعزام پناهجویان بوده است اما سال گذشته، دادگاه قانون اساسی گینه نگهداری افراد در این محل را مغایر قانون اساسی این کشور دانست و به دولت دستور داد این محل را تعطیل کند. مهلت تعیین شده برای تخلیه اردوگاه روز ۳۱ اکتبر – ده روز پیش – بود اما حدود ششصد تن از ساکنان اردوگاه از خروج از آن خودداری کردند.

باقی‌ماندگان در این محل گفته‌اند که در صورت خروج از اردوگاه، نگران اقدامات خشونت‌آمیز برخی از اهالی محل هستند و امنیت جانی ندارند. آنان خواستار امکانات بهتری پس از خروج از اردوگاه شده‌اند. به گفته مقامات استرالیایی، یکصد تن از کسانی که در ابتدا از اردوگاه خارج نمی‌شدند ظرف ده روز گذشته این محل را ترک کرده‌اند.

به ساکنان اردوگاه گفته شده بود که می‌توانند به کشورهای خود بازگردند، یا با اعزام به اردوگاه واقع در جزیره نارو موافقت کنند و یا به عنوان پناهجو یا پناهنده به کشورهای دیگر طرف توافق با استرالیا، از جمله کامبوج بروند.

از ده روز پیش، برق و آب اردوگاه قطع شده و غذایی برای این ششصد نفر ارسال نمی شود. آنان گفته بودند که مقداری مواد غذایی ذخیره کرده‌اند و در نظر دارند با جمع‌آوری آب باران، نیاز خود را تامین کنند.

نخست وزیر استرالیا فعالان مدافع حقوق پناهجویان در این کشور را به تحریک و تشویق باقی ماندگان در اردوگاه مانوس متهم کرده و گفته است که با توجه به شرایط نامساعد اردوگاه در ده روز اخیر، این گروه‌ها را مسئول عواقب این وضعیت خواهند بود.

زیر مهاجرت استرالیا هم در یک مصاحبه رادیویی در روز جمعه گفت که دولت‌های استرالیا و پاپوآ گینه نو ترجیح می‌دهند که باقی‌ماندگان در اردوگاه به میل خود این محل را تخلیه کنند و به اقدام ماموران برای خارج کردن آنان نیازی نباشد. وی تعدادی از ساکنان اردوگاه را به تحریک دیگران متهم کرده و گفته است که این افراد در نظر دارند با ایجاد برخورد بین پناهجویان و ماموران، از این صحنه‌ها فیلم تهیه کنند تا در داخل استرالیا پخش شود و احساسات عمومی را علیه سیاست دولت در قبال پناهجویان برانگیزاند.

یک گروه استرالیایی طرفدار حقوق پناهجویان روز جمعه یک فیلم ویدیوئی از شرایط نامناسب اردوگاه مانوس را منتشر کرد اما وزیر مهاجرت استرالیا باقی ماندگان در این محل را به صحنه سازی متهم کرده است.

وی بار دیگر تاکید کرد که سیاست مهاجرتی استرالیا تغییری نخواهد کرد و به افرادی که با قایق خود را به سواحل این کشور می‌رسانند اجازه ورود و اسکان در خاک استرالیا داده نمی‌شود. طبق سیاست مهاجرتی سختگیرانه استرالیا، این افراد در طول زمان رسیدگی به درخواست پناهجویی خود در چند اردوگاه خارج از استرالیا اسکان داده می‌شوند و طیق توافق دولت استرالیا با چند کشور دیگر، در صورت تایید شرایط پناهندگی، از آن کشورهای پناهندگی دریافت خواهند کرد.

روز گذشته تعدادی از فعالان مدافع حقوق پناهجویان در اعتراض به برخورد دولت استرالیا با پناهجویان اردوگاه مانوس از ساختمان اپراخانه شهر سیدنی بالا رفتند و در صدد برآمدند پارچه نوشته بزرگی حاوی حمایت از این پناهجویان را از بالای این ساختمان آویزان کنند. پلیس مانع از نصب این شعار شد و چند نفر را به اتهام اخلال در نظم بازداشت کرد.

اینرا هم بخوانید

گذرگاه اسلام‌قلعه در مرز ایران و افغانستان؛ روزانه صدها مهاجر افغان اخراج می‌شوند

مقام‌های طالبان در گذرگاه مرزی اسلام قلعه می‌گویند تنها از این گذرگاه در هشت ماه …