ماجرای عدم تکمیل مساکن تعاونی مسکن شرکت واحد

ایلنا:بدعهدی پیمانکار مانع از تکمیل و تحویل سپیدار ۲ و ۳ شد/دیوان عدالت اداری رای به بخشش مالیاتی تعاونی مسکن شرکت واحد بدهد

علی مهدوی‌خواه (مدیرعامل تعاونی مسکن کارکنان شرکت واحد اتوبوسرانی تهران) درباره مشکلاتی که در راه ادامه تکمیل ۴ بلوک پروژه‌های سپیدار ۲ و ۳ وجود دارد به ایلنا، می‌گوید: سال ۱۳۸۹ قراردادی ما بین تعاونی مسکن کارکنان شرکت واحد اتوبوسرانی تهران با پیمانکار پروژه بسته شد و قرار شد که ۴ بلوک این پروژه ظرف ۳۶ ماه تکمیل و به اعضا تحویل داده شود.

وی با اشاره به بدعهدی پیمانکار، در تکمیل پروژه، گفت: پیمانکار بعد از دو سال که اسکلت ساختمان را تکمیل کرده بود اعلام کرد که دیگر قادر به تکمیل  پروژه نیست. وی هدفمندی یارانه‌ها و افزایش قیمت‌ها را بهانه کرده بود تا تکمیل پروژه را به تاخیر بیاندازد.

مهدوی‌خواه افزود: جلسات متعددی با پیمانکار گذاشتیم تا وی را با تعدیل قیمت متقاعد به ادامه کار کنیم. حتی وقتی پیشنهاد ۵۰ درصد را دادیم از تعاونی مسکن شکایت کرد و برای فسخ قرارداد و معامله به دادگاه مراجعه کرد.

مدیرعامل تعاونی مسکن کارکنان شرکت واحد با بیان اینکه اعضای هیات مدیره برای مقابله با پیمانکار «دادخواست تقابل» دادند، گفت: خوشبختانه قاضی دادگاه پس از پیگیری‌های مکرر نهایتا رای را به نفع تعاونی مسکن صادر کرد و پیمانکار مکلف به اتمام کار و قرارداد شد.

وی افزود: بر این اساس قرار شد که پیمانکار با همان نرخ قدیم یعنی ۱۶.۵ میلیارد تومان پروژه را به اتمام برساند. با این حال بار دیگر کار را متوقف کرد و ما ناچار به مراجعه به دادگاه شدیم؛ چراکه پروژه یک درصد هم پیشرفت نکرده بود. نهایتا دادگاه رای به خلع ید پیمانکار داد و پروژه را از پیمانکار و اعضای هیئت مدیره تحویل گرفت.

با این حال مهدوی‌خواه تاکید دارد که مشکلات مالیاتی که بعدا پیش آمد فشار مالی را بر تعاونی مسکن تشدید کرد. وی افزود: در ادامه، اداره امور مالیاتی روی پروژه دست گذاشت و در شرایطی که کل بودجه پروژه ۷۵ میلیارد تومان بود، مشمول ۲۵ درصد مالیات شد.

مدیرعامل تعاونی مسکن کارکنان شرکت واحد افزود: سازمان امور مالیاتی این ۷۵ میلیارد تومان را درآمد اتفاقی تلقی کرده بود و حالا شرکت تعاونی باید ۱۸.۷ میلیارد تومان مالیات می‌پرداخت. این در حالی است که پیش از این اتفاق بیشتر این ۷۵ میلیارد تومان صرف خانه‌سازی برای اعضای تعاونی شده بود و از ۵ هزار نفری که ثبت نام کرده بودند ۴۷۰۰ نفر صاحب خانه شده بودند. در نهایت با احتساب جریمه دیرکرد پرداخت مالیات، باید ۴۷ میلیارد تومان مالیات بپردازیم این در حالی است که همانطور که گفته بودم بیشتر این پول خرج شده بود.

وی با اشاره به شکایت شرکت تعاونی از اداره مالیات به دیوان عدالت اداری، گفت: حالا امیدوار هستیم که دیوان عدالت اداری رای به معافیت مالیاتی شرکت تعاونی مسکن کارکنان شرکت واحد اتوبوسرانی بدهد. با این حساب ما فعلا هیچ کاری از دست‌مان برنمی‌آید. در حال حاضر خود من از اسفندماه گذشته مستمری بازنشستگی خود را دریافت نکرده‌ام چون حساب‌های شخصی‌ام مسدود است و اعضای هیئت مدیره هم به همین ترتیب مشکلاتی دارند و ممنوع‌الخروج و ممنوع‌المعامله هستند.

مهدوی‌خواه افزود: ما حتی هفت میلیارد تومان اضافه‌تر برای تکمیل پروژه هزینه کردیم و آن را به مرحله تاسیسات رساندیم و حالا باید این هفت میلیارد تومان بین ۲۸۰ نفر باقیمانده تقسیم شود تا آنها سهم خود را دریافت کنند، همین امروز هر کدام از اعضا باید به‌طور متوسط ۲۴ میلیون تومان پرداخت کنند تا کار ادامه پیدا کند.

به گفته وی، اعضای هیات مدیره شرکت تعاونی در این رابطه قصوری ندارند.

وی افزود: اگر چنین بود دادگاه ما را مبرا نمی‌کرد. در حال حاضر پیمانکار اولیه پروژه با شکایت ما در زندان است. از طرفی یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان دیگر برای این پروژه هزینه کردیم که آنهم به بدهی قبلی اعضا اضافه می‌شود. تنها ۷۵۰ میلیون تومان لازم داریم تا تاسیسات پروژه تکمیل شود.

مدیرعامل تعاونی مسکن کارکنان شرکت واحد افزود: در هر حال اگر مشکلات مالیاتی ما حل نشود، پولی نخواهیم داشت. در عین حال منتظر هستیم که دیوان عدالت اداری رای به عدم محکومیت ما در موضوع پرداخت مالیات بدهد تا حساب‌های ما آزاد شود و البته انتظار داریم مشکل وامی که قرار بود برای اعضا دریافت کنیم، برطرف شود.

وی افزود: قرار است که وام ۲۰ میلیون تومانی اعضا به ۴۰ میلیون تومان برسد. ما در عین حال فکر کردیم که اگر پول نداشته باشیم به‌جای آن قسمتی از املاک و آپارتمان‌ها را به پیمانکار در قالب تهاتر واگذار کنیم البته اینکار از نظر حقوقی ایراداتی دارد که ابتدا باید برای اموال خریدار ثالثی پیدا شود اما فعلا با مشکلاتی که داریم خریدار ثالثی برای اموال تعاونی در پروژه‌های سپیدار ۲ و ۳ وجود ندارد.

مهدوی‌خواه البته تاکید دارد که در حال حاضر هیچ پیمانکاری پس از انجام پروژه پول خود را به‌صورت صد در صد نقد دریافت نمی‌کند بلکه بخشی از پروژه‌ای را که به اتمام رسانده است را در قالب تهاتر بدهی تحویل می‌گیرد به عبارتی دیگر پول پروژه را از خود آن درمی‌آورد.

مدیرعامل تعاونی مسکن کارکنان شرکت واحد در پایان گفت: ما چون تعاونی مسکن هستیم به لحاظ حقوقی مستقل هستیم و لذا شهرداری و شورای شهر ملزم به کمک به تعاونی نیستند.

 

پروژه مجری گرفته است

کشاورزیان (رئیس هیئت مدیره تعاونی مسکن شرکت واحد) هم در این‌باره می‌گوید: پروژه در حال حاضر مجری گرفته و جواز آن در حال تمدید است. در حال حاضر مشکلی که وجود دارد بدهی اعضای پروژه است ما شش تا هفت میلیارد تومان اضافه خرج کرده‌ایم و به نقطه‌ای رسیده‌ایم که شاید در چند ماه اینده دیگر حتی پولی برای پرداخت حقوق کارکنان پروژه نداشته باشیم اگر پول نباشد کار باز هم متوقف می‌شود لذا اعضا باید بدهی‌های خود را پرداخت کنند تا حداقل بلوک ۷۰ ، ۸۰ واحدی را که در آن حضور داریم تا دو سه ماه آینده به جایی برسانیم.

کشاورزیان در پایان از زحمات شورای شهر، شهرداری تهران و مدیرعامل شرکت واحد، پیمان سنندجی تشکر کرد و گفت که همکاری این پروژه به اتمام خواهد رسید.در جلسه هیات مدیره مهندس ناظر این پروژ‌های سپیدار حضور داشت و به تشریح روند تکمیل پروژه و مراحل طی شده پرداخت.

اینرا هم بخوانید

یک ساعت پیشکمیسر عالی پناهندگان سازمان ملل: حملات اسرائیل به لبنان قوانین بین‌المللی را نقض کرده است

فیلیپو گراندی، کمیسر عالی پناهندگان سازمان ملل که به لبنان سفر کرده است، می‌گوید بسیاری …