مجلس نمایندگان آمریکا، روز پنجشنبه قطعنامۀ برقراری روند چگونگی بررسی و برکناری دونالد ترامپ را در جلسۀ عمومی به تصویب رساند. تصویب این قطعنامه از عزم قاطع و یکپارچگی نمایندگان دموکرات در این زمینه و عدم همراهی نمایندگان جمهوری خواه حکایت میکند. دونالد ترامپ لحظاتی پس از ابداء رای از سوی نمایندگان، با انتشار یک توئیت، تصویب این روند را «بزرگترین مجرم سازی تاریخ آمریکا» خواند. پیش از آن بهنگام بررسی قطعنامه، نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان و از مخالفان سرسخت رئیس جمهوری تصویب آن را «چالشی پُر اهمیّت برای دموکراسی در کشور» توصیف کرده بود.
روند برکناری دونالد ترامپ، امروز با تصویب قطعنامۀ برقراری چگونگی برگزاری آن درب دیگری را به این منظور بروی نمایندگان دموکرات گشود، هر چند که تا پایان راه هنوز موانع بسیاری در برابر آنها باشد.
تصویب این قطعنامه با ٢٣٢ رای موافق و ١٩٦ رای مخالف از انضباط سازمانی نمایندگان هر یک از دو حزب در این زمینه و رویاروئی آنها با یکدیگر در مجلس حکایت میکند و نشان میدهد که اگر نمایندگان دموکرات در پیگیری طرح برکناری رئیس جمهوری کوتاهی نخواهند کرد، رقبای جمهوری خواه آنها در مجلس هنوز آمادۀ رها کردن دونالد ترامپ نیستند.
رای امروز همجنین نشان می دهد که دموکرات ها قادر به بسیج نیروهای خود هستند و میتوانند در پایان روندی که اینک با جدیت بیشتر پیش می رود، در صورت فراهم بودن اسناد و شواهد کافی ایراد اتهام به دونالد ترامپ را به تصویب برسانند.
قطعنامۀ که امروز، پنجشنبه ٣١ اکتبر/٩ آبان، به تصویب نمایندگان رسید، مراحل پیاپی بررسی و ایراد اتهامات علیۀ دونالد ترامپ را تدوین کرده است. این قطعنامه به نمایندگان جمهوری خواه اجازه میدهد، شاهدان احضار شده به کمیسیونهای تحقیقاتی را که از این پس بصورت علنی برگزار میشود، مورد پرسش قرار دهند و حتی با رعایت شرایطی شاهدان خود را به کمیسیون فراخوانند.
این قطعنامه «شرکت رئیس جمهوری و نیز وکلای مدافع وی را» در روند بررسی جایز دانسته و به آنها اجازه میدهد خواستار استماع شاهدان تازه شوند، اسناد خود را ارائه کنند و شاهدان را مورد بازپرسی قرار دهند.
این متن با این حال تاکید میکند که اگر رئیس جمهوری در این روند از همکاری با مجلس خودداری کند، رئیس کمیسیون حقوقی مجلس در تدوین پاسخهای لازم برای ایراد اتهام بر دونالد ترامپ آزادی عمل کامل خواهد داشت.
این متن چگونگی ارجاع اسناد و شواهد جمع آوری شده به کمیسیون حقوقی مجلس را تعیین کرده است. این کمیسیون وظیفۀ تدوین «دادخواست» علیۀ رئیس جمهوری را بر عهده دارد.
در صورتیکه مجلس نمایندگان ایراد اتهام بر دونالد ترامپ را به تصویب برساند، همان اقدامی که از آن به عنوان «ایمپیچمنت» یاد میشود، اخذ تصمیم در بارۀ برکناری او بر عهدۀ سنای این کشور خواهد بود. جمهوری خواهان در مجلس سنا از اکثریت برخوردارند و چنین به نظر میرسد که آمادۀ تصویب برکناری او نباشند.
بگفتۀ ناظران حیات سیاسی آمریکا، حتی اگر برکناری رئیس جمهوری به تصویب سنا نرسد، برای دموکراتها، ایراد اتهام بر او خود نوعی پیروزی تلقی میشود.رادیو فرانسه