نتانیاهو در دیدار با ترامپ ایران را ‘بزرگترین چالش’ خواند

رادیو آمریکا:نیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل که به واشنگتن، پایتخت آمریکا سفر کرده، در دیدار با پرزیدنت ترامپ، ایران را بزرگترین چالش خاورمیانه خواند.

دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا همراه با بانوی اول روز دوشنبه ۱۴ اسفند در کاخ سفید از بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل و همسرش استقبال کردند.

رهبران دو کشور سپس در دیدار کوتاهی با خبرنگاران، علاوه بر ایران، درباره برخی مسائل دیگر از جمله صلح خاورمیانه صحبت کردند.

رئیس جمهوری آمریکا روابط آمریکا و اسرائیل را بسیار گرم توصیف کرد و در مورد طرح ساختن سفارت آمریکا در اورشلیم سخن گفت.

او گفت: ما روابط بسیار نزدیکی در امور تجاری داریم و در زمینه نظامی و مبارزه با تروریسم نیز روابط و همکاری بسیار بسیار نزدیکی داریم؛ می گویم احتمالا روابط آمریکا و اسراییل هرگز بهتر از این زمان نبوده است.

بنیامین نتانیاهو با قدرانی از حمایت رئیس جمهوری آمریکا از اسرائیل و ستایش از رویکرد وی در قبال ایران و سازمان ملل، برسمیت شناختن اورشلیم به عنوان پایتخت اسرائیل را از سوی رئیس جمهوری آمریکا، با پایان دادن به تبعید یهودیان در بابل توسط کورش کبیر پادشاه ایران و اعلامیه بالفور و برسمیت شناختن کشور اسرائیل از سوی هری ترومن در سال ۱۹۴۸ مقایسه کرد و افزود: «بزرگترین چالش در خاورمیانه ایران است و باید متوقف شود.»

او گفت: «بزرگترین چالش در خاورمیانه و علیه هر دو کشور ما و کشورهای عرب منطقه در یک کلمه خلاصه شده؛ ایران. ایران بلندپروازی‌های اتمی خود را رها نکرده و از توافق اتمی ثروتمندتر و سرکش‌تر بیرون آمده و در همه جا از جمله در مرزهای اسرائیل به تجاوزات خود ادامه می‌دهد. به تصور من ایران باید متوقف شود.»

انتظار می‌رود پرزیدنت ترامپ و نخست وزیر اسرائیل در ادامه در مورد ضرب الاجل آمریکا به قدرتهای اروپایی در مورد رفع نقائص توافق اتمی با ایران مذاکره کنند.

رئیس جمهوری آمریکا پیشتر اعلام کرد که اگر آمریکا و کشورهای اروپایی نتوانند در مورد ترمیم کاستی‌های توافق برجام به توافقی برسند، واشنگتن از توافق کناره خواهد گرفت.

مقامات آمریکا همچنین انتظار دارند موضوع توافق صلح با فلسطینی‌ها را که دولت آقای ترامپ هنوز امید به پیشبرد آن دارد، با نخست وزیر اسرائیل در میان گذارند.

نخست وزیر اسرائیل در ادامه برنامه سفر خود به واشنگتن دی سی قرار است صبح سه شنبه در اجلاس ایپک سخنرانی کند.

——————-

بی بی سی:بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، که برای گفتگو با دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا به واشنگتن سفر کرده، ایران را بزرگترین چالش پیش روی دو کشور خوانده است.

نخست وزیر اسرائیل روز دوشنبه (۵ مارس) در برابر دوربین رسانه‌ها در کاخ سفید به دونالد ترامپ گفت: “اگر می‌خواستم بگویم بزرگترین چالش پیش روی دو کشور ما و همسایگان عربمان چیست، این (چالش) می‌تواند در یک لغت خلاصه بشود: ایران.”

“ایران بلندپروازی‌های هسته‌ای خود را کنار نگذاشته است. با این توافق هسته ای جسورتر و ثروتمندتر شده است. همه جا از جمله در مرز ما ستیزه جویی می کند. ما باید این کشور را، شعارهای مرگ بر آمریکا و مرگ بر اسرائیل، آنرا متوقف بکنیم. ایران را باید متوقف کرد.”

بنیامین نتانیاهو برای شرکت در اجلاس بزرگ ترین گروه لابی طرفدار اسرائیل در آمریکا یعنی کمیته روابط عمومی آمریکا و اسرائیل (آیپک) به واشنگتن سفر کرده و قرار است که روز سه شنبه در آیپک سخنرانی بکند.

نتانیاهو همچنین از تصمیم دونالد ترامپ برای انتقال سفارت آمریکا از تل آویو به بیت المقدس به گرمی قدردانی کرد.

او گفت یهودیان حافظه‌ای قوی دارند و همچنان که بعد از هزاران سال کمک‌های کورش کبیر در خاطرشان است، اقدام دونالد ترامپ برای انتقال سفارت را نیز به خاطر خواهند سپرد.

قرار است که این انتقال حدود دو ماه دیگر در ماه مه ۲۰۱۸ انجام بشود.

نخست وزیر اسرائیل بارها ایران را به گسترش دایره نفوذ نظامی خود پشت مرزهای اسرائیل متهم کرده و از سوریه به عنوان “حیاط خلوت نظامی” خود برای هدف قراردادن اسرائیل نام برده است.

او اخیرا در اجلاس امنیتی مونیخ، قطعه‌ای را نشان داد که ادعا کرد بخشی از پهپاد ایرانیست که اسرائیل هدف قرار داده است. او گفت اگر لازم باشد اسرائیل مستقیما علیه ایران اقدام خواهد کرد.

محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، در واکنش طی نطقی در همان کنفرانس اظهارات نخست وزیر اسرائیل را “سیرک مسخره” خواند که ارزش پاسخگویی ندارد.

انتقال سفارت گواتمالا

از طرف دیگر، جیمی مورالس، رئیس جمهوری گواتمالا – که او هم برای شرکت در اجلاس آیپک به واشنگتن سفر کرده – گفته است که سفارت کشورش در اسرائیل را در ماه مه سال میلادی جاری از تل آویو به بیت المقدس منتقل می‌کند.

آقای مورالس در اواخر ماه دسامبر ۲۰۱۷ دستور آغاز روند انتقال را صادر کرده بود. گواتمالا یکی از معدود کشورهایی است که سال گذشته به قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل در محکومیت تصمیم آمریکا در به رسمیت شناختن بیت المقدس به عنوان پایتخت اسرائیل، رای منفی داده بود.

اینرا هم بخوانید

گروههای اسلامگرای مخالف اسد شهر حما را تصرف کردند

پس از عقب‌نشینی ارتش سوریه از حما، مخالفان بشار اسد، کنترل این شهر مرکزی را …