نهایی شدن معاهده انتقال محکومان بین ایران و بلژیک؛ بروکسل خواستار آزادی واندکاستیل شد 

بلژیک روز سه‌شنبه از ایران درخواست کرد تا اولیویه وندکاستیل، امدادگر این کشور را که از فوریه ۲۰۲۲ در زندان است طبق معاهده انتقال محکومان آزاد کند.

حاجا لحبیب، وزیر خارجه بلژیک در توئیتی با اشاره به تماس تلفنی روز گذشته خود با حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران گفت: «دیروز به همتایم امیرعبداللهیان اعلام کردم که بلژیک امروز برای انتقال هموطنمان ولویه واندکاستیل درخواست خواهد داد.»وی تاکید کرد که در این گفت‌وگو شرایط بازداشت این امدادگر را محکوم کرده و خواهان دیدار سفیر بلژیک در ایران با این زندانی شده است.

خانواده آقای واندکاستیل صبح روز سه‌شنبه بار دیگر از «مشکلات جدی سلامتی» وی خبر دادند که جان او را به خطر می‌اندازد.آن‌ها در بیانیه‌ای گفتند: «او به سختی می‌تواند به خاطر درد غیرقابل تحمل عضلانی و عصبی بایستد و عدم اقدام مشخص می‌تواند اولیویه را در وضعیتی غیرقابل برگشت قرار دهد.»آنها تاکید کردند که آقای واندکاستیل در سلول انفرادی بدون دسترسی به پزشک زندانی است.اولیویه واندکاستیل، مدیر سابق «موسسه خیریه امداد بین‌الملل» به ۴۰ سال زندان و ۷۴ ضربه شلاق در ایران محکوم شده است که طبق قوانین ۱۲.۵ سال از این حبس قابل اجرا است. قویه قضاییه ایران سال گذشته اعلام کرد که این امدادگر بلژیکی در چهار فقره اتهام مجرم شناخته شده است.

تابستان ۲۰۲۲ معاهده‌ای بین ایران و بلژیک امضا شد که اجازه انتقال متقابل زندانیان را می‌داد، متنی که به‌عنوان تنها راه برای آزادی آقای واندکاستیل ارائه شده است.

اما برخی از کنشگران حقوق بشر معتقدند که این معاهده راه آزادی اسدالله اسدی، را هموار می‌کند. اسدالله اسدی ۵۰ ساله که پیش از این به عنوان دیپلمات در سفارت جمهوری اسلامی ایران در اتریش کار می‌کرد، در سال ۲۰۲۱ میلادی از سوی دادگاه شهر آنتورپ به اتهام برنامه‌ریزی برای بمب‌گذاری در نشست سالانه سازمان مجاهدین خلق در فرانسه، به ۲۰ سال حبس محکوم شد.

دادگاه قانون اساسی بلژیک این معاهده را در ماه دسامبر گذشته تعلیق کرد اما سرانجام در ابتدای ماه مارس به اجرای آن چراغ سبز نشان داد. تهران می‌گوید که آماده مبادله زندانیان با بلژیک است.

وزارت امور خارجه بلژیک با این حال درباره این موضوع که آیا درخواستی برای انتقال اسدالله اسدی به ایران دریافت کرده است یا خیر به خبرگزاری فرانسه پاسخ نداد.یک ماه پس از مبادله قوانینی که هر یک از دو کشور به تصویب رساندند این معاهده از امروز قابلیت اجرایی یافته و نهایی شده است. یورونیوز

اینرا هم بخوانید

به نجات چهار زن مبارز در خطر اعدام برخیزیم!

چهار زن مبارز شریفه محمدی، پخشان عزیزی، وریشه مرادی و نسیم غلامی سیمیاری توسط بیدادگاههای …