نگاه هفته: مجموعه اخبار و گزارشات هفته در شهرهای کردستان

بحران زباله و اعتراضات مداوم مردم در مریوان

صبح هنگام دوشنبه ٢٩مرداد تعداد زیادی از مردم مبارز شهر مریوان در اعتراض به عدم جمع‌آوری زباله‌های شهر توسط شهرداری با جمع‌آوری زباله‌های تعدادی از محلات شهر در مقابل شهرداری تجمع و آنرا در جلوی درب ورودی شهرداری آتش زدند. با این اقدام اعتراضی تظاهرات بزرگی در شهر مریوان علیه حکومت اسلامی و شهرداری و شورای شهر این شهر برگزارشد. اعتراضات مردم مریوان علیه جمع آوری نکردن زباله ها ادامه دارد و در ٢شهریور مردم مبارز یکبار دیگر  در چهارراه “شبرنگ” در اعتراض به عدم جمع‌آوری زباله‌ها، سطل‌های زباله شهری را در این چهارراه به آتش کشیدند.

 

نهادهای مدنی مریوان: سوم شهریورماه به عنوان روز فعال محیط زیست نامگذاری شود

نهادهای مدنی مریوان با انتشار بیانیه‌ای بر ادامه فعالیت‌های مدنی و زیست محیطی پس از جان باختن چهار فعال محیط زیست تأکید کردند.

در این بیانیه آمده است: روز سوم شهریورماه در حین اطفاء حریق مراتع جنگلی روستای سلسی در شمال مریوان، شریف و امید از اعضای فعال انجمن سبز چیا و دو تن از کارمندان اداره منابع طبیعی مریوان رحمت حکیمی‌نیا و محمد پژوهی در حادثه‌ای مشکوک جان خود را از دست دادند.

در بخش دیگری از این بیانیه آمده، جان باختن این دوستان مطمئنا فعالیت مدنی و محیط زیستی در کردستان را متوقف نخواهد کرد، اما آتش‌سوزی مراتع جنگلی کردستان تا کی ادامه خواهد داشت؟ چرا دلایل این ویرانگری برای مردم روشن نمی‌شود؟ چرا حکومت در مقابل محیط زیست و تخریب جنگل‌های کردستان خود را مسئول نمی‌داند؟

نهادهای مدنی مریوان در بیانیه افزودند: از نهادهای مرتبط می‌خواهیم که با تحقیقات دقیق در رابطه با چگونگی جان باختن این دوستان علت روی دادن این حادثه را برای افکار عمومی آشکار سازند.

نهادهای مدنی مریوان برای ارج نهادن فعالیت‌های فعالان محیط زیست در کردستان خواستار نامگذاری سوم شهریورماه به عنوان روز فعال محیط زیست هستند.

روز شنبه سوم شهریورماه، چهار فعال محیط زیست اهل مریوان به نام‌های “شریف باجور، امید کهنه‌پوشی، رحمت حکیمی‌نیا و محمد پژوهی” هنگام اطفاء حریق جنگل‌های اطراف پیله و سلسی این شهرستان جان باختند. آتش‌سوزی جنگل‌های اطراف پیله و سلسی مریوان به دلیل توپباران سپاه پاسداران روی داده است.

 

جانباختن کولبران

سوم شهریورماه، یکی از کولبران بنام “ناصر” در پی انفجار مین جان باخته و سه کولبر دیگر به نام‌های “اقبال ، ابراهیم و منصور ” به شدت زخمی شده‌اند. جسد کولبر جان باخته و سه کولبر مجروح به مراکز درمانی “پنجوین” در اقلیم کردستان عراق انتقال یافته‌اند.

دوم شهریورماه، یک کولبر جوان به نام “ایوب نیک‌زاد” اهل روستای “سردوش” از توابع مریوان در پی انفجار مین به شدت زخمی و به بیمارستان بوعلی این شهرستان منتقل شد.

 

دیوارهای اوین بلندتر، سیمانی تر و لعنتی تر شدند وقتی که خبر تراژیک مرگ شریف باجور و یارانش به گوشم رسید.

شریف مردی بود که شرافت خود را در ستیغ کوههای زاگرس، راه بلند رکاب زدن مریوان- تهران و در لهیب شعله های بلوط سوز و زندگی سوز کوهستان های غرب محک زده بود  در زمانه حرافی های روشنفکرانه، شریف در اعتراض به کشته شدن یک سگ و در دفاع از توله های آن اعتصاب غذا میکرد، در زمانه سلبریتی بازی ها و توریسم زلزله کرمانشاه، شریف تا اعماق زخم های پیرزنان سرپل و ازگله و ثلاث با پای پیاده رفت و ماند و هرگز برنگشت تا یک سلفی از آوار و زلزله از خودش منتشر کند.  کاک شریف خود صلح بود و مهربانی و آشتی و دیگردوستی. براستی چگونه میتوان با این اندوه بزرگ کنار آمد؟!  شریف شرافت را رکاب میزد، آشتی را صلا میزد و فروتن و به دور از هیاهو به همگان درس ایثار و مهربانی میداد. زندگی و مرگ شریف مصداق راستین ایثار بود و زندگی دوستی و آشتی.  این غم بزرگ را به تمام آزادی خواهان و صلح جویان ایران و بالاخص کردستان و دوستداران محیط زیست و نیز خانواده این قربانیان تسلیت عرض میکنم.  به امید روزی که دیگر نه خبری از دیوارهای بلند اوین باشد و نه از لهیب آتش جنگل های بلوط زاگرس… آن روز داستان شرافت و ایثار کاک شریف را در تمام مدارس ایران برای کودکانمان روایت خواهیم کرد.

محمود بهشتی لنگرودی زندان ٩٧/٦/٣

 

آرام فتحی تبرئه شد

چهارم شهریورماه، پس از نزدیک به دو سال انتظار، حکم دو سال حبس آرام فتحی، فعال مدنی ساکن مریوان در دادگاه تجدیدنظر سنندج مورد بازبینی قرار گرفت و وی از اتهامات وارده تبرئه گردید. آرام فتحی یازدهم بهمن‌ماه سال ٩٥ به اتهام “تبلیغ علیه نظام از طریق راه‌اندازی کمپین نه به کشتن کولبران و اعتراض به جاده‌های مرگ” از سوی دادگاه انقلاب مریوان به دو سال حبس محکوم شده بود.

 

بازداشت یک فعال محیط زیست در سنندج

چند روز قبل، یک فعال محیط زیست به نام “مسلم سبحانی” اهل سنندج توسط نیروهای اطلاعاتی بازداشت شد. نیروهای اطلاعاتی به منزل شخصی این فعال محیط زیست یورش برده و او را بازداشت کرده‌اند. این فعال محیط زیست پس از بازداشت به بازداشتگاه اداره اطلاعات سنندج انتقال یافته است.

 

وکلای رامین حسین‌پناهی در اطلاعیه‌ای نسبت به احتمال اعدام موکلشان هشدار دادند.

وکلای رامین حسین‌پناهی در این اطلاعیه اعلام کردند: شرایط موجود بیم اجرای حكم را در روزهای آتی بیش از پیش كرده و این در حالی ست كه با توجه به در جریان بودن رسیدگی به درخواستهای تقدیمی به مراجع صالحه از جمله اعاده دادرسی موضوع مواد ٤٧٧ و ٤٧٤ قانون آئین دادرسی كیفری و درخواست عفو كه تمامی این موارد ملازمه قطعی و منطقی با توقف اجرای حكم دارد، ضروری است از اجرای حكم خودداری گردیده و فرصت‌های قانونی موجود در اعتراض به حكم و یا برخورداری از عفو مانند هر زندانی و محكوم دیگری برای رامین حسین پناهی نیز فراهم گردد.

در شرایطی كه متاسفانه كلیه راه‌های ارتباطی موکل رامین حسین پناهی به بیرون از زندان قطع شده است، اخبار واصله به خانواده و وكلای این زندانی حكایت از این دارد كه رامین حسین پناهی كه بصورت ناگهانی و غیر قانونی به زندان رجایی شهر كرج منتقل شده است، به دلایل زیر:

١- محرومیت از حقوق قانونی خود از جمله خدمات درمانی بیرون از زندان كه به تایید مقامات بهداری زندان مركزی سنندج رسیده است.

٢- قطع غیر قانونی ارتباط تلفنی با خانواده و وكلایش و ممانعت از ملاقات.

٣- محرومیّت از حقوق مساوی با سایر زندانیان و عدم ارائه خدمات داخل زندان.

٤- غیر قانونی و غیر عادلانه دانستن حكم صادره و ضرورت رسیدگی مجدد به اتهامات انتسابی در چارچوب راهکارهای قانونی.

لبان خود را دوخته و دست به اعتصاب غذا زده است و حسب اعلام تا زمان برآورده شدن درخواستهای قانونی اش به اعتصاب غذا خود ادامه خواهد داد.

ضمن اینکه طبق اخبار واصله به خانواده موكل، نامبرده از شامگاه چهارم شهریورماه توسط ماموران از زندان رجائی شهر خارج کرده و هیچ اطلاعی از وضعیت و شرایط وی برای وکلا و خانواده وجود ندارد.

اینجانبان بعنوان وكلای رامین حسین پناهی با تاكید چند باره بر غیرقانونی بودن انتقال نامبرده به زندان رجایی شهر، از كلیه مقامات قانونی و مسئول درخواست می‌نمائیم موانع موجود در برخورداری نامبرده از كلیه حقوق قانونی را برطرف نمایند و تمهیداتی فراهم گردد تا در پرتو رسیدگی عادلانه و قانونی حکم شایسته و عادلانه صادر شود.

شرایط موجود بیم اجرای حكم را در روزهای آتی بیش از پیش كرده و این در حالی ست كه با توجه به در جریان بودن رسیدگی به درخواستهای تقدیمی به مراجع صالحه از جمله اعاده دادرسی موضوع مواد ٤٧٧ و ٤٧٤ قانون آئین دادرسی كیفری و درخواست عفو كه تمامی این موارد ملازمه قطعی و منطقی با توقف اجرای حكم دارد، ضروری است از اجرای حكم خودداری گردیده و فرصت‌های قانونی موجود در اعتراض به حكم و یا برخورداری از عفو مانند هر زندانی و محكوم دیگری برای رامین حسین پناهی نیز فراهم گردد.

 

مازیار طاطائی

حسین احمدی‌نیاز

عثمان مزیّن

 

ایسکرا ۹۵۱

 

اینرا هم بخوانید

مردم امروز مردم دیروز نیستند! جواب به ترفند خامنه‌ای مقایسه سال ۱۳۶۰ با ۱۴۰۳- نسان نودینیان

در پیام نوروزی سال ۱۴۰۴، خامنه‌ای سال ۱۴۰۳ را سالی پُرماجرا توصیف کرده  و حوادث آن را مشابه …