رادیو آلمان:هزاران نفر در آلمان خواستار نجات پناهجویان سرگردان در دریا شدند
نزدیک ۲۰ هزار نفر در برلین و هامبورگ با شرکت در راهپیماییهای مسالمتآمیز خواستار راهکاری برای نجات پناهجویان سرگردان در دریا شدند. بسیاری از تظاهرکنندگان در واکنش به تجمعات خارجیستیز شهر کمنیتس به خیابان آمده بودند.
یکشنبه ۱۱ شهریور (دوم سپتامبر) تنها در شهر هامبورگ نزدیک به ۱۶ هزار نفر با شرکت در راهپیمایی مسالمتآمیز، خواستار گشوده شدن این شهر بندری شمال آلمان به روی کشتیهای نجات پناهجویان در دریای مدیترانه شدند.
بسیاری از شرکتکنندگان در این راهپیمایی که توسط گروه “زبوروکه” به معنای “پل دریایی” برنامهریزی شده بود، به نشانه همبستگی با هزاران پناهجویی که برای گذر از دریای مدیترانه و رسیدن به اروپا، جان خود را به خطر میاندازند، جلیقه نجات بر تن کرده بودند.
آنها به نشانه مخالفت با هورست زهوفر، وزیر کشور آلمان، با کنایه زدن به نام او، پلاکاردهای در دست داشتند که روی آنها نوشته شده بود، “زبوروکه به جای زهوفر”.
شرکتکنندگان در این راهپیمایی خواستار شدند که اتحادیه اروپا امکان مهاجرت از مسیرهای قانونی از آفریقا به اروپا را فراهم کند.
اعتراض مسالمتآمیز
در برلین نیز بیش از دو هزار و ۵۰۰ نفر در گردهمآیی حمایت از مهاجران و پناهجویان شرکت کردند و این شهر را مقصدی امن برای پناهجویان خواندند. گروه “زبوروکه” در این گردهمآیی اعلام کرد که بیانیهای به سنای برلین فرستاده و از سیاستمداران این شهر خواسته است که امکان پذیرش پناهجویانی که از دریا نجات داده میشوند را فراهم کند.
تظاهرکنندگان پلاکاردی با مضنون “برلین را به بندری امن تبدیل کنید” در دست دارند
شهرهای کلن، فراکفورت و دویسبورگ نیز روز یکشنبه شاهد گردهمآییهای مسالمتآمیزی بودند که توسط گروهی از کلیساهای کاتولیک و پروتستان در این شهرها برنامهریزی شده بود.
این گردهمآییها بخشی از یک حرکتاعتراضی گسترده در اتحادیه اروپا بود که هفته گذشته با شعار “اعتراض اروپاییها – پل بسازید نه دیوار” در سراسر اروپا برگزار شد.
در آلمان بسیاری از کسانی که در این گردهمآییها شرکت کرده بودند، حضور خود را پاسخی به تظاهرات خارجیستیزها در شهر کمنیتس خواندند. شهر کمنیتس از زمان وقوع یک درگیری خیابانی که منجر به کشته شدن یک مرد آلمانی شد، به جولانگاه نیروهای راست افراطی تبدیل شده است.
مرد ۳۵ ساله در جریان یک دعوای گروهی در جشن خیابانی ملیتهای گوناگون کشته شد. دادستانی آلمان دو مرد سوری و عراقی را متهم شناخته و این دو نفر را بازداشت کرده است. از زمان وقوع این حادثه شهر کمنیتس ناآرام است.