سازمان «برنامه جهانی غذا» در مورد خطر گرسنگی فراگیر در مناطق مختلف نوار غزه هشدار داد و اعلام کرد کمکهایی که از جنوب غزه وارد مناطق شمالی این باریکه شده، بسیار کم است.
حمله اسرائیل به غزه در پی حمله مرگبار گروه افراطی حماس به جنوب اسرائیل، اکثر جمعیت ۲.۳ میلیونی غزه را آواره کرده و باعث کمبود شدید غذا، آب و تجهیزات پزشکی شده است.
آمریکا و اروپا گروه افراطی حماس را در فهرست گروههای تروریستی قرار دادهاند.به گفته مقامات فلسطینی، از زمان آغاز درگیریها، نزدیک به ۲۵ هزار و ۳۰۰ نفر در غزه کشته شدهاند و بیم آن میرود که هزاران نفر دیگر زیر آوار ساختمانهای این منطقه که عمدتاً تخریب شده است، مدفون باشند.
عبیر عطیفه، سخنگوی برنامه جهانی غذا در خاورمیانه از وجود «محدودیت سیستماتیک» در ورود به اماکنی که به کمکهای غذایی نیاز است، به ویژه در شمال غزه خبر داده و افزود که این مشکل تنها مختص به این سازمان نیست.
او نسبت به احتمال بروز قحطی و گرسنگی فراگیر در غزه هشدار داد و گفت که این خطر «همچنان جدی» است.
خانم عطیفه به «ناامیدی و بیتابی» مردم منطقه بهدلیل وجود این «محدودیتهای سیستماتیک» اشاره کرده و گفت: «آنها اغلب کمکها را دریافت نمیکنند و هیچ اعتماد یا اطمینانی ندارند که کاروانها دوباره به منطقه آنها بیایند.»
دفتر کمکهای بشردوستانه سازمان ملل در ماه جاری اعلام کرد که مقامات اسرائیلی به طور سیستماتیک از دسترسی آنها به شمال غزه برای ارسال کمک جلوگیری میکنند و این اقدام بهطور قابلتوجهی مانع از عملیات بشردوستانه در این منطقه شده است.
اسرائیل پیش از این ممانعت از ورود کمکها به غزه را رد کرده بود.این در حالی است که از زمان آغاز درگیریها، ارسال کمک به شمال غزه محدود شده است و برای چند هفته به طور کامل امکان ورود کمکهای خارجی به این منطقه وجود نداشت.
انتظار میرود در نشست روز سهشنبه، سوم بهمن، شورای امنیت، درخواست از اسرائیل برای صدور اجازه ورود کمک بشردوستانه بیشتر به غزه و نیز پذیرش تشکیل یک کشور فلسطینی برای افزایش بیشتر امنیت خود اسرائیل، از محورهای اصلی مذاکرات باشد.
نشست امروز شورای امنیت در شرایطی برگزار میشود که دومین حمله هماهنگ ایالات متحده و بریتانیا به پایگاههای حوثیهای تحت حمایت جمهوری اسلامی در یمن انجام شده و درگیریها در جنوب غزه تشدید شده است.