دستگیری ها در شهرهای کردستان ادامه دارد. در یک ماه گذشته؛ اسماعیل راستی، محمد قادری آذر در پیرانشهر، پویا بوستانی در سقز، هادی رسایی در روستای سردوش مریوان، دستگیر شده اند. در سال جاری تاکنون بیش از ٢٥٠ نفر در کردستان دستگیر شده اند.
در ارتباط با دستگیری های آبان ماه ٩٨ رادیو فردا میگوید؛ «بررسیهای رادیو فردا نشان میدهد که در جریان اعتراضهای آبان حدود هشت هزار نفر در استانهای ایران بازداشت شدهاند. این گزارش بر اساس گفتوگو با فعالان مدنی در داخل ایران، گزارش نهادهای حقوق بشری و بررسی گزارشهای رسانههای داخل ایران تهیه شده است». ((تهران: ۲۰۲۱ نفر ـ البرز: ۴۰۰ نفر ـ خوزستان: هزار نفر ـ کردستان: ۵۰۰ نفر ـ کرمانشاه: ۱۳۷۰ نفر ـ آذربایجان غربی: ۱۰۰ نفرـ ایلام: ۵۰ نفر ـ اصفهان: ۲۵۰ نفر ـ شیراز: ۳۰۰ نفر ـ آذربایجان شرقی: ۷۰ ـ مازندران: ۱۰۰ نفر ـ کهگیلویه و بویر احمد: ۲۵۰ نفر ـ کرمان: ۱۰۰ نفر ـ لرستان: ۳۰۰ نفر ـ یزد: ۴۳ نفر ـ زنجان: ۳۵ نفر ـ خراسان جنوبی: ۲۹ نفر ـ بوشهر: ۱۰۰ نفر ـ خراسان رضوی: ۴۰۰ نفر ـ هرمزگان: ۳۱ نفر ـ سیستان و بلوچستان: حدود ۵۰ نفر))
اخیرا دستگاه قضایی حکومت اسلامی ۱۶ نفر از معترضان آبان ماه ۹۸ در شهرهای کردستان و کرمانشاه را به زندان و شلاق محکوم کرد.
در جریان اعتراضات آبان ماه سال ۹۸ صدها نفر در شهرهای کردستان و کرمانشاه دستگیر شدند که اکثر آنها همچنان در زندان به سر میبرند و جمهوری اسلامی مشغول حکم صادر کردن علیه آنها است.
در شرایط کنونی سئوال اینست که چگونه میتوان اقدامات موثر برای آزادی دستگیر شدگان را عملی کرد؟ پیام مردم و جامعه و شرایط سیاسی و مبارزاتی به ما میگویند؛ دست بکار شویم، مبارزه برای لغو احکام صادرشده و برای آزادی زندانیان را به نتیجه مطلوب برسانیم.
مبارزه برای آزادی دستگیرشدگان و لغو احکام صادر شده همواره با سنتهای خوب و تاثیر گذار در جریان بوده است.
رئوس اقدامات ما؛
پوشش خبری و اطلاع رسانی درباره بیوگرافی و احکام زندان در میدیای اجتماعی و در اختیار قراردادن اطلاعات مربوط به دستگیر شدگان بخشی مهم از پروسه مبارزه برای آزادی زندانیان است. طبق اخبار منتشر شده حدود پانصد نفر در آبان و دی ماه ٩٨ و در سال جاری بیش از ٢٥٠ نفر در کردستان دستگیر شده اند. این همه دستگیری فله ای غیر عادی است. حفظ امنیت و اعتراض در گرو دست زدن به مبارزه برای سد کردن دستگیری ها است.
نکته دیگر و حائز اهمیت این است؛ تلاش کنیم اسامی کامل دستگیر شدگان را جمع آوری کنیم. بیوگرافی، محل دستگیری، زندانهایی که دستگیر شدگان در آنها زندانی هستند برای دسترسی به لیست کامل مهم هستند. هر درجه از تحرک مبارزاتی و پوشش اسامی علنی دستگیر شدگان فاکتورهایی با ارزش برای کمپین دادخواهی است.
ضرورت تماس و همکاری با کمیته مبارزه برای آزادی زندانیان سیاسی
کمیته مبارزه برای آزادی زندانیان سیاسی هم اکنون در سطح بین المللی کمپین برای آزادی زندانیان سیاسی و دستگیرشدگان را هدایت میکند. ارسال اخبار مربوط به دستگیر شدگان و اسامی آنها برای این کمیته را فراموش نکنیم. هر درجه همکاری و دست در دست گذاشتن با فعالین کمیته مبارزه برای آزادی زندانیان سیاسی و دستگیر شدگان موفقیت و پیشروی برای فعالیت بین المللی را تقویت میکند.
دادگاه بین المللی لاهه و ضرورت همکاری با آن
همزمان با سالگرد اعتراضات سراسری آبان۹۸، توسط چند سازمان از جمله سازمانهای عدالت برای ایران، حقوق بشر ایران، و سازمان بینالمللی «با هم علیه اعدام» دادگاه بینالمللی مردمی در لاهه به منظور رسیدگی به پرونده «کشتار معترضان آبان۹۸» اعلام موجودیت کرده است.
از این دادگاه حمایت کنیم و خواهان محاکمه همه سران جمهوری اسلامی به جرم جنایت علیه بشریت بشویم.
از میدیای اجتماعی استفاده موثر و بهینه بکنیم
میدیای اجتماعی با کانالهای مختلف ارتباط گیری و جمع کردن خانواده های دستگیر شدگان و آکتیویستها وسیله ای در دسترس زنده و آماده است. برای سازماندهی و مبارزه برای آزادی دستگیر شدگان و لغو احکام آنها. باید از تمام امکانات قابل دسترس از میدیای اجتماعی برای دادخواهی و آزادی دستگیر شدگان استفاده کنیم.
آکتیویستهای اجتماعی و شخصیتهای صاحب اتوریته در میان زنان، کارگران، معلمان، نهادهای ورزشی و نهادهای زیست محیطی میتوانند در سازماندهی و بالابردن فضای اجتماعی جامعه برای آزادی دستگیر شدگان تاثیرات قابل توجهی داشته باشند. آنها حاصل بیش از چهار دهه مبارزه علنی و مبارزاتی هستند. آنها سخنگویان مورد اعتماد مردم و جامعه هستند. ابتکارهای اجتماعی آنها در سازماندهی میدیای اجتماعی و خانواده های دستگیر شدگان فاکتورهایی کارساز است.
از خانواده دستگیر شدگان حمایت کنیم و آنها را تنها نگذاریم.
دیر زمانی است که فضای اعتراض به دستگیری و سرکوب در سکوت سپری نمیشود، دیرزمانی است که خانواده های زندانیان سیاسی، کارگران و معلمان دستگیر شده در میان فضا و رفتارهای صمیمانه و دوستی های انسانی و حمایت های همه جانبه، تنها نیستند. سنت خوب و نهادینه شده؛ حمایت از خانواده دستگیر شدگان و دیدارهای دسته جمعی دستاوردی است که بارها تجربه شده است. این دیدارها و حمایتها از دستگیر شدگان بخشی از دستاوردهای سیاسی فعالین و آکتیویستها است که با اتکا به تلاشهای جمعی و گروهی انجام میشود. این دیدارها فشار عاطفی ناشی از عدم حضور دستگیر شدگان در میان خانواده ها را تخفیف میدهد و روحیه زندانیان را بالا میبرد. دستگیر شدگان و زندانیان سیاسی بر متن حمایتهایی که از آنها در بیرون از زندان میشود در داخل زندانها با روحیه ای رادیکال و رزمنده دوره سخت ماندن در زندان را تحمل میکنند. کم نیستند آن تعداد از زندانیان سیاسی که در زندانها اطلاعیه و فراخوان مینویسند، دادخواهی های علنی را منتشر میکنند و با جامعه در ارتباط هستند! حمایت از زندانیان سیاسی و دستگیر شدگان دستاوردهای مهمی هستند که توسط فعالین زن و مرد در چند سال گذشته بدست آمده است. این دستاورد مهم را باید حفظ کرد و گسترش و ارتقا داد و باید بر متن این پیشروی ها زمینه های پیشروی های کارسازتر را فراهم کرد.
فعالیت خانواده های دستگیر شدگان در جامعه امری مهم و کمک بزرگی است برای تقویت اعتراض و مبارزه و تلاش های موثر برای آزادی دستگیر شدگان! خانواده دستگیر شدگان مناسبترین کانونهایی هستند که میتوانند در ظرفیت فراخوان دهنده آکسیون های اعتراضی ابراز وجود کنند. خانواده ها میتوانند در اشکال مختلف متحد شوند و کیفرخواست اعتراض به دستگیری ها و احکام صادر شده را از طریق سازماندهی میدیای اجتماعی، میتینگ و تجمعات دنبال کنند.
پیگیری کمپین علیه دستگیر شدگان و احکام صادر شده مادام با استفاده از میدیای اجتماعی، دخالت خانواده ها و تماسهای بین المللی پیگیری شوند، با اقبال بالایی جواب میگیرد و گامی مهم و تعرضی علیه دستگیری ها و احکام صادر شده است. با توجه به جو اعتراضی در جامعه و پیشرویهائی که کمپین برای آزادی دستگیر شدگان انجام داده و با توجه به عکس العملهای بین المللی علیه حکومت اسلامی و تنفر عمیق از اعدام و سرکوب و دستگیریها و احکام صادر شده، و اینکه حکومت اسلامی بعنوان “ویرانگر انسانیت” توسط سازمانهای حقوق بشری و در نزد افکار عمومی معرفی شده، موفقیت برای آزادی دستگیر شدگان و لغو احکام هم نزدیک است.
حکومت جنایتکار اسلامی را باید در منگنه فشار اعتراض و مبارزه در سطح داخلی و بین المللی قرار دهیم.
٢٦ آبان ١٣٩٩
١٦ نوامبر ٢٠٢٠
ایسکرا ۷ ۱۰٦