شمار بیشتری از کشورهای جهان از جمله عربستان سعودی، تونس، مراکش و سنگال هم از تشخیص نخستین موارد ابتلای به کرونا خبر دادهاند، رئیس جمهوری کره جنوبی در این کشور “وضعیت جنگی” علیه این ویروس اعلام کرده و رئیس جمهوری آمریکا خواستار تسریع در ساخت واکسن ضد کرونا و داروی درمان آن شده است.
روز سهشنبه، ۱۳ اسفند (۳) مارس، مون جائه-این، رئیس جمهوری کره جنوبی، در این کشور “شرایط جنگی” اعلام کرد تا با گسترش سریع این بیماری در آن کشور مبارزه کند. آقای مون به تمامی دستگاههای دولتی دستور داده است تا در وضعیت اضطراری بیست و چهارساله قرار بگیرند.
کره جنوبی یکی از کشورهایی است که با رشد سریع آمار مبتلایان مواجه است و تا کنون آمار مبتلایان به بیش از چهارهزار و هشتصد مورد رسیده است. بیش از سی نفر از بیماران نیز جان خود را از دست دادهاند.
بیش از نیمی از موارد تایید شده ابتلای به کرونا در کره جنوبی به اعضای یک فرقه مذهبی ارتباط دارد اما مقامات بهداشتی گفتهاند در حال حاضر، نگران گسترش این ویروس به سایر بخشهای جامعه هستند. آنان به خصوص در مورد شرایط شهر دائگو، مرکز اصلی شیوع کرونا، ابراز نگرانی کردهاند. تا کنون بیش از دو و نیم میلیون تن از شهروندان کره جنوبی به ظن آلودگی به این ویروس آزمایش شدهاند.
در آمریکا، کاخ سفید گفته است که دونالد ترامپ، رئیس جمهوری، با مدیران شرکتهای عمده دارویی این کشور ملاقات کرده و از آنان خواسته است تا برای تولید هرچه سریعتر واکسن ضد ویروس کرونا و داروهای درمان آن تلاش کنند.
در عین حال، مقامات بهداشتی آمریکا گفتهاند که ممکن است دستیابی به واکسن موثر تا هجده ماه به طول انجامد. معاون رئیس جمهوری آمریکا، که ریاست ستاد پیگیری و مقابله با کرونا را برعهده دارد، گفته است که شرکتهای دارویی با تشکیل کنسرسیومی جهت مبادله اطلاعات علمی با یکدیگر توافق کردهاند.
ترامپ در پاسخ به این سئوال که آیا ممکن است بودجه خاصی برای یافتن واکسن و داروی موثر ضد کرونا در اختیار این شرکتها قرار دهد گفته است که شرکتهای بزرگ ثروتمند هستند و به بودجه دولتی نیاز ندارند.
همزمان، مقامات عربستان سعودی، تونس، مراکش و سنگال از تشخیص اولین موارد ابتلای به کرونا خبر دادهاند.
به گفته مقامات سعودی، فرد مبتلا در این کشور از ایران به بحرین و از طریق بحرین به عربستان سفر کرده بود. چند روز پیش، دولت عربستان در اقدامی بیسابقه حج عمره و ورود زائران برای زیارت اماکن مذهبی مسلمانان در مدینه و مکه را به حالت تعلیق در آورد.
در استرالیا، دادستان کل گفته است که احتمال دارد برای نخستین بار قانون امنیت بیولوژیکی مصوب سال ۲۰۱۵ در این کشور به اجرا گذاشته شود. این قانون به دولت اجازه میدهد تا افراد مظنون به ابتلای به بیماریهای واگیر دار را بازداشت کند و تحت نظر قرار دهد. دادستان کل استرالیا در عین حال افزوده است که به اجرا گذاشتن این قانون تنها در شرایط شیوع وسیع بیماری مطرح خواهد شد.
امروز مقامات بهداشتی استرالیا در جلسهای لزوم به اجرا گذاشتن تمهیداتی برای پیشگیری از شیوع کرونا را بررسی خواهند کرد. تا کنون سی مورد آلودگی کرونا در استرالیا مشاهده شده اما مقامات بهداشتی معتقدند که هنوز هم میتوان از گسترش این بیماری جلوگیری کرد.
در خبری دیگر، کاری لم، رئیس اجرایی هنگکنگ، دستورداده است تا اقدامات لازم برای تخلیه بیش از پانصد تن از اهالی این سرزمین از شهر ووهان در چین صورت گیرد. ووهان مرکز اولیه بروز کرونا بوده است. کسانی که قرار است به هنگکنگ بازگردانده شوند تحت آزمایش قرار گرفته و نتیجه آزمایش آنها منفی بوده است.خانم لم این اتهام را رد کرد که دولت او در جلوگیری از ارتباط بین هنگ کنگ و چین تعلل ورزیده است.بی بی سی