وضعیت معلمان زندانی و کارزار برای آزادی معلمان دربند

  • امروز ۱۲ خرداد رسول بداقی با خانواده خود تماس گرفت و اعلام کرد که در بند عمومی است و معلم بازداشتی فرانسوی را به بند دیگری منتقل کرده اند. بنا بر خبر حکومت اسلامی رسول بداقی را به ۵ سال زندان، دو سال ممنوع الخروجی ، ۲ سال خروج اجباری از تهران و استان های هم جوار محکوم کرده و این حکم ظالمانه در دادگاه تجدید نظر رژیم نیز مورد تایید قرار گرفته است. شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ضمن اعتراض به این حکم ضد انسانی، بر باطل شدن آن تاکید کرده است.
  • فاتح مجیدی، معلم اخراجی و فعال کارگری در اعتراض به تداوم بازداشت غیرقانونی و بلاتکالیفی‌ وضعیتش، وارد چهارمین هفته از اعتصاب غذای خود شده است. او در هفتم اردیبهشت ماه بازداشت شد. و پیشتر نیز ۸ سال در زندان رجایی شهر کرج زندانی بوده است.
  • اسماعیل عبدی، فعال صنفی معلمان دوران محکومیت خود را بدون رعایت اصل تفکیک جرائم در بند قرنطینه زندان کچوئی کرج سپری می‌کند. آقای عبدی در تاریخ ۱۱ اردیبهشت ماه در اعتراض به نپذیرفتن درخواست اعاده دادرسی و دستگتیریهای فله ای اعتصاب غذا کرده و در ششمین روز اعتصاب از زندان مرکزی کرج به زندان کچوئی این شهر منتقل شد. بنا بر خبرها به عبدی اعلام شده بود که در خوشبینانه ترین حالت، ارجاع پرونده وی به دیوان عالی کشور مستلزم سه سال زمان است و در اعتراض به این گفته او دست به اعتصاب غذا زده است. اسماعیل عبدی نهایتا در تاریخ ۲۴ اردیبهشت بدنبال وعده هایی که به وی داده شد، به اعتصاب غذای خود پایان داد. از آن زمان تاکنون این معلم معترض بدون رعایت اصل تفکیک جرائم در سالن ۱ بند قرنطینه این زندان نگه داشته شده است. اسماعیل عبدی در تاریخ ششم تیرماه ۹۴ زمانی که برای پیگیری علت ممنوع الخروج بودن خود به دادسرای اوین مراجعه کرده بود پس از ساعت ها بازجویی، بازداشت شد و بعد از ۶ ماه حبس به ۵ سال زندان محکوم شد.. سپس در حالیکه ماه های پایانی دوران محکومیت پنج سال اش را طی میکرد در سال ۹۹ با اجرای حکمی مواجه شد که در سال ۹۰ صادر و به حالت تعلیق در آمده بود.

-بنابر اخبار واصله به دنبال پیگیری های مجدد خانم سمانه عابدینی همسر جعفر ابراهیمی بازرس شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران، علی رغم تامین وثیقه، قرار بازداشت او بدون زمان مشخص تمدید شده است. جعفر ابراهیمی با وجود اتمام بازجویی ها در هفته ی گذشته، به قصد فشارهای بیشتر مجددا زیر بازجویی قرار گرفته است. از شنبه هفتم خرداد تماس جعفر ابراهیمی با خانواده اش قطع است.

  • محمد حبیبی، سخنگوی کانون صنفی معلمان بنا به گفته بازپرس و بازجوی پرونده اش،‌ قرار بود با سپردن وثیقه به ‌طور موقت آزاد شود. اما چهارشنبه ۱۱ خردادماه، قرار بازداشت او به‌مدت یک ماه دیگر تمدید شد. محمد حبیبی به اتهاماتی از جمله «تبلیغ علیه نظام» متهم شده و هم‌اکنون در یکی از اتاق‌های عمومی بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین در کنار ۱۲ متهم با اتهامات غیرعقیدتی نگهداری می‌شود. محمد حبیبی در این هفته با خانواده اش یک تماس تلفنی و دو ملاقات کابینی داشته است. محمد حبیبی ۱۰ اردیبهشت سال جاری به‌همراه علی‌اکبر باغانی، رسول بداقی و جعفر ابراهیمی، سه تن دیگر از اعضای کانون صنفی معلمان تهران بازداشت شد و به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل گردید. این بازداشت یک روز قبل از تجمع سراسری معلمان در بیش از ۴۰ شهر در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات‌شان انجام شد. نهادهای امنیتی تلاش می‌کنند تا فعالان صنفی بازداشت‌شده را به اتهام «همکاری با دشمن» و «گرفتن دستور از خارج از کشور» مجازات کنند. معلمان با کارزاری گسترده علیه این سرکوبها ایستاده اند.
  • عصر روز چهارشنبه ۱۱ خرداد مسعود فرهیخته که در تجمع معلمان در دهم خرداد بازداشت شده بود، تماس کوتاهی با خانواده داشته است. مسعود فرهیخته از اعضای هیئت مدیره کانون صنفی فرهنگیان اسلامشهر و تیم مذاکره کننده شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران است که روز سه شنبه ۱۰ خرداد در سنندج دستگیر شد.این تجمع در اعتراض به ادامه دستگیریها و تشدید سرکوبگری های حکومت برگزار شده بود.
  • ۱۵ نفر از معلمان در حمایت از معلمان زندانی و در اعتراض به پرونده سازی علیه فعالان صنفی و به ویژه در همراهی با اعتصاب غذای سخنگوی شورای هماهنگی اسکندر_لطفی اعلام اعتصاب کردند. در این بیانیه خواستار این شده اند که با حمایت از کنشگران صنفی و نیز حمایت از سخنگوی شورای هماهنگی و دیگر معلمان زندانی مانع انجام پروژه های سرکوبگرانه علیه آنها گردند. امضاء کنندگان این بیانیه عبارتند از:” محسن عمرانی/ بوشهر، محمدرضا رمضانزاده/ خراسان شمالی، عزیز قاسم زاده/ گیلان، طاهر قادر زاده/ کردستان، عبدالله رضایی / هرسین، رضا مسلمی / همدان، آمانج امینی / کردستان، مرتضی الیاسی / لرستان، پروین اسفندیاری / تهران ، اصغر حاجب/ بوشهر، خان عزیز اسماعیلی / اسلام آباد غرب، یعقوب یزدانی/ خراسان شمالی، اردشیر صیادی/ بوشهر، وحید میرشکار / تهران، ولی میرزا سیدی / تهران، پروین سلیمی / تهران، مرضیه طلائی / کردستان، شهرزاد قدیری / تهران، مهدی فتحی / پاسارگاد ، محمود ملاکی / بوشهر، احمد قادری / کردستان، زینب سپهری / تهران، صلاح آزادی / کردستان، محمد حسن پوره / تهران، معصومه دهقان / تهران، فرزانه داودپور / کرج، فرامرز خداشناس/ تهران، شهریار نادری / کرمانشاه ، و محبوبه فرحزادی / تهران.
  • روز ۱۱ خرداد مهرداد یغمایی از معلمان استان فارس پس از ۲۱ روز بازداشت آزاد شد. آزادی او نتیجه کارزاری گسترده برای آزادی همه معلمان زندانی است. آزادی مهرداد یغمایی را به او و به همه معلمان و همگان تبریک میگوییم. مژگان باقری، محمد عالیشوندی، اصغرامیرزادگان، غلامرضا غلامی کندازی ، حمید عباسی، عبدالرزاق امیری، محمد علی زحمتکش و ایرج رهنما از دیگر معلمان زندانی از استان فارس هستند. علاوه بر این افراد همانگونه که اشاره شد هم اکنون محمد حبیبی، جعفر ابراهیمی، رسول بداقی، اسکندر لطفی، مسعود نیکخواه، شعبان محمدی، نوروز علیرشیدی ، مسعودفرهیخته و مجید کریمی از جمله معلمانی هستند که در فاصله ۱۱ اردیبهشت، روز جهانی کارگر تا کنون در زندان بسر میبرند. معلمان زندانی، کارگران دربند و تمامی زندانیان سیاسی باید فورا و بدون قید و شرط آزاد شوند.

جنبش معلمان یک سنگر مهم جنبش کارگری و صدای اعتراض همه مردم است. جمهوری اسلامی با تشدید سرکوبگری ها تلاش میکند اعتراضات قدرتمند معلمان را عقب براند. از خواستها و مبارزات معلمان باید وسیعا حمایت کنیم. با قدرت مبارزاتمان سرکوبگریهای حکومت را عقب بزنیم. اعتراض سراسری ما میتواند فشار را از روی سر معلمان و بویژه معلمان زندانی بردارد و کاری کند که معلمان زندانی مجبور نباشند به شیوه اعتصاب غذا اعتراضشان را بیان کنند.

کمپین برای آزادی کارگران زندانی در ایران (فری دم ناو)

۱۲ خرداد ۱۴۰۱، ۲ ژوئن ۲۰۲۲

Shahla.daneshfar2@gmail.com

اینرا هم بخوانید

کارزار حمایت از شریفه محمدی شماره ۸:اتحادیه‌های کارگری بیشتری به کارزار حمایت از شریفه محمدی پیوستند

اتحادیه خدمات عمومی بریتیش کلمبیا در کانادا با ارسال سه نامه اعتراضی به دبیر کل …