پاسخ وزارت خارجه به کاندیداهای باند رقیب در باره “برجام و..”

ایرنا:روابط عمومی وزارت خارجه در گزارشی 9 صفحه ای به شبهاتی که برخی نامزدهای ریاست جمهوری و ستادهای آنها در روزهای اخیر نسبت به برجام مطرح کرده اند ، پاسخ داد واز آنها خواست متن گزارش های اجرای برجام که در سایت این وزارتخانه است را مطالعه کنند.

متن کامل پاسخ روابط عمومی وزارت امور خارجه به شرح زیر است:
اطلاعیه روابط عمومی وزارت امورخارجه

در پاسخ به نکات مطروحه از سوی برخی نامزدهای محترم ریاست جمهوری و ستادهای ایشان، که به ویژه در پی بیانیه مورخ 15 اردیبهشت وزارت امور خارجه بیان شده است، لازم می داند موارد زیر را روشنگری نماید:
1- وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با وقوف کامل نسبت به وظائف و مسئولیت های قانونی و رسالت ملی خود در حفظ و حراست از منافع ملی، همواره از ورود به کشمکش های سیاسی و جناحی داخلی خودداری کرده و تنها پاسداری از منافع و امنیت ملی را وجهه همت خود قرار داده است. در عین حال، وزارت امور خارجه به عنوان متولی دیپلماسی کشور و مجری سیاست خارجی، و به عنوان مسئول انجام مذاکرات هسته ای، خود را موظف به جلوگیری از تحریف واقعیت ها، بزرگ نمایی مشکلات و کوچک شماری دستاوردهای سترگ ملت ایران در عرصه سیاست خارجی می داند.

2- جای خوشوقتی است که که تمامی نامزدهای محترم ریاست جمهوری مراتب پایبندی و تعهد خود را به برجام اعلام داشته اند. این نشاندهنده قوت و استحکام توافق برجام است. برجام عزت، سربلندی و منافع ملی کشور را به خوبی تامین کرده است، که اگر چنین نبود هیچ نامزدی نمی توانست آن را «معتبر» دانسته و خود را متعهد به اجرای آن نماید. اگر برجام حق مسلم هسته ای مردم ایران را محقق نکرده یا خدای نکرده برنامه هسته ای ایران را متوقف کرده بود، نه تنها نامزدهای انتخابات، که هیچ یک از آحاد ملت ایران آن را معتبر نمی دانست.اراده نامزدهای ریاست جمهوری برای «نقد کردن چک برجام» نشان از منافع برجام برای ملت ایران دارد. تمایل همه نامزدها به اجرای هر چه بهتر برجام، مقابله قوی تر با بدعهدی های آمریکا، و نقد کردن ظرفیت های احیانا مغفول برجام را به فال نیک می گیریم.

3- در مورد دستاوردها و گشایش های ناشی از برجام، توجه عموم مردم و به ویژه نامزهای محترم ریاست جمهوری را به گزارش های وزارت امور خارجه که حسب مصوبه مجلس محترم شورای اسلامی هر سه ماه یک بار به کمیسیون امنیت ملی وسیاست خارجی تقدیم می شود، و متاسفانه علاقه ای به انعکاس آنها در بسیاری از رسانه ها وجود ندارد، جلب می نماید.
از تمامی نامزدهای محترم تقاضا دارد متن این گزارش ها را که در سایت وزارت امور خارجه در دسترس می باشد،ملاحظه فرمایند.
مطمئنا آشنایی با گشایش های حاصله در حوزه های مالی و بانکی، نفت و گاز و پتروشیمی، حمل و نقل، دفاع، صنعت و تجارت، بهداشت و … برای ورود منصفانه به مسائل مبتلابه کشور مفید و بلکه لازم خواهد بود.

4- در موضوع عدم گشایش در مناسبات بانکی و پابرجا بودن تحریم های بانکی که مورد اشاره برخی از ستادهای انتخاباتی می باشد، در آخرین گزارش سه ماهه وزارت امور خارجه(26 فروردین 1396) که مبتنی براطلاعات وآماررسمی دستگاههای ذیربط میباشد،آمده است: ‘از تاریخ اجرای برجام تا پایان سال 1395، شبکه بانکی کشور 704 رابطه کارگزاری با 249 بانک دنیا ایجاد نموده است. طی این مدت 99 هزار و 936 فقره گشایش اعتبارات اسنادی و ارائه خدمات تجاری در قالب 17861 فقره گشایش اعتبار اسنادی، 1866 فقره ثبت سفارش برات اسنادی و 80209 فقره حواله ارزی صادر شده است که ارزش دلاری خدمات تجاری مذکور بیش از 38 میلیارد دلار بوده و شامل 74/17 میلیارد دلار گشایش اعتبار اسنادی، 96/3 میلیارد دلار برات اسنادی و 62/16 میلیارد دلار حواله ارزی می‌باشد. در چارچوب آزادسازی دارایی‌های کشور، علاوه بر آزادسازی 12 میلیارد دلار از وجوه مسدود شده کشورمان در فاصله زمانی برنامه اقدام مشترک (توافق موقت ژنو) تا انعقاد برجام، از تاریخ اجرایی شدن برجام تا پایان سال 1395، بالغ بر 7/25 میلیارد دلار از منابع ارزی کشور آزاد شده است.’

5- در مجموع پس از اجرای برجام، تحولات و گشایش‌های وسیع و قابل توجهی در حوزه مالی و بانکی رخ داده است.برگشت کل منابع ارز حاصل از صادرات نفت و در دسترس بودن آنها، تامین مالی واردات کالاهای مورد نیاز کشور، آزادسازی منابع ارزی مسدود شده در خارج از کشور، فعالیت مجدد حساب های بانک مرکزی، ایجاد روابط کارگزاری بانک های کشور با بانک های خارجی، اتصال مجدد به سوئیفت، فعال شدن مجدد تمامی شعب بانک های ایرانی در خارج از کشور، گشایش قابل توجه اعتبارات اسنادی و ارائه خدمات تجاری، تسویه مطالبات نفتی معوقه، تامین منابع مالی، برقراری مجدد بیمه های صادراتی، کاهش نرخ ریسک از 7 (بالاترین ریسک) به 6 و … در یک کلام خروج قطعی نظام بانکی و مالی کشور از مرحله بحرانی و بن‌بستِ دوران تحریم، از ثمرات اجرایی شدن برجام است. سیستم بانکی کشور هم اکنون با هیچ مانع تحریمی مرتبط با موضوع هسته ای و برجام مواجه نمی‌باشد، و تداوم برخی مشکلات و محدودیت‌هایی که هنوز در این حوزه وجود دارد مرتبط با عواملی خارج از برجام همچون تحریم‌های اولیه و غیرهسته‌ای آمریکا، قوانین انضباطی مرتبط با FATF و … می‌باشد.

6- درخصوص انتقال وجوه حاصل از فروش نفت و سایر درآمدهای صادراتی،ادعاهای صورت گرفته مبنی بر اینکه همچنان از مسیر صرافی ها و دلالان استفاده می شود، صحت ندارد. در حال حاضر حساب های افتتاح شده نزد بانک‌های مرکزی و نیز بیش از 12 حساب بانکی در آلمان، ژاپن، ایتالیا، ترکیه، امارات، سوئیس، چین و … برای واریز و انتقال عواید نفتی مورد استفاده قرار می گیرد و مشکل خاصی گزارش نشده است. اگر منظور برخی از نامزدهای انتخاباتی از «برگشت عواید نفتی»، انتقال فیزیکی اسکناس به داخل کشور است، باید توضیح داده شود که آوردن پول به داخل کشور مربوط به زمانی بود که امکان استفاده از روابط بانکی وجود نداشت. اکنون آنچه مهم است در دسترس بودن ارز حاصله از صادرات نفت، گاز و پتروشیمی در حساب های بانکی معتبر و امکان مبادله و جابجایی آن برای خرید کالا و خدمات می باشد. انتقال فیزیکی اسکناس مادام که ضرورتی همچون کنترل بازار ارز داخلی وجود نداشته باشد، در برنامه بانک مرکزی نیست.

7- تاکید بر انحصار و اجبار دولت بر انجام واردات از سه کشور هند، چین و ترکیه به دلیل انباشت وجوه حاصل از فروش نفت در بانک های این کشورها صد در صد خلاف واقع است. از قضا این اتفاقی است که در دوره تحریم ها شاهد آن بودیم و در حال حاضر کشور از این قبیل محدودیت ها، که می رفت به «نفت در برابر غذا» منتهی گردد، نجات یافته است. جالب است که در رقابت های انتخاباتی گاهی دولت به واردات کالاهای غربی و اروپایی متهم می شود و گاهی به افزایش واردات از کشورهای هند و چین و ترکیه! اما واقعیت آن است که فضای بین المللیِ جدیدِ ناشی از برجام فرصت های قابل توجهی را در برابر کشورمان قرار داده است: تنوع در انتخاب منابع و شرکای تجاری، برقراری رقابت که منجر به کاهش قیمت ها و هزینه ها می گردد، دسترسی به فن آوری های نوین و افزایش دانش حرفه ای از طریق دست یافتن به پیشنهادها و گزینه های متنوع، حذف دلال‌ها و واسطه‌ها به جهت امکان برقراری رابطه مستقیم با منابع تولید کالا و خدمات، تحقق استقلال در تصمیم گیری و انتخاب بهینه، و …

8- انتقال بودجه نمایندگی های جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور (به جز چند مورد خاص و به دلیل برخی ملاحظات) از طریق نظام بانکی صورت می گیرد و این شامل تقریبا تمامی کشورهای اروپایی و حتی نمایندگی ایران نزد سازمان ملل در نیویورک می گردد. مصوبه ستاد تدابیر ویژه اقتصادی که به وزارت امور خارجه اجازه جابجایی مبالغ مورد نیاز خود را از طرق تهاتر و غیربانکی می دهد مربوط به سال های تحریم است که بر اساس آن وزارت امور خارجه اجازه داشت درآمدهای کنسولی خود را به جای واریز به خزانه، صرف بودجه نمایندگی های خود نماید و این مصوبه هنوز پابرجا است. مجددا تکرار می نماید مشکلات و موانعی که کم و بیش در حوزه مسائل بانکی وجود دارند ناشی از مشکلات غیربرجامی و بخصوص ناشی از عدم دسترسی به سیستم مالی و بانکی آمریکا (به دلیل تحریم های اولیه آن کشور که اوایل انقلاب وضع شدند) می باشد.

9- ادعا شده است که به مردم وعده داده شده بود «همه تحریم ها و دقیقا همه تحریم ها بدون اشاره به نوع آن که هسته ای باشد یا غیرهسته ای» لغو خواهد شد ولی اکنون لغو همه تحریم هاصورت نگرفته است. حقیقت آن است که نه رئیس جمهور محترم، نه جناب آقای دکتر ظریف و نه هیچ یک از اعضای تیم مذاکره کننده هیچ گاه ادعا نکرده بودند که علاوه بر تحریم های هسته ای، تحریمهای غیرهسته ای نیز در اثربرجام لغو خواهد شد. همواره گفته شده بود که مذاکرات فقط در موضوع هسته ای است و لذا فقط تحریم های مرتبط با موضوع هسته ای لغو خواهد شد. این امری کاملا بدیهی بود چرا که اساسا اجازه ورود به سایر موضوعات، و تحریم های ناشی از آنها، به مذاکره کنندگان داده نشده بود. اگر کسی حداقل یک بار هم برجام را خوانده باشد، کاملا متوجه می شود که برجام فقط از لغو تحریم های مرتبط با هسته ای صحبت می کند (رجوع شود به عنوان مثال به بند آخر دیباچه، بند هـ مقدمه، بند 18 الی 21 متن اصلی، بند 1 و 2 پیوست یک برجام و …). وزارت امور خارجه حتی در گزاره برگ (فکت شیت) خود که 23 تیر 1394 بعد از حصول توافق برجام صادر کرد، به روشنی و صراحت توضیح داده است تنها تحریم هایی لغو می شوند که به بهانه برنامه هسته ای ایران وضع شده اند. در تمامی مصاحبه ها و سخنرانی های رئیس جمهور یا وزیر خارجه یا اعضای تیم مذاکره کننده نیز همواره بر این موضوع تاکید شده بود. بگذریم که گاهی در کمال بی اخلاقی، بریده ای از سخنان ایشان را در بعضی کلیپ ها تکرار می کنند که در آنها حرف از لغو همه تحریم ها می شود، بدون اینکه قبل و بعد آن را هم پخش کنند تا روشن شود که موضوع بحثِ گوینده تنها تحریم های هسته ای بوده است.
10- در جایی گفته شده است که’ای کاش … به مردم ایران گفته نمی شد که قرار نیست برنامه هسته ای ایران تعطیل بشود. شاید اگر صادقانه با مردم سخن گفته می شد، امروز عزادار از دست دادن این همه فرصت و هزینه کردن این میزان از داشته های نظام اسلامی نبودیم.’اولا این دروغی بیّن و توهینی آشکار به مردم و نظام جمهوری اسلامی است. نه برنامه هسته ای ایران تعطیل شده و نه فرصتی یا داشته ای از کشور از دست رفته است. اتفاقا همه فرصت ها و داشته های از دست رفته در زمان تحریم ها در حال احیا هستند. ثانیا گویندگان این سخن اگر در این گفته خود صداقت دارند و واقعا معتقدند که برنامه هسته ای ایران تعطیل شده است و امروز عزادار از دست دادن داشته های نظام اسلامی هستیم، پس چطور کلیه نامزدها و از جمله نامزدمورد حمایت آنان،بر حفظ برجام اجماع دارند؟ چرا به دنبال منافع ناشی از رفع تحریم ها یا به اصطلاح نقد کردن چک های برجام هستند؟ آیا این نشان نمی دهد تفکر حاکم بر برخی ستادهای انتخاباتی با دیدگاه های نامزدهای محترم یکسان نیست؟ آیا چنین نیست که همان تفکری که در طول مذاکرات و پس از آن تمامی تلاش خود را برای شکست مذاکرات، و یا عدم تایید برجام توسط مجلس شورای اسلامی به کار گرفت، و سپس به دنبال عدم بهره مندی کشور از گشایش های برجام و القای این شبهه به داخل و خارج از کشور رفت که تحریم ها رفع نشده و هنوز پابرجا است تا همه را از فعالیت اقتصادی باز دارد، اکنون بر برخی ستادهای انتخاباتی غالب شده و تلاش برای شکست برجام را از مسیر دیگری دنبال می کند؟
اگر صداقت وجود دارد چرا مدام مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم به عنوان نقطه ضعف برجام مطرح می شوند ولی به مردم گفته نمی شود که در طول ده سال سنگین ترین، گسترده ترین و بی سابقه ترین تحریم ها علیه جمهوری اسلامی ایران شامل تحریم های شورای امنیت، تحریم های اتحادیه اروپا و تحریم های آمریکا (قوانین کنگره و دستورات اجرایی رئیس جمهور) در حوزه های انرژی (نفت، گاز، پتروشیمی)، حمل و نقل (دریایی، هوایی، ریلی)، مالی (بانکی، سرمایه گذاری، بیمه، بورس)، صنعت و تجارت، ارتباطات، علمی و تحصیلی، اقلام دفاعی و … و حتی در حوزه سلامت، بهداشت و دارو وضع و برقرار شده بود، – و برجام این تحریم ها را لغو کرد؟
چرا به مردم گفته نمی شود که شش قطعنامه فصل هفتمی و الزام آور شورای امنیت علیه جمهوری اسلامی تصویب شده بود که ایران را به عنوان تهدید علیه صلح و امنیت بین المللی شناسایی و معرفی می کرد؛ برنامه هسته ای ایران را غیرقانونی دانسته و خواهان توقف آن شده بود؛ تحریم های گسترده ای علیه ایران برقرار می کرد؛ برنامه موشکی ایران را به برنامه هسته ای ایران متصل کرده و آن را ممنوع کرده بود؛ و از همه مهم تر دستاویز لازم برای حمله نظامی به ایران را در اختیار آمریکا و متحدینش قرار می داد؛ – و برجام همه این قطعنامه ها را لغو کرد؟
چرا به مردم گفته نمی شود دوازده قطعنامه شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی علیه جمهوری اسلامی تصویب شده بود که برنامه هسته ای ایران را درحوزه های مختلف دچارممنوعیت ومحدودیت اساسی می کرد ازجمله شامل تعلیق فوری غنی سازی، توقف ساخت راکتور آب سنگین اراک، تعطیلی تاسیسات فردو و …؛ خواهان نظارت شدید بین المللی بر برنامه هسته ای ایران بود؛ ایران را متهم به داشتن ابعاد نظامی در برنامه هسته ای خود می کرد و پرونده قطوری در همین زمینه (موسوم به پی ام دی) برای ایران قائل می شد، – و برجام همه این قطعنامه ها را لغو کرد و پرونده پی ام دی را برای همیشه بست؟
چرا به مردم گفته نمی شود اجماع بین المللی بسیار مخربی علیه ایران در اثر قطعنامه های یاد شده و تلاش گسترده آمریکا، ایجاد شده بود به گونه ای که اولا تمامی کشورها بدون استثنا تحریم های شورای امنیت را به دلیل فصل هفتی و الزام آور بودن آنها رعایت می کردند، و ثانیا به جز تعداد معدودی از کشورها، بقیه در عمل به تحریم های یک جانبه آمریکا و اروپا علیه جمهوری اسلامی ایران هم پیوسته بودند، – و برجام اجماع بین المللی، اجماع در داخل شورای امنیت اجماع بین اروپا و آمریکا، و حتی اجماع در داخل ساختار سیاسی آمریکا علیه ایران را شکست؟
چرا به مردم گفته نمی شود که فضای ایران هراسی به نحو بی سابقه ای افزایش یافته بود- و برجام پروژه امنیتی سازی ایران را شکست و فضای ایران هراسی را از بین برد؟ و چرا نمی گویید برجام در طول عمر کوتاه خود چهره جمهوری اسلامی را از یک «تهدید علیه صلح و امنیت بین الملل» (از دید شورای امنیت)، به یک «بازیگر معتبر، خردمند و با منطق» دگرگون کرده است، و اکنون هرگونه تهدید جمهوری اسلامی نه توجیه و مشروعیت بین المللی دارد، نه توسط قطعنامه های شورای امنیت حمایت می شود، و نه وجدان جمعی جهانی آن را می پذیرد. اگر تا پیش از برجام جمهوری اسلامی در انزوا بود اکنون دشمنان ملت ایران به ویژه آمریکال و رژیم صهیونیستی از این منظر در انزوا هستند.
چرا به مردم گفته نمی شود که برجام تحمیل اراده مردم ایران بر قدرت های جهانی بود؟ شش قدرت درجه یک دنیا (پنج عضو دائمی شورای امینت به اضافه آلمان) بیش از ده سال تلاش نمودند تا سیاست «غنی سازی صفر» را به جمهوری اسلامی تحمیل نمایند و در این راه تمامی ابزارهای خود را – از قطعنامه های فصل هفتمی شورای امینت گرفته تا انواع و اقسام تحریم های بی سابقه یک و چندجانبه، و از تهدید نظامی گرفته تا شدیدترین فضاسازی رسانه ای – به کار گرفتند تا ملت ایران را از «حق مسلم» خود محروم نمایند. پایمردی و مقاومت ده ساله مردم ایران این قدرت ها را از همه این ابزارها ناامید کرده و آنها را به پای میز مذاکره کشاند. چرا به مردم نمی گویید این حق مسلم در مذاکرات و در عرصه بین المللی تثبیت شد، غنی سازی ادامه یافت و سیاست «غنی سازی صفر» شکست خورد؟ برجام نشانه تحمیل اراده مستحکم مردم ایران بر دشمنان خود می باشد. به همین دلیل است که رئیس جمهور جدید آمریکا برجام را ننگین ترین توافق در تاریخ آمریکا قلمداد می نماید.
چرا به مردم گفته نمی شود که تولید و صادرات نفت به سطح قبل از تحریم های نفتی (حدود 4 میلیون بشکه تولید و 5/ 2 میلیون بشکه صادرات) بازگشته است؛ حدود سی درصد صادرات محصولات پتروشیمی افزایش داشته است، قریب به 80 میلیارد دلار قرارداد توسعه میادین نفتی در دست مذاکره است؛ تجهیزات مورد نیاز صنعت نفت و گاز و پتروشیمی بدون مشکل تامین می شود و تمامی تجهیزات توقیف شده در زمان تحریم ها آزاد شده است؟ چرا از نوسازی ناوگان هوایی کشور، تامین قطعات و انجام تعمیرات هواپیماهای موجود و تامین سوخت برای هواپیماهای کشور در مقاصدخارجی، عادی شدن وضعیت در حوزه حمل و نقل دریایی (کشتی و نفتکش) و حل تمامی مشکلات مربوط به بیمه، بیمه اتکایی، پرچم، کلاس، رتبه بندی بین المللی، دسترسی به بنادر و …، انعقاد تفاهم نامه ها و قراردادهای متعدد در حوزه حمل و نقل دریایی (خرید و ساخت انواع کشتی، خدمات بندری و …)، ریلی (توسعه و بهینه سازی ناوگان ریلی، تامین مالی پروژه ها، خرید دیزل و غیره)، و جاده ای گفته نمی شود؟ چرا از امضای صد ها تفاهم نامه و موافقت اصولی برای جذب سرمایه گذاری، تامین مالی و انتقال فن آوری در بخش های صنعت، معدن، آب و فاضلاب، و … و گسترش و تعمیق تعاملات بین المللی واحدهای صنعتی کوچک و متوسط، توسعه فعالیت های صندوق ضمانت صادرات ایران، تحول در عرصه واردات با دسترسی مستقیم و بی واسطه به کالاهای مورد نیاز، و بالاخره افزایش قابل توجه صادرات کالا و خدمات گفته نمی شود؟ چرا به تامین مستقیم و بی واسطه دارو و تجهیزات پزشکی با کاهش زیاد در هزینه ها، و جذب سرمایه خارجی در ساخت بیمارستان اشاره نمی شود؟ چرا از تسهیل تجارت محصولات کشاورزی و گشایش محسوس در تامین ماشین آلات کشاورزی، افزایش همکاری های فنی و عملیاتی با کشورهای پیشرو در زمینه دام و طیور، شیلات و تامین سموم شیمیایی ذکری نمی شود؟
و بالاخره چرا به مردم گفته نمی شود که برجام تحقق عملی شعار ‘انرژی هسته ای حق مسلم ما است’ بود؟ با پذیرش برنامه صلح آمیز هسته ای ایران به شمول غنی سازی و رآکتور آب سنگین و احترام به ادامه غنی سازی اورانیوم در ایران توسط شورای امنیت و شورای حکام آژانس، و استقبال جامعه بین المللی، به روشنی می توان دید که مقاومت ده ساله مردم ایران ثمر داده و این شعار راهبردی در ابعاد سیاسی بین المللی، فنی، حقوقی و دیپلماتیک به صورت کامل محقق شده است. برنامه هسته ای ایران پس از برجام با قوت و گستردگی بسیار به مسیر خود ادامه می دهد. وجدان جمعی مردمی که بیش از ده سال برای تحقق این شعار ایستادگی و مقاومت کردنداکنون این حق مسلم را ثابت شده می داند و لذا شاهدیم که مردم دیگر نیازی به تکرار این شعار نمی بینند.در اثر برجام:
– چرخه سوخت و غنی سازی کشورمان حتی برای یک روز تعطیل نشده و حرکت آن به سمت غنی سازی صنعتی براساس یک برنامه معقول و دارای صرفه اقتصادی ادامه دارد؛
– برنامه تحقیق و توسعه غنی سازی که مبنای غنی سازی صنعتی کشورمان در آینده را خواهد ساخت بر روی تمامی نسل های مختلف سانتریفیوژها (IR-2m، IR-4، IR-5، IR-6، IR-6s، IR-7 و IR-8) به صورت تک ماشین و یا زنجیره ادامه دارد. در مهم ترین تحول، کار گازدهی اورانیوم به پیشرفته ترین ماشین کشور (IR-8) از بهمن 95 آغاز گردید؛
– بیش از 360 تن کیک زرد (اورانیوم طبیعی) وارد کشور شده است که از پس از انقلاب بی سابقه می باشد؛
– رآکتور اراک به دست توانای دانشمندان هسته ای کشورمان بازطراحی شده و با همکاری بین المللی و با برخورداری از گواهینامه های بین المللی مدرن سازی خواهد شد. قرارداد مربوطه با کشور چین امضا شده است؛
– تولید سالانه 20 تن آب سنگین ادامه دارد. درحالی که کل فروش آب سنگین در جهان سالانه 100 تن است، طی یک سال گذشته بیش از 70 تن آب سنگین فروخته شده است، ضمن اینکه ذخایر 130 تنی خود را هم حفظ کرده ایم؛
– فردو با برخورداری از هزار سانتریفیوژِ آماده در شش آبشار، با کلیه زیرساخت ها و تاسیسات لازم، ظرفیت راهبردی خود را کاملا حفظ نموده است. مرکز تحقیقات هسته ای در حوزه ایزوتوپ های پایدار در بخشی دیگر از فردو در حال تاسیس است؛
– همکاری های بین المللی هسته ای با تعداد زیادی از کشورها و نیز مجموعه اتحادیه اروپا به گونه ای قابل توجه در حال توسعه و گسترش است و از کشورمان برای همکاری و مشارکت در پروژه جهانی گداخت هسته ای دعوت شده است؛
– فرایند احداث دو نیروگاه اتمی جدید با ظرفیت هزار مگاوات در بوشهر رسما آغاز شده و احداث نیروگاه های هسته ای بیشتری در حال مذکره هستند؛
– همکاری های فنی آژانس بین المللی انرژی اتمی با کشورمان از سر گرفته شده است؛
– و ده ها پروژه در حوزه هسته ای طی سه سال گذشته توسط سازمان انرژی اتمی کشور به سرانجام رسیده است.

در پایان به ملت بزرگ و سربلند ایران اطمینان داده می شود که وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران صرفا در چارچوب منافع ملی کشور، و در راستای دستورالعمل های ابلاغی از شورای عالی امنیت ملی و هیات نظارت بر اجرای برجام، به حرکت خود در راستای اجرای کامل و موثر برجام به دور از هرگونه جوسازی ادامه داده و همزمان نسبت به بدعهدی ها و تعلل های طرف مقابل در اجرای تعهدات خود نیز کاملا هوشیار است و همچون یک سال و نیم گذشته به منظور استیفای حقوق ملت ایران با این بدعهدی ها مقابله می کند.

روابط عمومی وزارت امور خارجه
17 اردیبهشت 1396

اینرا هم بخوانید

سنتکام از حمله به ۹ هدف مرتبط با جمهوری اسلامی در سوریه خبر داد

ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده اعلام کرد نیروهایش روز دوشنبه ۲۱ آبان به ۹ هدف …