جولیانی: آمریکا حاضر است در مورد رضا ضراب با ترکیه معامله کند

رودلف جولیانی شهردار سابق نیویورک و مشاور حقوقی رضا ضراب می‌گوید مقام‌های ارشد دولت آمریکا حاضرند در ازای منافع امنیتی ایالات متحده، در این پرونده به نفع موکلش اقدام کنند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، آقای جولیانی به یک دادگاه فدرال در نیویورک گفت با توجه به ماهیت جرایمی که به آقای ضراب نسبت داده شده و با توجه به اهمیت مناسبات سیاسی دو کشور، مقامات ترکیه و آمریکا برای راه حل دیپلماتیک این مسئله «آماده» هستند.

آقای جولیانی گفت: «اگر در نظر بگیریم که هیچ‌ یک از معاملات آقای ضراب مربوط به فناوری هسته‌ای، تسلیحات یا موارد ممنوع و قاچاق نبوده و فقط کالاهای مصرفی را شامل می‌شده و ترکیه نیز در یک منطقه استراتژیک بسیار مهم واقع شده است، این آمادگی مقامات دو کشور جای تعجب ندارد».

این استشهاد چند روز قبل از جلسه دادرسی روز دوشنبه تسلیم دادگاه می‌شود که در آن به آقای ضراب تفهیم خواهد شد که استخدام رودلف جولیانی مشاور دونالد ترامپ و مایکل موکاسی دادستان کل سابق آمریکا ممکن است در روند بررسی پرونده او تضاد منافع ایجاد کند.

دادستانی در مورد احتمال بروز این تضاد منافع هشدار داده است چون هشت بانک دخیل در این پرونده، از مشتریان دفتر حقوقی آقای جولیانی یا موکاسی بوده‌اند.

دادستانی درعین حال یادآوری می‌کند که دفتر حقوقی آقای جولیانی به نام گوینبرگ تراورینگ به عنوان نماینده شناخته شده دولت ترکیه فعالیت می‌کند.

رضا ضراب به نقل و انتقال غیرقانونی ارز در شبکه مالی و بانک‌های آمریکا به نیابت از سوی ایران و نقض تحریم‌های آمریکا علیه آن کشور متهم شده است.

دادستانی آمریکا به خاطر اتهامات مشابه، علیه محمد هاکان آتیلا یکی از مدیران ارشد هالک بانک، یک بانک دولتی ترکیه، نیز اعلام جرم کرده است. هر دو نفر تا این مرحله از دادرسی اتهامات را رد کرده‌اند.

این پرونده در سطوح عالی قدرت ترکیه نگرانی‌هایی ایجاد کرده است. ماه گذشته مولود چاووش اوغلو وزیر خارجه آن کشور بازداشت محمد هاکان آتیلا را «سیاسی» دانست و رجب طیب اردوغان رییس‌جمهوری ترکیه نیز نهادهای مسئول در آمریکا را متهم کرد که برای محاکمه محمد ضراب «انگیزه‌های پنهانی» دارند.

هم آقای جولیانی و هم مایکل موکاسی که او نیز استشهادی را تسلیم مقامات قضایی کرده است می‌گویند هیچ تضاد منافعی بین سایر فعالیت‌های خود و دفاع حقوقی از رضا ضراب نمی‌بینند ولی متعهد شدند مادامی‌که وکالت از رضا ضراب را برعهده دارند برای هیچ یک از بانک‌های دخیل در این پرونده کار نکنند.

هر دو تاکید کردند که آقای ضراب شخصا هزینه‌های دفاع حقوقی خود را پرداخت می‌کند.رادیو فردا

————————

پرونده رضا ضراب؛ جولیانی به دنبال لابی—–

رودی جولیانی، شهردار سابق نیویورک برای رفع اتهامات از رضا ضراب بازرگان طلای ترکیه ای ایرانی تبار استخدام شده است.

بر سااس اسناد ارائه شده به دادگاه فدرال در منهتن نیویورک آقای جولیانی گفته است مقام های آمریکا و ترکیه هر دو به دنبال راه حل دیپلماتیک برای پرونده آقای ضراب هستند تا هم به اهمیت ژئوپلتیک اتحاد ترکیه و آمریکا ضربه نخورد و هم منافع آمریکا حفظ شود.

رضا ضراب، که در تهران متولد شده و گفته میشود دارای تابعیت سه گانه ایران، ترکیه و جمهوری آذربایجان و احتمالا دارای گذرنامه مقدونیه است، متهم است که از طریق یک شبکه بانکی در ترکیه و امارات متحده عربی، به دور زدن تحریمهای آمریکا علیه ایران کمک کرد و کوشید بانکهای آمریکایی را وارد مبادلاتی کند که ایران در آنها ذینفع بوده است.

اولین بار خبر نقش مشاوره ای آقای جولیانی در پرونده رضا ضراب حدود سه هفته پیش منتشر شد. در آن زمان اعلام شد او و مایکل موکیزی دادستان کل سابق آمریکا صرفا نقش مشاوره ای خواهند داشت و در جلسات محاکمه شرکت نخواهند کرد.

حالا با انتشار اسناد دادگاه منهتن جزییات بیشتری از نقش این حامی جدی ترامپ و مخالف سرسخت حکومت ایران در این پرونده مشخص شده است.

متن استشهاد نامه ای که آقای جولیانی به درخواست دادگاه نوشته و به دستور قاضی علنی شده نشان می دهد این حامی پروپا قرص دونالد ترامپ در این رابطه نه با دفتر دادستانی یا دادگاه نیویورک که با مقام های عالیرتبه دولت ترامپ مشورت کرده است.

بر این اساس دادستان کل آمریکا، جف سشنز پیشاپیش در جریان ملاقات رودی جولیانی و مایکل موکیزی با رییس جمهوری ترکیه قرار گرفته است.

در عین حال دو نفر پیش از این دیدار با یکی از مقام های ارشد وزارت امورخارجه آمریکا در ترکیه هم ملاقات و گفتگو کرده اند.

در این استشهاد نامه آمده: مقام های ارشد دولت ترکیه و آمریکا مشتاق پیگیری توافقی در این پرونده هستند که هم امنیت آمریکا را حفظ کند و هم پرونده را حل کند.

این در حالیست که دادستان های پرونده آقای ضراب از تضاد منافع نقض این دو نفر در پرونده رضا ضراب ابراز نگرانی کرده اند.

هشت بانک آمریکایی که نامشان در این پرونده آمده از موکلان آقای جولیانی و موکیزی بوده اند.

در عین حال شرکت حقوقی آقای جولیانی دولت ترکیه را در آمریکا لابی گری می کند.

این دو وکیل گفته اند تا زمانی که پرونده اقای ضراب در جریان است با این بانک های آمریکایی کار نخواهند کرد.

آقای ضراب در سال ۲۰۱۳ میلادی در ترکیه بازداشت شده بود. آن زمان او متهم بود که با رشوه به اعضای ارشد کابینه و مسئولان بانکی میخواسته به نفع ایران مبادله بانکی انجام دهد. آن پرونده بعد از عوض شدن چند دادستان و قاضی و مامور پلیس، بسته اعلام شد.

بعضی منابع گفتهاند که او با بابک زنجانی، بازرگان ایرانی در زمینه فعالیت برای دور زدن تحریمهای هستهای علیه جمهوری اسلامی همکاری داشت. بابک زنجانی بعدا به اتهام کلاهبرداری از دولت جمهوری اسلامی بازداشت، محاکمه و به اعدام محکوم شد اما حکم او هنوز اجرا نشده است.بی بی سی

اینرا هم بخوانید

انجمن قلم آمریکا از نویسندگان جهان خواست از سپیده رشنو و نویسندگان زندانی سخن بگویند

انجمن قلم آمریکا با انتشار متنی به‌قلم سپیده رشنو، نویسندهٔ معترض به حجاب اجباری، با …