همزمان با شیوع شتابان ویروس کرونا در اروپا، بسیاری از سازمانهای خیریه و حامی مهاجران، عملیات نجات پناهجویان سرگردان در دریای مدیترانه را متوقف کردند.
در مجموع از سال ۲۰۱۴ میلادی تا اکتبر ۲۰۱۹ حدود ۱۹ هزار مهاجر در آبهای مدیترانه غرق یا ناپدید شدهاند.
سازمان فرانسوی «اِساواِس مدیترانه» اعلام کرد که در شرایط گسترش شدید بیماری کووید-۱۹ در اروپا و افزایش مرگ و میر ناشی از آن، اولویت اصلی این نهاد حفظ توامان سلامتی نیروهای امدادی و مهاجران است. بر اساس این تصمیم، کشتی نجات «اوشن وایکینگ» که به این نهاد و سازمان پزشکان بدون مرز تعلق دارد، روز جمعه گذشته(۲۰ مارس) در بندر مارسی واقع در جنوب فرانسه لنگر انداخت و تردد آن تا اطلاع ثانوی متوقف شد.
آ خرین ماموریت این کشتی در ۲۳ فوریه و رساندن ۲۷۶ مهاجر نجات یافته به بندر پوزالوی ایتالیا انجام شد. اقدامی که امدادگران و خدمه این کشتی را به مدت ۱۴ روز در قرنطینه گرفتار کرد. در همین حال سازمان ایتالیایی «نجات انسانهای مدیترانهای» اعلام کرده که فعالیت امداد و نجات خود را به دلیل شیوع وسیع ویروس کرونا در ایتالیا متوقف کرده است.
با این وجود مهاجران به ویژه از سواحل آفریقا همچنان راهی اروپا میشوند که در تازهترین مورد از آن، یک قایق لاستیکی با ۹۱ سرنشین که از لیبی رهسپار اروپا بود حدود یک ماه پیش در آبهای مدیترانه ناپدید شد ولی هفته گذشته ۷۰ مهاجر سوار بر دو قایق موفق شدند خود را به جزیره لامپدوسای ایتالیا برسانند.در مجموع از سال ۲۰۱۴ میلادی تا اکتبر ۲۰۱۹ حدود ۱۹ هزار مهاجر در آبهای مدیترانه غرق یا ناپدید شدهاند.یورونیوز