کمیته بین المللی علیه اعدام:پوریا طبائی، یک نوجوان دیگردر ایران با خطر اعدام روبروست! جمهوری اسلامی جلاد کودکان است!

 

بعد از اعدام دو نفر که در سنین زیر هیجده سال متهم به قتل شده بودند، اکنون خبر می رسد جان یک نوجوان دیگر در ایران در معرض خطر است.

این جوان پوریا طبائی نام دارد و متهم است که ناپدری خود را زمانی که فقط ۱۶ سال داشته است به قتل رسانده است.  بنا به اخبار و گزارشات منتشر شده پوریا طبائی که دو هویتی است (اسم دیگر او مهدی سلطانی است) کودکی سخت و دشواری داشته است. پدر و مادر از هم جدا می شوند. مادر بعنوان همسر دوم با یک  مرد مبتلا به مشکل اعتیاد  ازدواج می کند. مادر پوریا برای اینکه پدر بیولوزیک او نتواند پوریا را پیدا کند، شناسنامه‌اش را مخفی کرده و از شناسنامه فرزند فوت شده همسر جدیدش که متولد ۲۰ فروردین ماه ۱۳۶۸ بود، برای وی استفاده می کند. پوریا با بی مهری در خانواده روبرو بوده است و در فضایی بزرگ می شود  که مشاجره مادرو ناپدری و مورد اذیت و آزار قرار گرفتن از سوی ناپدری بخشی دائمی از زندگی اش بوده است. با این‌که دادگاه هویت اصلی پوریا طبائی را پذیرفته و ثبت احوال برای او شناسنامه جدیدی صادر کرده است، مسئولان قضایی از فرستادن او به پزشکی قانونی برای تعیین رشد عقلی خودداری می‌کنند.

اکنون پوریا طبائی به اتهام قتل عمد ناپدری اش در تاریخ ۲۶ تیر ماه ۱۳۸۸ که مصادف با روز تولدش نیز بود در زندان رجایی شهر کرج در انتظار اعدام به سر می‌برد.

در کمتر از یکماه گذشته  دو جوان دیگر که در سنین زیر هیجده سال متهم به ارتکاب قتل شده بودند از سوی جمهوری اسلامی اعدام شدند. این اعدامها روز سه‎شنبه دهم بهمن اجرا شدند.

 

علی کاظمی، جوانی که در کودکی متهم به ارتکاب قتل شده بود بعد از هفت سال زندانی بودن در زندان مرکزی بوشهر به دار آویخته شد. او تا یک ساعت بعد از اعدام جان داشت و نبضش می زد. او در هنگام قتل که بدان متهم شده بود تنها پانزده سال داشت.

 

جوان دیگر که در تاریخ دهم بهمن اعدام شد محبوبه مفیدی نام دارد که در رسانه های ایران بعنوان «نوعروس ۱۷ ساله» از او یاد شده است. او بطور مخفیانه به اتهام قتل همسر خود در زندان بوشهر به دارآویخته شد.

لازم به ذکر است که روز پنجشنبه ۱۴ دی ماه نیز امیرحسین پورجعفر که به اتهام قتل ستایش قریشی، دختر هفت ساله افغان مقیم ایران به قصاص محکوم شده بود، در زندان رجایی شهر کرج اعدام شد. متهم به قتل اما در هنگام وقوع جرم کمتر از ۱۸ سال داشت.

 

اعدام جنایتکارانه این جوانان در حالی صورت می گیرد که جمهوری اسلامی پیمان‌نامه حقوق کودک را هم امضا کرده که طبق ماده ۳۷ آن، اعدام و سلب حیات و همین‌طور حبس ابد غیرقابل بخشش برای کودکان ممنوع اعلام شده است. اما رژیم اعدام جمهوری اسلامی علیرغم امضا کردن معاهدات جهانی راههای  متفاوتی را برای اعدام کودکان و خنثی کردن فشارهای بین المللی پیدا می کند. یکی از این راهها این است که احکام اعدام در باره این کودکان صادر می شود ولی اعدام آنها پس از رسیدن به سن ۱۸ سالگی انجام می گیرد. یکی روش دیگر اعدام مخفیانه این کودکان است که متاسفانه  در مورد محبوبه مفیدی اتفاق افتاد.

 

اعدام کودکان در جمهوری اسلامی ایران یکی از نمونه های بارز جنایت و وحشیگیری این حکومت است. جمهوری اسلامی به درست جلاد کودکان نام گرفته است. بنا به یک گزارش در فاصله سالهای ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۵ حداقل ۷۳ نفر در ایران اعدام شده اند که به هنگام بازداشت زیر هیجده سال بوده اند.

 

کمیته بین المللی علیه اعدام ضمن آنکه خواهان لغو مجازات اعدام است بر خواست توقف فوری اعدام کودکان در ایران پافشاری دارد و همگان را به مبارزه برای تحقق این خواست فرا می خواند.

 

کمیته بین المللی علیه اعدام

۲۹ بهمن ۱۳۹۶​ـ ۱۸ فوریه ۲۰۱۸

 

اینرا هم بخوانید

جمهوری اسلامی در آستانه فروپاشی:اطلاعیه حزب کمونیست کارگری در شرایط سیاسی حاضر در ایران

 شکست استراتژیک در منطقه، ورشکستگی و فلج کامل اقتصادی در ایران، و تداوم انقلابی که …