عدم توافق گروه 7 درباره تغییرات اقلیمی، درخواست برای مبارزه سایبری

رهبران گروه هفت کشور صنعتی نتوانستند دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، را متقاعد کنند که از توافق تغییرات اقلیمی حمایت کند. این ناکامی به رغم ساعت‌ها مذاکره در نخستین روز نشست این گروه در تائورمینا سیسیل رخ داد که به گفته صدراعظم آلمان «جنجالی» بود.

نشست روز جمعه پنجم خرداد گروه هفت کشور صنعتی چند روز پس از حمله یک بمبگذاری انتحاری در شهر منچستر بریتانیا آغاز به کار کرد که در جریان این حمله، ۲۲ نفر کشته شدند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، نشست سیسیل با انتشار بیانیه مشترکی خواستار مبارزه با تروریسم، و درخواست از شرکت‌های ارائه دهنده خدمات اینترنتی و شبکه‌های اجتماعی برای «افزایش قاطعانه» تلاش‌های‌شان به منظور کنترل محتوای افراطی‌گری شدند.

پائولو جنتیلونی، نخست‌وزیر ایتالیا که میزبان این نشست است، گفت که رهبران گروه هفت همچنین فاصله زیادی برای دستیابی به زبان مشترک در زمینه تجارت ندارند. این موضوع یکی از مسائل دامنه‌دار بین ترامپ و شش رهبر دیگر بوده است.

رویترز می‌افزاید با این حال پیشرفتی در زمینه توافق بر سر تغییرات اقلیمی و کاهش گازهای گلخانه‌ای صورت نگرفت.

نخست‌وزیر ایتالیا به خبرنگاران گفت‌: «مسئله آشکاری که وجود دارد، موضع ایالات متحده درباره توافق بر سر تغییرات اقلیمی است. بقیه کشورها موافقت کامل خود را با این معاهده اعلام کرده‌اند». اشاره او به توافق سال ۲۰۱۵ در پاریس برای کاهش گازهای گلخانه‌ای است.

مقام‌های آمریکایی پیشتر اعلام کرده بودند دونالد ترامپ که در جریان مبارزات انتخاباتی‌اش، تغییرات آب‌وهوایی را یک «فریب» خوانده بود قرار نیست در نشست تائورمینا تصمیمی در این زمینه اتخاذ کند.

ولی رهبران دیگر کشورهای صنعتی از جمله آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، و امانوئل مکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه، امیدوار بودند که رئیس‌جمهوری ایالات متحده را در نخستین نشست عمده بین‌المللی او از زمان ورود به کاخ سفید در چهار ماه پیش، مجاب کنند.

خانم مرکل بحث درباره تغییرات اقلیمی در نشست سیسیل را «جنجالی» توصیف کرده است. او گفت که نقطه‌نظرات «بسیار تندی» میان طرفین ردوبدل شد.

گری کوهن، مشاور اقتصادی آقای ترامپ، گفت که دیدگاه‌های رئیس‌جمهوری درباره تغییرات آب‌وهوایی «در حال تحول» است و او در نهایت موضعی اتخاذ می‌کند که به سود ایالات متحده خواهد بود.

ین نشست در هتلی مجلل برگزار می‌شود که زمانی صومعه فرقه دومینیکن و پایگاه نیروی هوای نازی در جریان جنگ جهانی دوم بود. دونالد ترامپ یک روز پیشتر، متحدان آمریکا در ناتو را به باد انتقاد گرفت که بودجه بسیار کمی بابت امور دفاعی پیمان آتلانتیک شمالی می‌پردازند و در نشستی با مقام‌های اتحادیه اروپا، مازاد تجاری آلمان را «بسیار بد» توصیف کرد.

خبرگزاری رویترز می‌گوید که سخنرانی آقای ترامپ متحدان آمریکا در ناتو را بهت‌زده کرد که انتظار داشتند او بر تعهد واشینگتن مبنی بر اجرای ماده پنج پیمان آتلانتیک شمالی مجدداً تأکید کند، که بر اساس آن حمله به یک کشور عضو به معنی حمله به بقیه کشورهاست.

آنها همچنین از اینکه وی به روسیه اشاره نکرد ناراضی هستند. روسیه که عضو گروه هشت کشور صنعتی بود در سال ۲۰۱۴ و پس از الحاق شبه‌جزیره کریمه به خاک خود، از این گروه اخراج شد.

اتهام‌های سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا مبنی بر دخالت روسیه در انتخابات ریاست‌جمهوری ایالات متحده به منظور کمک به ترامپ، و تحقیقات پیرامون تماس‌های میان کمپین انتخاباتی‌ وی با مقام‌های روسیه، روی ریاست‌جمهوری آقای ترامپ سایه انداخته و مانع از این شده است که او به وعده انتخاباتی‌اش مبنی بر بهبود رابطه با مسکو جامه عمل بپوشاند.رادیو فردا

——————–

بی بی سی»گروه ۷ خواستار مقابله با افراط گرایی در فضای مجازی شدرهبران هفت کشور صنعتی جهان (گروه ۷) از شرکت های بزرگ اینترنتی خواسته اند با محتویاتی که توسط افراط گرایان در فضای مجازی تولید می شود مقابله کنند.

آنها از ارائه کنندگان خدمات اینترنتی و شبکه های اجتماعی خواستند “به طور قابل توجهی” بر تلاش های خود در این زمینه بیافزایند.

این اولین نشست سران گروه ۷ است که دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در آن شرکت می کند.

پائولو جنتیلونی نخست وزیر ایتالیا گفت: “ما تعهد و عزم یکپارچه خود برای ادامه و تقویت نبرد علیه تروریسم را نشان دادیم.”

رهبران این کشورها با امضای سندی گفتند که شرکت های اینترنتی باید بیشتر برای شناسایی و حذف محتویات تولید شده توسط افراط گرایان تلاش کنند.

این رهبران همچنین در واکنش به بمبگذاری روز دوشنبه منچستر، که جان ۲۲ نفر از جمله شماری کودک را گرفت، با بریتانیا ابراز همبستگی کردند.

ترزا می نخست وزیر بریتانیا گفت: “ما توافق کردیم که تهدید داعش درحال دگرگون شدن است نه در حال ناپدید شدن.”

“درحالی که این گروه در عراق و سوریه متحمل شکست هایی می شود، جنگجویان خارجی در حال بازگشت (به اروپا) هستند و ایدئولوژی آکنده از نفرت این گروه از طریق اینترنت بیشتر گسترش می یابد. اشتباه نکنید، نبرد از میدان جنگ به فضای مجازی منتقل می شود.”

هبران هفت کشور روز شنبه که روز پایانی این نشست خواهد بود از جمله درباره امنیت غذایی و برابری جنسیتی گفتگو خواهند کرد.

همزمان انتظار می رود هزاران نفر به تظاهرات علیه این اجلاس در تائورمینا ملحق شوند.

ملانیا ترامپ و سایر همسران رهبران گروه روز جمعه با هلی کوپتر به تماشای سیسیلی رفتند که از جمله شامل توری در کوه اتنا و شهر کاتانیا در اطراف آن بود.

به گزارش روزنامه اسپانیایی اف خانم ترامپ به دلایل امنیتی جدا از دیگران پرواز می کرد.

این اولین سفر خارجی دونالد ترامپ به عنوان رئیس جمهور آمریکاست. او پیشتر از بروکسل بازدید کرده بود جایی که با رهبران اتحادیه اروپا و ناتو گفتگو کرد.او در این سفر همچنین با پاپ فرانسیس رهبر کاتولیک های جهان در رم ملاقات کرد.

آقای ترامپ در آغاز این سفر به عربستان و اسرائیل رفته بود.بی بی سی

اینرا هم بخوانید

انجمن قلم آمریکا از نویسندگان جهان خواست از سپیده رشنو و نویسندگان زندانی سخن بگویند

انجمن قلم آمریکا با انتشار متنی به‌قلم سپیده رشنو، نویسندهٔ معترض به حجاب اجباری، با …