گزارشگران بدون مرز فشار به روزنامه‌نگاران ایرانی خارج از کشور را محکوم کرد

بی بی سی:سازمان گزارشگران بدون مرز فشارهای حکومت ایران به روزنامه‌نگاران ایرانی خارج از این کشور را محکوم کرده است.

گزارشگران بدون مرز می‌گوید: “تهدید و فشار بر روزنامه‌نگاران و خانواده‌های آنها در داخل کشور، تلاش نظام برای مهار اطلاع رسانی مستقل است.”

این سازمان به اقدام اخیر قوه قضاییه ایران علیه ۱۵۲ نفر از کارکنان بی‌بی‌سی فارسی اشاره کرده و گفته است که روزنامه‌نگاران ایرانی خارج از ایران از آغاز تاسیس جمهوری اسلامی به اشکال گوناگون تحت فشار قرار گرفته‌اند.

چند هفته پیش بی‌بی‌سی مطلع شد که قوه قضاییه ایران ۱۵۲ نفر از کارکنان و همکاران فعلی و پیشین بخش فارسی این رسانه را ممنوع المعامله کرده و عملا دارایی‌هایشان را مسدود کرده‌ است.

بیشتر بخوانید:

گزارشگران بدون مرز می‌گوید فشارهای ایران به روزنامه‌نگاران شامل کارکنان رسانه‌هایی چون رادیو فردا، صدای امریکا، صدای آلمان دویچه وله، رادیو بین‌الملل فرانسه، و همچنین همکاران شبکه‌های ماهواره‌ای خصوصی مانند من و تو نیز می‌شود.

بنا به اعلام گزارشگران بدون مرز، “ده‌ها مورد احضار خانواده‌ها”، عمدتا از طرف وزارت اطلاعات، انجام شده تا از طریق آنها به روزنامه‌نگاران گفته شود همکاری خود با “رسانه‌های معاند” را قطع کنند.

گزارشگران بدون مرز گفته است: “بیش از ۵۰ روزنامه‌نگار مقیم خارج از کشور که با بخش‌های فارسی رسانه‌های جهانی و یا رسانه‌های مستقل همکاری می‌کنند، به طرق گوناگون مورد تهدید قرار گرفته‌اند. از این میان ۱۶ نفر از آن‌ها به مرگ تهدید شده‌اند.”

رسانه‌های داخل ایران با محدودیت‌های بسیاری روبرو هستند و در بسیاری موارد روزنامه‌ها توقیف و روزنامه‌نگاران بازداشت می‌شوند. گزارشگران بدون مرز در آخرین ارزیابی سالانه خود از آزادی مطبوعات در سطح جهان، در میان ١٨٠ کشور بررسی‌شده، ایران را در جایگاه ۱۶۵ قرار داده است.

اینرا هم بخوانید

نخست‌وزیر عراق: سامانه پدافندی مناسبی برای مقابله با عبور جنگنده‌های اسرائیل نداشتیم

محمد شیاع سودانی نخست‌وزیر عراق در مصاحبه اختصاصی با بی‌بی‌سی گفت «دلیل اینکه نتوانستیم مانع …