۲۵۰ کشته در جریان دو روز بمباران غوطه شرقی توسط رژیم اسد

بی بی سی:براساس گزارش ها آمار کشته های دو روز بمباران غوطه شرقی در حومه دمشق توسط نیروهای دولتی سوریه به ۲۵۰ نفر رسیده است.

به گفته فعالان این مرگبارترین خشونت ها در غوطه شرقی از سال ۲۰۱۳ تاکنون است. آنها می گویند این آمار شامل بیش از ۵۰ کودک می شود.

سازمان ملل پیشتر اخطار داده بود که اوضاع “درحال خارج شدن از کنترل است”.

دولت سوریه در مورد گزارش های منتشره از غوطه شرقی اظهار نظر نکرده اما گفته که “حملاتی هوایی با دقت بالا” علیه نقاطی انجام داده که “از آنها راکت پرتاب شده بود.”

یک سخنگوی سازمان ملل گفت حداقل شش بیمارستان در روزهای دوشنبه و سه شنبه در ناحیه هدف قرار گرفتند.

غوطه شرقی آخرین سنگرگاه عمده شورشیان در نزدیکی دمشق است و نیروهای نزدیک به دولت سوریه – با حمایت روسیه – یکشنبه شب تلاش برای پس گرفتن آن را تشدید کردند.

گروه دیدبان حقوق بشر سوریه که در بریتانیا مستقر است گفت از آن زمان حداقل ۲۵۰ نفر در حملات هوایی و آتش توپخانه کشته شده اند.

به گفته این گروه این خونین ترین ۴۸ ساعت از زمان حمله شیمیایی سال ۲۰۱۳ به این ناحیه تحت محاصره است. حدود ۱۲۰۰ نفر هم زخمی شده اند.

فعالان گفتند حداقل ۱۰ شهر کوچک و روستا در اطراف غوطه شرقی روز سه شنبه هدف بمباران مجدد قرار گرفتند.سازمان ملل خواستار آتش بس برای رساندن کمک های انساندوستانه و تخلیه مجروحان شده است.

جنایت جنگی

یک پزشک محلی به “اتحادیه سازمان های مراقبت های پزشکی و امدادی” (UOSSM) که به تاسیسات پزشکی در غوطه شرقی کمک می کند گفت که اوضاع “فاجعه بار” است.

او گفت: “مردم جایی ندارند بروند. سعی دارند زنده بمانند اما گرسنگی ناشی از محاصره مردم را خیلی ضعیف کرده.”

پانوس مومتزیس هماهنگ کننده کمک های سوریه در سازمان ملل گفت گزارش ها از هدف گرفته شدن عمدی بیمارستان ها “هولناک” است و اخطار داد که این حملات معادل جنایت جنگی است.

به گفته آقای مومتزیس پنج بیمارستان در مرج، سبقا و دوما بعد از حملات دولت در روز دوشنبه غیرقابل استفاده شده اند یا فقط بخشی از آنها کار می کند و روز سه شنبه هم بیمارستانی در زملکه هدف قرار گرفت.

“جامعه پزشکی سوری های آمریکا” گفت یک بیمارستان در اربین هم روز سه شنبه از فعالیت بازایستاد. دیدبان حقوق بشر سوریه می گوید این بیمارستان هم هدف بمباران جنگنده های سوری قرار گرفت.

دولت سوریه از اواخر نوامبر تاکنون اجازه ورود یک کاروان کمک رسانی به غوطه شرقی را داده.

قیمت یک بسته نان در این منطقه اکنون ۲۲ برابر میانگین ملی است و گفته می شود ۱۲ درصد کودکان زیر پنج ساله در آنجا دچار سوءتغذیه شدید هستند.

غوطه شرقی عمدتا تحت کنترل گروه اسلام گرای “جیش الاسلام” است اما “حیات تحریر شام” هم در آنجا فعال است.

اینرا هم بخوانید

روزنامه هم‌میهن: اسد تمام شد؛ ولی صریح و روشن پاسخ داده شود، چقدر هزینه دادیم؟

fشار اسد تمام شد؛ ولی این آغازی برای ایران است. اول از همه خیلی صریح …