جدیدترین گزارش یونیسف یا صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل نشان میدهد که ۲ میلیون کودک زیر پنج سال و ۴۸۵ هزار زن حامله و یا شیرده در افغانستان به گونه جدی از سلامت و امنیت غذایی محروم هستند.
در این گزارش یونیسف هشدار داده شده که در سال پیشرو نیز تداوم خشکسالی سبب کاهش سلامت و امنیت غذایی در افغانستان خواهد شد.
صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل در این گزارش خود وضعیت کودکان، بانوان حامله و شیرده را در ۲۲ ولایت افغانستان بررسی کرده و دریافته که کودکان زیر پنج سال و بانوان حامله و شیرده، آسیبپذیرترین بخش جامعه در برابر سوتغذیه هستند.
بربنیاد این گزارش تازه یونیسف، هماکنون ۶۰۰ هزار کودک در سراسر افغانستان در معرض سوتغذیه جدی قرار دارند که به گفته مقامهای این نهاد بینالمللی، کودکانی که سلامت غذایی ندارند ۹ برابر بیشتر از دیگران در خطر مرگ قرار دارند.
در این گزارش آمده که نبود امنیت غذایی میتواند سبب افزایش آسیبپذیری کودکان در برابر بیماری، عود بیماریهای گذشته، کاهش رشد کودکان و حتی سبب تاثیرات مخرب بر ذهن کودکان شود.
صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل در بخشی از این گزارش خود به تاثیرات سوتغذیه بر سلامت دختران و بانوان حامله اشاره کرده و افزوده که سوتغذیه میتواند تاثیرات ناگواری را بر صحت آنان بگذارد و نیز تاثیرات این پدیده پس از مادر شدن در کودکان آنان هم دیده خواهد شد.یونیسف، تولد کودکانی را که کمبود وزن دارند به عنوان مثالی در این مورد آورده است.
با توجه به افزایش بیثباتی، ناامنی و خشکسالی، یونیسف ابراز نگرانی کرده که این عوامل سبب دو برابر شدن افراد نیازمند در سال ۲۰۱۹ خواهد شد. آمارهای این نهاد نشان میدهد که در سال ۲۰۱۸ شمار افراد نیازمند در افغانستان۵۵۰ هزار تن بود و در مجموع ۳.۶ میلیون تن در سراسر افغانستان نیاز به کمک انساندوستانه داشتند.
در سال گذشته، خشکسالی بیش از ۳۰۰ هزار تن را در سراسر افغانستان بیجا ساخت و نیز خیلیهای دیگر را با کمبود مواد غذایی و دشواری تهیه موارد مورد نیاز زندگی رو به رو کرد.
هرچند در زمستان گذشته و نیز در فصل بهار امسال، میزان برف و بارندگی نسبت به سالهای گذشته بهتر بوده است، اما هنوز تهدید خشکسالی در برخی از ولایتهای افغانستان وجود دارد و نیز سطح آبهای زیر زمینی هر ساله درحال پایین رفتن است.رادیو فرانسه