از اردیبهشت تا کنون ۲۳۰ نفر از معلمان به خاطر مبارزاتشان بازداشت شده اند. در اعتراض به این سرکوبگری ها شمار بسیاری از آنان آزاد شده اند. اما بسیاری از این آزادی ها موقت و به قید وثیقه صورت گرفته است. هدف رژیم باز نگهداشتن پرونده های امنیتی به عنوان چماقی بر روی سر معلمان و کل جامعه است. در همین راستا است که معلمانی که دارای پرونده امنیتی هستند مرتبا به دادگاه احضارشده و مورد محاکمه قرار میگیرند. در حال حاضر ۱۹ نفر از معلمان در زندانند. اسامی آنها عبارتنداز: رسول بداقی، اسماعیل عبدی، محمد حبیبی، جعفر ابراهیمی، ناهید فتحعلیان، زینب همرنگ، معصومه عسکری، هاله صفرزاده، اسکندر لطفی، شعبان محمدی، مسعود نیکخواه، هیوا قریشی، امید شاه محمدی، کاوه محمدزاده، پرویز احسنی، مهدی فتحی، هاشم خواستار، جواد لعل محمدی، محمد حسین سپهری
تعدادی از این معلمان از جمله رسول بداقی، مسعود نیکخواه، شعبان محمدی، اسکندر لطفی در جریان پرونده سازی های امنیتی بعد از بازداشت ژاک پاری و سیسل کولر تحت عنوان همکاری با دسیسه جاسوسی بازداشت شده اند و الان نزدیک به دو ماه است که آنها در زندانند و تحت بازجویی های شدید قرار دارند. این افراد اجازه ملاقات ندارند . اجازه گرفتن وکیل ندارند و مدت بازداشت آنها مرتبا تمدید شده است. همراه با این پرونده سازی امنیتی حسن سعیدی، رضاشهابی و واله زمانی از فعالین کارگری و آنیشا اسداللهی و کیوان مهتدی از فعالین اجتماعی بازداشت شده اند.
معلمان با کارزار گسترده مقابل این سرکوبگری ها ایستاده اند. تشکلهای مختلف کارگری، بازنشستگان و نهادهایی چون کانون نویسندگان ایران طی بیانیه هایی مستقل و عمومی اعتراض خود را به این دستگیری ها و سرکوبگری ها اعلام کرده اند. در سطح جهانی نیز در این هفته اتحادیه کارگری سراسری آلمان با بیش از ۶ میلیون عضو، با کارگران ومعلمان زندانی در ایران اعلام حمایت و همبستگی کرده اند.
کمپین برای آزادی کارگران زندانی
۲۶ تیر ۱۴۰۱