آرایش انتخاباتی باندهای اصولگرای حکومتی

گزارش سایت انتخاب از آرایش دار و دسته ها و باندهای حکومتی  در آستانه انتخابات حکومتی. روزنه

«جمنا» به پایان کار رسید؛ یک لشکر اصولگرا به جنگ روحانی می آیند / از رستم قاسمی تا محسن رضایی، نیکزاد، نادران و زریبافان همه ستاد زده اند و قصد کنار رفتن هم ندارند / فشار موتلفه، کاندیداهای نهایی «جمنا» را 14 نفر کرد.

تمام شد ؛ خیلی زودتر از آنچه تصور می شد ؛ ساده تر از آنکه خیلی ها تحلیل می کردند. آنچه رخ داده، این است : «تلاش چند ماهه اصولگرایان برای وحدت به بن بست رسید ؛ آنها شکست خوردند».

حالا این روزها هر کس کار خودش را می کند ؛ یکی ستاد زده ؛ آن دیگری ساک به دست شهر به شهر می چرخد ، آن یکی اتاق فکر تشکیل داده و … بدون آنکه کسی توجهی به آن مرکز فرماندهی داشته باشد که قرار بوده نامزد نهایی را از میان مصادیق برگزیند ، فعلا وضعیت اینگونه است .

روایت ماجرا را از روزهای آغازین همین هفته شروع کنیم . اخباری که خبرنگار «انتخاب» به آن دست یافته می تواند زوایای تازه ای از اوضاع درون راستگرایان را معلوم کند. بر اساس شنیده ها بنا بر این بود که نام 10 نامزدی که در جلسه مجمع عمومی جمنا بر اساس رای گیری از حاضرین انتخاب شده بودند اعلام شود . خاصه آنکه پیش از این حتی مرضیه وحید دستجردی از آغاز مذاکرات با این ده نفر هم خبر داده بود . او گفته بود : «پیش نیاز برگزاری مجمع دوم جبهه مردمی این است که باید با ۱۰ کاندیدایی که بیشترین آراء را در مجمع عمومی اول کسب کرده‌اند، گفت‌و‌گو و مذاکره کنیم.هیات رئیسه شورای مرکزی در حال رایزنی و گفت‌وگو با این نامزده‌هاست. این کار آغاز شده و تا حصول به نتیجه، همچنان ادامه خواهد داشت.» در حالی که همه در انتظار اطلاعیه شورای مرکزی جمنا برای معرفی این ده نفر بودند ناگهان یک خبر با چند نکته قابل توجه البته بدون حتی کوچکترین تفاوت روی خروجی رسانه های اصولگرا قرار گرفت .

در این خبر که عنوان معرفی نامزدهای برگزیده جمنا را روی خود داشت چند مساله خود نمایی می کرد . اول اینکه به جای ده نفر نام 14 چهره اصوگرا قرار داشت . یعنی 4 نفر اضافه تر از آنچه وعده داده شده بود. این اولین نشانه ای بوده که از اختلافات گسترده حکایت داشته است . به بیان دیگر سوال در این مورد این است که اگر بنا را بر درستی سخنان سخنگوی جمنا قرار دهیم آیا آن 4 نفر اضافی از چه تاریخی و اساسا چرا به این جمع منتخب اضافه شده اند ؟ در نگاه نخست اینگونه به نظر می آید که حتی علت تنظیم این لیست بر اساس حروف الفبا و بدون توجه به میزان آرا کسب شده هم این بوده است که نام آن 4 نفر اضافه معلوم نباشد . اما گویا پشت پرده این ماجرا اتفاقات دیگری نهفته است .

گفته می شود یکی از دلایل این رخداد قابل توجه و تامل، فشار طیف راست سنتی و بیش از همه موتلفه بوده است . شنیده شده پس از پیگیری های مستمر موتلفه ای ها، نهایتا یکی از شخصیت های با نفوذ جریان اصولگرا، موافقت سران جمنا را برای اضافه کردن اسامی جدید از جمله مصطفی میرسلیم جلب می کند . نکته قابل توجه این است که حتی بعد از اضافه شدن این اسامی همچنان موتلفه بر سر مواضع انتقادی خود نسبت به جمنا باقی مانده است. ماجرا اما به اینجا ختم نمی شود. موتلفه ای ها حتی برای جلب حمایت به دفتر آیت الله مصباح یزدی هم رفته اند . دیداری که سخنانی تلخ را در آن شنیده اند :« همان گونه که بنده گفته ام، شما (برخی از اعضای مؤتلفه) از قدیمی ترین دوستان بنده هستید و دوستانی بهتر از شما در زمینه سیاست و اجتماع نمی شناسم؛ این سخن جای خود را دارد؛ اما بدین معنا نیست که هر چه شما گفتید من قبول می‌کنم و یا انتظار داشته باشم هر چه من گفتم شما قبول کنید! اولا اگر ما کاملا افکارمان واحد بود که یک حزب می‌شدیم، ثانیا اگر توقع این بود که همه یک جور فکر کنند، پس تعدد احزاب چه معنا می‌دهد؟بنده به دنبال شناخت وظیفه ای هستم که بتوانم در مقابل خدا جوابگو باشم؛ هر گاه تشخیص دهم کسی اصلح است، از او حمایت می‌کنم، و اگر کار به جایی رسید که قرار است کسی رأی بیاورد که ضررش بیشتر است و رأی به رقیب او سبب دفع ضرر بیشتر می‌شود، دفع افسد به فاسد می‌کنم؛ اما قرارنیست از اول فاسد را ترویج کنم. در صورتی می‌توانم به کسي رأی دهم که بینی و بین الله تشخيص دهم از ميان افراد موجود، او اصلح است؛ اما قول ديگران براي من حجت نيست؛ البته رفت و آمد، و بحث و گفتگو با دوستان گرامی را با کمال میل انجام می‌دهم، اما نمی توانم به کسی قولی دهم که از فلانی حمایت می‌کنم، چون حجتی پیش خدا ندارم؛ اما با تمام وجود سعی می‌کنيم اگر کسی را معرفی کردید که در شاخص‌های گفته شده، برتر و اصلح باشد و برای ما هم ثابت شد، از وی حمایت کنیم؛ البته منتی بر شما نداریم، بلکه وظیفه ای است که در مقابل خدا باید انجام دهیم.» 

از موتلفه که بگذریم برخی از نامزدهای دیگر اصولگرا هم عملکردی جالب دارند . در مورد نیکزادشنیده شده که او از جمله افرادی بوده که نامش در میان ده نفر اول انتخاب شده نبوده است . برخی خبرها حاکی از آن است که بعد از برگزاری نشست جمنا اعتراضش را به این تشکل مطرح کرده و حتی عنوان کرده که برای حضور در انتخابات آماده است . خبرهای دیگری که از 

وضعیت نامزدهای اصولگرا شنیده می شود حاکی از آن است که رستم قاسمی برای حضور در انتخابات بسیار جدی است . او گویا گفته عزمی راسخ برای حضور در رقابت اردیبهشت ماه دارد . 

محسن رضایی هم اعلام کرده بنای نامزدی در انتخابات را ندارد اما برخی شنیده ها حکایت از این دارد که احتمالا او از حاضرین انتخابات 96 خواهد بود. بر اساس اخباری که خبرنگار «انتخاب» به آن دست یافته است همچنین به نظر می رسد که باید در انتظار اعلام نامزدی الیاس نادران هم باشیم . این را البته میتوان از اظهار نظرها و تحرکات اخیر او هم حدس زد. زریبافان هم البته در این بین حکایت جالبی دارد . او نیز در زمره کسانی قرار دارد که برای کاندیداتوری جدی شده است. همه این افراد که به آن ها اشاره کردیم، غیر از چند نامزد اصلی است که اتفاقا نبردی نامحسوس و حتی گاها محسوس هم در آن سطح شکل گرفته است .سعید جلیلی در آستانه انتخابات به فکر قشر مستضعف افتاده و روستاگردی هایش را البته همراه با نهضت انداختن عکس و سلفی ادامه می دهد . محمد باقر قالیباف هم با رسانه خودش مصاحبه کرده و وعده سه برابر کردن یارانه را داده است . این وسط سید ابراهیم رییسی هم در حال تست فضا برای انجام بزرگترین ریسک زندگی سیاسی خود است .

این نکته نیز البته قابل توجه است که جبهه پایداری که از همان ابتدا ساز جدایی کوک کرده حالا دیگر با سخنان مرتضی آقا تهرانی جای هیچ شک و شبهه ای باقی نگذاشته که این تشکل سیاسی راهی جدا از جمنا را می رود و البته نامزد اختصاصی خود را هم خواهد داشت .

جمنا شکست خورده است ؛ خیلی زوتر از آنچه تصور می شد. همه نامزدها عزم پاستور کرده اند. به نظر می رسد اصولگرایان زمان و شرایط دوران را برای رسیدن به اتاق کار رییس جمهوری ایران بار دیگر از دست داده اند.

——————————

مواضع غلی لاریجانی در این باره

به گزارش «انتخاب»، علی لاریجانی در نشست خبری در پاسخ به سئوال خبرنگار «انتخاب» مبنی بر ائتلاف نانوشته او و روحانی در انتخابات گفت: من رفیق آقای روحانی هستم. در انتخابات بنای بر دخالت ندارم. در انتخابات مشارکتی نمی‌کنم. مصلحت نمی‌دانم که به خاطر انتخابات همه بخش‌های کشور درگیر شود. اینکه از این جمله من چه برداشتی می‌کنید، مختارید.
رئیس مجلس در مورد ماجرای جمنا گفت: در مورد بحث‌های انتخاباتی جلساتی نداشتیم. چراکه مسائل کشور در حوزه اقتصادی پیچیده شده و نباید وقتی مسئولیت‌های مهم کشور را می‌گیریم، به دنبال کارهای دیگر برویم.
وی افزود: من از نماز صبح تا غروب در مجلس پیگیر امور مجلس هستم و ورود در بحث‌های انتخاباتی را اولویت خود نمیدانم و مصلحت هم نمی‌دانم در مسائل انتخاباتی ورود کنم. برای این کار آقایانی هستند. در مورد اقدامات اصولگرایان در خصوص انتخابات هم به من خبری ندادند. تشکر هم می‌کنیم که خبر ندادند چون اگر هم می‌دادند من فرصتی نداشتم.
لاریجانی در پاسخ به سئوالی در مورد کاندیداتوری حجت الاسلام والمسلمین رئیسی گفت: آقای رئیسی برای حضور در انتخابات، نیازی به استعفا از تولیت آستان قدس ندارند. در مورد برخی گمانه‌زنی‌ها برای حضور ایشان تحلیل خاصی هم ندارم. خوب است. نشاط ایجاد می‌شود.
وی در پاسخ به سئوالی در مورد وضعیت برجام و ترامپ گفت: برجام در زمان خود تصمیم‌گیری خوبی بود. وقتی صاحب‌نظران می‌گویند، کسی نباید برجام را برهم بزند، یعنی اینکه تصمیم درستی بوده است. البته باید در برخی قسمت‌های آن، بهتر نگارش می‌شد تا این شیطنت‌ها از طرف مقابل پیش نمی‌آمد.
لاریجانی در پاسخ به سئوال دیگری در مورد اصولگرایانی که تنها خود را اصولگرای ناب می خوانند و او را از جرگه خود بیرون گذاشته اند، گفت: برخی اصولگرایان افکار مختلفی در موضوعات مختلف دارند. من هم نمی‌خواهم جلوی نظرات را بگیرم. اینکه رهبری فرمودند، اصولگرایی اصلاح‌طلبانه حرف درست و دقیقی است. اینکه فردی مسلکی باشد یعنی اصولگرا.
وی افزود: اینکه عده‌ای جمع شدند، خوب است. ایرادم به جبهه مردمی نیروهای انقلاب مربوط به ماهیت آن نبود. مربوط به روش برخورد آنها با مصوبه مجلس بود. اینکه جمع شوند و در موضوع انتخابات فعالیت کنند، ایرادی ندارد.
رئیس مجلس همچنین در پاسخ به سئوالی در مورد تحرکات اخیر احمدی نژاد و بیانیه های اخیر او گفت: مایل نیستم در این مورد اظهار نظر کنم.
لاریجانی درباره گزارش مرکز پژوهش های مجلس در مورد اقدام قوه مقننه در حوزه اقتصاد مقاومتی و انتقاد از گزارش ندادن دولت گفت: ستاد اقتصاد مقاومتی مصوباتشان را برای ما می فرستد، بی اطلاع نیستیم. گزارش رسمی خود را نیز قرار است به مردم بدهند. منتها من فکر می کنم در موضوع اقتصاد مقاومتی شرایط دولت را باید دید.
وی ادامه داد: باید دید دولت در چه شرایطی دارند برنامه ها را اجرا می کنند، ما در سال های 91 و 92 تنش هایی از نظر مشکلات اقتصادی مثلا در موضوعات تورم و بدهی داشتیم. در آن دوره بدهی دولت به بانک های و بخش خصوصی بالغ بر 500 هزار میلیارد حالا برخی می گویند 700 هزار میلیارد بود دولت کنونی وارث این  مقدار بدهی است. آیا این رقم کمی است؟ این طور مملکت را مدیریت می کنند؟ این دولت تلاش کرد در فضای بین المللی زمینه سرمایه گذاری را در ایران فراهم کند. اینکه گفتم اقتصاد کشور پیچیدگی هایی پیدا کرده است این است.
رئیس مجلس شورای اسلامی یادآور شد: دولت تا حدی در کنترل تورم موفق عمل کرد، همه باید تلاش کنند مسیر پررونقی برای تولید ایجاد شود. در واقع مجموعه شرایط اقتضا می کند کمک کنیم. معتقدم جا دارد چندسال مجاهدانه در حوزه اقتصاد کار کنیم تا از این وضعیت خارج شویم.
لاریجانی درباره موضوع ممنوع التصویری رئیس دولت اصلاحات و رایزنی با قوه قضائیه بدین منظور که اصلاح طلبان بتوانند از  عکس رئیس دولت اصلاحات در انتخابات استفاده کنند گفت: موضوع را باید منعکس کرد اما روابط قوا برادرانه است و هر کس جای خودش تصمیم می گیرد.
وی درباره تشکیل کمیته ای در فراکسیون امید برای گفتگوی جناح های سیاسی گفت: طرحی را ارائه کردند محور هم این بود که بین جریان های فکری گفتگویی در پارلمان باشد. معتقدم این کار در سطح مجلس مشکلی ندارد. نمایندگان با هم مراوده دارند و در این باره مانعی نیست. در گذشته نیز وقتی اختلافات پیش می آمد می نشستند حرف می زدند، به نظرم اگر پیگیری کنند ممکن است موفق شوند.

اینرا هم بخوانید

سوسن زَکزَک، عضو شورای رهبری انجمن زنان سوریه:نگرانی زنان سوریه از ابهام در آینده حقوقشان پس از تغییر حکومت

سوسن زَکزَک، عضو شورای رهبری انجمن زنان سوریه، با ابراز نگرانی عمیق از عدم تأمین …