دفتر حقوق بشر سازمان ملل متحد همزمان با تجلیل از روز جهانی امید، اولین جایزه “های نوت” را به آهنگ «ما به امید ایمان داریم» اهدا کرد. این آهنگ توسط آریانا سعید هنرمند مشهور افغان اجرا شده است.مجمع عمومی سازمان ملل متحد به تاریخ ۴ مارچ ۲۰۲۵ قطعنامهای را تصویب کرد که براساس آن ۱۲ ماه جولای به عنوان روز جهانی امید نام گذاری شد.
آهنگ آریانا سعید نخستین اجرا است که جایزه جهانی “های نوت” را در روز جهانی امید از آن خود کرد. این آهنگ از گروه «رول بریکرز» مربوط استدیوی انجل میباشد. این جایزه در حالی به آهنگی با اجرای یک هنرمند افغان تعلق گرفت که طالبان در افغانستان موسیقی را در اکثر جاها ممنوع کرده است.
آریانا سعید با استقبال از اختصاص جایزه جهانی “های نوت” به آهنگی که او خوانده است گفت: «موسیقی همیشه شکلی از مقاومت من بوده است و حامل درد، قدرت و امید میلیونها زن و دختر افغان است. امروز، ندای عدالتخواهی ما در صحنه جهانی شنیده میشود. این یادآور آن است، ایستادگی ما میتوانند ناممکنها را ممکن بسازد.»
این آهنگ که موسیقی آن توسط جف بیل، آهنگساز و آریانا سعید، هنرمند مشهور افغان، و اشعارش توسط جون بیل سروده شده است، به خاطر بیان تأثیرگذار مضامین حقوق بشری مانند وحدت، برابری و توانمندسازی زنان مورد تقدیر قرار گرفت. این آهنگ که توسط سعید و گروه کروس جوانان بروکلین خوانده شده است، اکنون به اولین روز جهانی امید و ماموریت حقوق بشر سازمان ملل متحد تقدیم شده است.
اهدای این آهنگ از اهمیت ویژهای برخوردار است، زیرا آهنگ «ما به امید ایمان داریم»، که موضوع فلم «قانونشکنان» است، در ابتدا از داستان واقعی خارقالعاده اولین تیم رباتیک کاملاً زنانه افغانستان الهام گرفته شده است. از جمله دریافتکنندگان پیشین جایزه جهانی “های نوت” میتوان به هنرمندانی مانند سیندی لاپر و جان لجند اشاره کرد.
دیوید کلارک، بنیانگذار طرح جهانی نوت گفت: «به پاس قدردانی از اعلام اخیر سازمان ملل متحد مبنی بر نام گذاری ۱۲ جولای به عنوان روز جهانی امید، مفتخر ایم که آهنگ «ما به امید ایمان داریم» را به عنوان اولین آهنگی که توسط جایزه جهانی “های نوت” به رسمیت شناخته شده است، اعلام کنیم.
این آهنگ توسط جف بیل، آریانا سعید، جوآن بیل و با همراهی گروه کروس جوانان بروکلین، نمونهای درخشان از این است که چگونه موسیقی میتواند نیروی قدرتمند و متحدکننده در بیان حقیقت به قدرتمندان و دادن صدا به بیصداها باشد. دویچه وله