بی بی سی:قطع برق و از کار افتادن آسانسورها به علت توفان شدید باعث شده حدود ۹۵۰ نفر از کارگران یک معدن طلا در آفریقایجنوبی در زیر زمین محبوس شوند. مقامها میگویند تلاش برای نجات آنها آغاز شده و فعلا جای نگرانی نیست اما اتحادیههای کارگری از کندی عملیات نجات انتقاد کردهاند.
آن طور که سخنگوی این معدن طلا به رسانهها گفته تاکنون ۶۵ نفر از معدنچیان سالم بیرون آورده شدهاند اما اتحادیه صنفی کارگران معدن نسبت به بخطر افتادن جان باقی کارگران که از دیروز (چهارشنبه) در داخل معدن محبوس شدهاند اظهار نگرانی شدید کرده است.
آفریقای جنوبی بزرگترین استخراج کننده طلا در جهان است اما به لحاظ رعایت موارد ایمنی برای معدنچیان بارها با انتقاد روبرو شده است.
این معدن که به شرکت سیبانی-استیلواتر تعلق دارد و نامش معدن طلای بئاتریکس است در ۲۹۰ کیلومتری جنوبغربی شهر ژوهانسبورگ واقع شده است.
آنطور که گزارش شده این معدن دارای ۲۳ طبقه زیرزمین است که گودترین آنها در عمق ۱۰۰۰ متری زیر زمین حفر شده است.
جیمز ولستد، سخنگوی معدن بئاتریکس به خبرگزاری فرانسه گفته “همه معدنچیان حالشان خوب است و ما برایشان غذا و آب فرستادهایم.”
او گفته مهندسان تاسیسات در حال تلاش برای به کار انداختن ژنراتورهای اضطراری و استفاده از آنها برای به راهاندازی مجدد آسانسورها هستند.
با وجود این، اتحادیه صنفی کارگران معدن آفریقایجنوبی از روند امدادرسانی انتقاد کرده و آن را “بسیار کند” ارزیابی کرده است.
لیووانی مامبورو، سخنگوی این اتحادیه به خبرگزاری رویترز گفته: “مشکل این جاست که آنها میخواهند یکییکی معدنچیان را از زیر زمین بیرون بیاورند”.
اتحادیه کارگران معدن و ساختمانی هم گفته نگرانیها از آنجا افزایش یافته که تعداد محصورشدگان در زیرزمین بسیار زیاد است.
جوزف ماتونجوآ، رئیس این اتحادیه گفته همین الان هم ممکن است به علت کم آب شدن بافتهای بدن و پایین آمدن سطح قند و کمبود مواد مغذی جان برخی از معدنچیان گرفتار شده به خطر افتاده باشد.
آفریقایجنوبی برخی از عمیقترین و خطرناکترین معادن جهان را دارد.
در سال میلادی گذشته (۲۰۱۷) بیش از ۸۰ معدنچی در این کشور در جریان حوادث شغلی جان دادند.