آلمان،نظرسنجی از مردم، وحدت هنوز تحقق نیافته

نظرسنجی از مردم آلمان: آیا فرایند وحدت شرق و غرب موفق بود؟

سی سال از یکپارچگی آلمان گذشته و هنوز دوسوم آلمانی‌ها معتقد هستند که وحدت به درستی تحقق نیافته است. در غرب آلمان ۶۴درصد و در شرق ۸۳ درصد از مردم عقیده دارند که میان دو قسمت کشور همچنان دره‌ای عمیق وجود دارد.

سی سال پیش وحدت دوباره آلمان با این شعار انجام گرفت که شرق و غرب به کشوری یگانه تعلق دارند و باید دوش به دوش هم پیشرفت کنند. امروز حدود دوسوم از مردم بر این باور هستند که این هدف تحقق نیافته است.

بنا به گزارشی که بنیاد نظرسنجی YouGov به سفارش خبرگزاری آلمان تهیه کرده، ۶۴ درصد از مردم عقیده دارند که شرایط زندگی در شرق و غرب کشور همچنان متفاوت است. تنها حدود ۲۴درصد از مردم باور دارند که یکپارچگی به درستی تحقق یافته است.

در آلمان شرقی، که پیش از اتحاد دولت “جمهوری دموکراتیک آلمان” مستقر بود، ناخرسندی از روند پیشرفت بیشتر است. در این مناطق حدود ۸۳ درصد از شهروندان به تحقق یکپارچگی باور ندارند. در غرب آلمان این نسبت به میزان ۵۹ درصد است.

حدود ۶۰ درصد آلمانی‌ها یگانگی دوباره کشور را پیشرفتی تاریخی می‌دانند، درحالیکه یک سوم از مردم (۲۹ درصد) نظر دیگری دارند. از این بابت شرق و غرب کمابیش هم‌نظر هستند. در غرب ۶۰درصد وحدت را موفقیت می‌دانند و در شرق ۶۱ درصد.

از نگاه جوانان و کسانی که پس از وحدت به دنیا آمده‌اند، چشم‌انداز پیشرفت روشن‌تر است؛ در میان جوانان ۱۸ تا ۲۴ ساله تا ۶۵درصد وحدت را پیشرفتی تاریخی می‌بینند، و تنها ۱۵درصد با این نظرگاه مخالف هستند.

در تحقیقی که توسط بنیاد تحقیقات اقتصادی آلمان صورت گرفته، بهره‌مندی از ثروت میان شرق و غرب تفاوتی آشکار را نشان می‌دهد. دارایی خالص هر خانوار در غرب به طور متوسط حدود ۲۵۰ هزار یورو است، درحالیکه دارایی خانوار مقیم شرق از ۱۰۵ هزار یورو تجاوز نمی‌کند

بنا به تحقیقی مشابه، در سال ۲۰۱۸ مجموع دارایی متوسط هر خانوار در ایالت‌های غربی حدود ۱۸۲ هزار یورو بود و ده سال قبل از آن حدود ۱۳۲ هزار یورو.

در شرق آلمان نیز دارایی متوسط خانوارها آشکارا رشد کرده است، اما این مبلغ از ۵۴ هزار یورو در سال ۲۰۰۸ به ۸۸ هزار یورو در سال ۲۰۱۸ رسیده است.

در میزان دستمزدها و درآمدها نیز هنوز شهروندان مقیم شرق، به ویژه زنان، نسبت به هموطنان خود در غرب کشور عقب هستند.دویچه وله

اینرا هم بخوانید

شرکت ارتباطات زیرساخت رژیم می گوید:”کندی اینترنت نشانه جنگ سایبری گسترده در کشور است”!

فارس نوشت طبق آمار رسمی شرکت ارتباطات زیرساخت، ایران در این روزها با موج بی‌سابقه‌ای …