آلمان تا ۲۰ آوریل در وضعیت قرمز کرونایی باقی میماند
رئیس دفتر صدراعظم آلمان از ادامه وضعیت قرمز در این کشور به دلیل شیوع کرونا دست کم تا ۲۰ آوریل خبر داد. هلگه براون در گفتوگو با “تاگس اشپیگل” بزرگترین هدف از اقدامات ضدکرونایی در این کشور را کاهش بار کادر درمانی دانست و گفت، به طور قطع محدودیتها تا ۲۰ آوریل ادامه خواهد داشت و بعد از عید پاک در مورد مقررات بعد از این مدت میتوان تصمیم گرفت.
او در پاسخ به این سئوال که چه زمانی زندگی عادی به آلمان باز خواهد گشت گفت، پاسخ به این پرسش تا حدود زیادی به عرصه علمی و تلاش برای شتاب بخشیدن به دسترسی به واکسن کرونا دارد.
برای مقابله با شیوع گسترده ویروس جدید کرونا و افزایش موارد ابتلا به بیماری کووید ۱۹ تدابیر سختی در آلمان در دستور کار قرار گرفته که روال عادی زندگی و فعالیتهای اجتماعی را به شدت محدود و در مواردی متوقف کرده است.
هنوز چند روزی از آغاز محدودیتها در سراسر آلمان نگذشته، این پرسش و بحث مطرح میشود که این محدودیتها چه زمانی برداشته میشوند یا کاهش مییابند.
دویچه وله فارسی را در اینستاگرام دنبال کنید
“تاگسشاو”، وبسایت کانال یک تلویزیون آلمان روز شنبه نهم فروردین (۲۸ مارس) در گزارشی به این موضوع پرداخته و نوشته، پس از صدراعظم آلمان آنگلا مرکل، اکنون رئیس دفتر او هلگه براون نیز با قطعیت برداشته شدن زودهنگام محدودیتها را رد کرده است.
بنابر این گزارش هلگه براون به روزنامه “تاگس اشپیگل” گفته از الان تا بیستم آوریل درباره کاهش محدودیتها “بحثی نمیکنیم”.
این سیاستمدار حزب دموکرات مسیحی میگوید ملاک تصمیمگیری درباره کاهش اقدامات پیشگیرانه به میزان سرعت شیوع ویروس بستگی دارد.
زمان دو برابر شدن تعداد مبتلایان
او افزود باید زمان دو برابر شدن موارد ابتلای جدید به “ده، دوازده روز و شاید بیشتر” برسد و تازه آن وقت میتوان درباره تسهیل سختگیریها بحث کرد. در حال حاضر در حدود سه روز تعداد مبتلایان جدید ویروس کرونا که در آلمان شناسایی میشوند دو برابر میشود.
پیش از این آنگلا مرکل نیز سخنان مشابهی گفته است. صدراعظم آلمان با اشاره به این که بخشی از محدودیتها تازه از روز دوشنبه اعمال شده تاکید کرد که هنوز برای تشخیص میزان تاثیر این تدابیر زود است و از شهروندان خواست صبور باشند.
برخی سیاستمداران معتقدند لازم است از هم اکنون “استراتژی خروج” از محدودیتهای کرونایی تدوین شود. یکی از اینها گئورگ مایر، رئیس سوسیال دموکرات کنفرانس وزیران امور داخلی ایالتهای آلمان است که اعتقاد دارد بهتر است از همین حالا برای عادیسازی زندگی اجتماعی زمینهسازی کرد.
او در گفتوگو با نشریه “ولت” خاطر نشان کرد که طی یک تا دو هفته آینده میتوان ارزیابی کرد که تدابیر پیشگیرانه تا چه حد موثر بوده و تا آن زمان محدودیتها باید قاطعانه اعمال شوند.
چهار هفته محدودیت، مرز تابآوری شهروندان
گئورگ مایر حد اعمال محدودیت برای ارتباط شهروندان را چهار هفته عنوان کرده و هشدار میدهد که اگر این دوره طولانیتر شود فشار روانی بر شهروندان بسیار افزایش مییابد و این خطر وجود دارد که پذیرش عمومی برای تدابیر سختگیرانه از میان برود.
کریستینه لامبرشت، وزیر دادگستری دولت فدرال آلمان هم به “پاسائو نوی پرسه” گفته تدبیرهای سختگیرانه باید در حیطه موارد کاملا ضروری محدود و زمانمند باشد.
کریستیان لیندنر، دبیر کل حزب لیبرال به تازگی در یک نطق پارلمانی تاکید کرده که از همین الان و تا حد امکان سریع باید برای کنار گذاشتن گام به گام محدودیتها برنامهریزی کرد.
تصمیمگیری پس از ۲۰ آوریل
چنین درخواستهایی از سوی سیاستمدارن احزاب دیگر آلمان هم مطرح شده است. رئیس دفتر آنگلا مرکل میگوید دولت بلافاصله پس از تعطیلات عید پاک قادر خواهد بود در مورد نحوه ادامه تدابیر پیشگیرانه برای بیستم آوریل به بعد تصمیم بگیرد.
مطابق فهرستی که دانشگاه آمریکایی جانز هاپکینز بر اساس آمار کشورها ارائه میکند تا عصر شنبه، نهم فروردین ۵۳ هزار و ۳۴۰ مورد ابتلا به بیماری کووید ۱۹ در آلمان شناسایی شده و نزدیک به ۴۰۰ نفر بر اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادهاند.
تعداد موارد ابتلا در سراسر جهان از مرز ۶۱۵ هزار نفر فراتر رفته و تا روز شنبه بیش از ۲۷ هزار و ۷۰۰ نفر قربانی ابتلا به ویروس جدید کرونا شدهاند.
بیشترین مبتلایان به ترتیب در کشورهای آمریکا، ایتالیا، چین، اسپانیا، آلمان و ایران شناسایی شدهاند. تاکنون بیشترین قربانیان ویروس کرونا با بیش از ۹ هزار نفر در ایتالیا ثبت شده و پس از آن اسپانیا با نزدیک به پنج هزار و ۷۰۰ کشته قرار دارد.دویچه وله