نیروی هوایی آمریکا اعلام کرد که نیروهای آمریکایی و متحدانش بیش از ۶۰ نقطه را در ۱۶ مکان مورد استفاده شورشیان حوثی در یمن، هدف قرار دادهاند.
بر اساس این اعلام، نقاط مورد هدف، شامل هستههای فرماندهی و کنترل، انبارهای مهمات، سیستمهای پرتاب، تأسیسات تولید و سامانههای رادار دفاع هوایی بوده، و در این حملات از بیش از یکصد قطعه «مهمات هدایتشونده دقیق» استفاده شده است.
از زمان حمله گروه افراطی حماس به اسرائیل در هفتم اکتبر، که آغازی برای جنگ همهجانبه جدیدی در غزه بود، حوثیها در حمایت از این گروه، اقدام به حمله به کشتیهای اسرائیلی یا کشتیها با مقصد اسرائیل در دریای سرخ کردهاند، و اکنون میگویند این حملات همچنان ادامه خواهد داشت.
حماس در آمریکا و اتحادیه اروپا به عنوان گروهی تروریستی شناخته میشود، اما حوثیهای یمن این وضعیت را ندارند، گرچه آمریکا اخیراً امکان الحاق این گروه به فهرست گروههای تروریستی خود را در دست بررسی دارد.
حوثیها از زمان تصرف پایتخت یمن در سال ۲۰۱۴ که به جنگ داخلی در این کشور دامن زد، از حمایت همهجانبه جمهوری اسلامی برخوردار بودهاند، گرچه مقامهای جمهوری اسلامی مدعی هستند که حملات اخیر این گروه در دریای سرخ به طور مستقل و بدون هماهنگی با ایران صورت گرفته است,رادیو فردا
****************
حزبالله لبنان حملات به حوثیها را محکوم کرد
حزب الله لبنان که یکی از گروههای تحت حمایت ایران است هم حملات به یمن را محکوم کرد.
حزبالله لبنان گفته: «تجاوز آشکار آمریکایی – انگلیسی علیه کشور برادر یمن، امنیت و حاکمیت آن و مردم آزاده و شریف آن را به شدت محکوم میکنیم»به گزارش خبرگزاری رویترز این گروه اعلام کرده: «تجاوزات آمریکا بار دیگر تأیید میکند که آمریکا شریک کامل در فجایع و کشتارهای دشمن صهیونیستی در غزه و منطقه است.»
پیش از این ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت خارجه ایران نیز حملات به حوثیهای یمن را محکوم کرده و آن را «اقدامی خودسرانه، نقض آشکار حاکمیت و تمامیت ارضی یمن و نقض قوانین و مقررات و حقوق بینالملل» خوانده بود
******************
عربستان سعودی در واکنش به حملات هوایی ایالات متحده و بریتانیا به مواضع شبهنظامیان حوثی در یمن، خواهان خویشتنداری طرفین و پرهیز از تشدید تنشها شد.
وزارت خارجه پادشاهی سعودی در بیانیهای اعلام کرد این کشور که طی ماههای اخیر درگیر مذاکرات صلح با حوثیهای یمن بوده است، با «نگرانی بسیار» شرایط را رصد میکند.
این وزارتخانه افزود که پادشاهی سعودی «بر اهمیت حفظ امنیت و ثبات در منطقه دریای سرخ تاکید دارد چنانکه آزادی دریانوردی یک خواسته بینالمللی است».