العربیه آمریکا نسبت به کنترل ادلب توسط گروه «تحریر الشام» هشدار داد. واشینگتن:کنترل شهر ادلب توسط «تحریر الشام»عواقب وخیمی خواهد داشت
آمریکا هشدار داد که کنترل شهر ادلب در شمال غرب سوریه توسط گروه «تحریر الشام» عواقب وخیمی به دنبال خواهد داشت و متقاعد کردن روسیه در عدم آغاز مجدد بمباران این منطقه کار دشواری خواهد بود.
مایکل راتنی، مقام مسئول سوریه در وزارت خارجه آمریکا چهارشنبه شب 2 آگوست 2017 اعلام کرد حمله اخیر گروه «تحریر الشام»، که شاخه القاعده در سوریه است و کنترل ادلب از سوی این گروه «آینده شمال سوریه به مخاطره میاندازد».
راتنی گفت: «شمال سوریه شاهد بزرگترین فاجعه است. در صورت تسلط تحریر الشام بر ادلب، برای آمریکا دشوار است که طرفهای بینالمللی را در عدم انجام عملیات نظامی متقاعد کند».
گروههای اسلامگرا در سال ۲۰۱۵ موفق به شکست ارتش سوریه و کنترل استان ادلب شدند، اما با ورود روسیه به جنگ داخلی سوریه اوضاع به نفع بشار اسد تغییر یافت.
ترس شروع بمبارانها
ادلب تنها استان کشور سوریه است که کاملا در اختیار مخالفان رژیم اسد قرار دارد و این استان هدف بمبارانهای روسیه و رژیم اسد قرار گرفته که به کشته شدن شمار زیادی از غیرنظامیان انجامیده است.
در توافق روسیه- ترکیه برای ایجاد ۴ منطقه امن در سوریه استان ادلب یکی از این مناطق بوده است.
مردم این استان از آن بیم دارند که کنترل آن توسط شبه نظامیان تحریر الشام به آغاز بمبارانها از سوی روسیه و رژیم اسد بیانجامد و این استان هم به سرنوشت حلب و موصل دچار شود. شهر ادلب ۲ میلیون نفر جمعیت دارد و شمار زیادی از مخالفان رژیم و خانوادههای آنها به این شهر پناهنده شدهاند.
راتنی در اشاره به ابومحمد الجولانی رهبر گروه تحریر الشام گفت: « همگان باید باشند که الجولانی و گروه او مسئولیت اصلی در شرایط وخیم ادلب را به عهده خواهند داشت».
گروه تحریر الشام در ظرف ۳ روز موفق شد طی شدیدترین جنگهای بین گروهی، رقیب خود گروه میانهرو «احرار الشام» را در منطقه ادلب و نوار مرزی با ترکیه شکست دهد.
اعتراض غیرنظامیان
راتنی از تمامی نیروهایی که مجبور به همراهی با شبهنظامیان تحریر الشام شدند خواست «تا دیر نشده» از این گروه فاصله بگیرند.
او گفت واشنگتن هر سازمانی را که در ادلب بخشی از جبهه افراطگرایان باشد به عنوان القاعده به حساب خواهد آورد.
در نتیجه گسترش نفوذ القاعده، غیرنظامیان در شهرهای مختلف دست به اعتراض زدهاند و از این گروه خواسته اند شهرها و ادارات را ترک کنند.
این مقام آمریکایی گفت که جبهه النصره و رهبران آن حتی اگر اسم جدیدی برای خود انتخاب کنند، از سوی واشنگتن و قدرتهای دیگر هدف قرار خواهند گرفت.
کنترل افراطگرایان بر استان ادلب این نگرانی را به وجود آورده که گذرگاههای مرزی با ترکیه بسته شده و راه کمک رسانی مسدود گردد.
راتنی گفت که واشنگتن متعهد به ارسال کمک از راههایی است که به دست افراط گرایان نیافتد و نگرانی سازمانهای غیردولتی را از این بابت مطرح کرد.