اتحادیه اروپا از پیشرفت در مذاکرات احیای برجام خبر داد

جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز دوشنبه ۳۰ فروردین از «پیشرفت» در مذاکرات احیای برجام در وین خبر داد و گفت که شاهد «تمایل» طرف‌های دخیل در این روند، برای نجات توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ با ایران است.وی با اشاره به ایران و ایالات متحده گفت که «فکر می‌کنم میان هر دو طرف برای رسیدن به توافق، حسن نیت واقعی وجود دارد و این خبر خوبی است».

او افزود: «فکر می‌کنم هر دو طرف واقعاً علاقمند به دستیابی به توافق هستند و از موضوعات کلی به موضوعات متمرکزتر – که همانا از یک طرف لغو تحریم‌ها و از طرف دیگر، مسائل اجرایی برنامه هسته‌ای است – وارد شده‌اند».

جوزپ بورل در بخشی دیگر از سخنان خود اضافه کرد: «همین موضوع که آمریکا می‌خواهد به این توافق برگردد و برجام بتواند به‌طور کامل اجرا شود، دنیا را بسیار امن‌تر خواهد کرد. در نتیجه ما سخت مشغول کار هستیم. معاون سیاسی من در وین است تا به ایجاد رابطه میان آمریکا و ایران کمک کند.»

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت که «من امروز به وزیران اتحادیه اروپا دربارهٔ روند مذاکرات در وین گزارش دادم» و با اشاره به وزیران خارجه آمریکا و ایران نیز گفت که « هفته گذشته با آنتونی بلینکن هم در جریان سفرش به بروکسل صحبت کردم و با محمدجواد ظریف هم صحبت کردم.»

میخائیل اولیانوف، رئیس هیئت مذاکره‌کننده روسیه در وین، در پیامی توئیتری در این باره نوشت: «با جمع‌بندی نتایج دو هفته رایزنی در مورد احیای برجام، می‌توانیم با رضایت خاطرنشان کنیم که مذاکرات وارد مرحله پیش‌نویس شده است. با راه حل‌های عملی هنوز فاصله زیادی داریم، اما از سخنان کلی عبور کرده و به مرحله توافق در مورد گام‌های ویژه برای رسیدن به هدف رسیده‌ایم».

اولیانوف افزود: «هیئت‌های روسی و آمریکایی در مذاکرات وین رایزنی‌های دوجانبه مفیدی را در مورد موضوعات مربوط به لغو تحریم‌های ایالات متحده و بازگشت کامل ایران به تعهدات هسته‌ای‌اش مطابق با برجام انجام دادند».

سخنگوی دولت آلمان هم روز دوشنبه گفت که «در گفت‌وگوهای هسته‌ای ایران، تحرک، پیشرفت و اراده برای حرکت به جلو را مشاهده می‌کنیم».رادیو فردا

اینرا هم بخوانید

حکم اعدام شریفه محمدی به حبس درجه یک یعنی ۳۰ سال زندان تبدیل شد. شریفه باید فورا و بی قید و شرط آزاد شود.

حکم اعدام شریفه محمدی به حبس درجه یک یعنی ۳۰ سال زندان تبدیل شد. شریفه …