اتحادیه اروپا “علیرغم تماس‌ها، طالبان را به رسمیت نشناخته”

مقام های ارشد اتحادیه اروپا روز شنبه به طالبان اطلاع داده اند که گفت و گوهای جاری برای خارج کردن حداکثر تعداد ممکن از شهروندان افغانستان از این کشور به معنی آمادگی اتحادیه اروپا برای به رسمیت شناختن حکومت این گروه نیست.

با این حال اورزولا فن در لاین رئیس کمیسیون اروپا روز شنبه به نیاز برای ادامه تماس با طالبان تاکید کرد.

او به همراه شارل میشل، رئیس شورای اروپا، مشغول دیدار از مرکزی بود که در نزدیکی مادرید اسپانیا برای پذیرش کسانی که از افغانستان خارج شده اند ایجاد شده است.

او گفت: “ما در این لحظه بحرانی با طالبان تماس های عملیاتی داریم، چون لازم است در این روزهای سخت درباره چگونگی تسهیل انتقال مردم به فرودگاه کابل بحث کنیم.”

و افزود: “اما این کاملا متمایز و منفک از گفت و گوهای سیاسی است. هیچ نوع مذاکره سیاسی با طالبان در جریان نیست و طالبان به رسمیت شناخته نشده است.”

در حالی که طالبان بر بخش اعظم افغانستان مسلط شده است، هنوز مشخص نیست که از میان اعضای رهبری گروه طالبان مسئولیت ریاست دولت به دوش چه کسی‌ خواهد بود.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان، هفته پیش در نشستی خبری گفت طالبان برای تشکیل دولت کار می کند و پس تکمیل دولت آن را اعلام خواهد کرد. پیشتر در روز جمعه خبر رسید که ملا عبدالغنی برادر، معاون گروه طالبان و رئیس دفتر سیاسی این گروه در قطر وارد کابل، پایتخت افغانستان، شده است.

خانم فن در لاین همچنین گفت که ادامه کمک های انساندوستانه اروپا به افغانستان به احترام طالبان به حقوق بشر به خصوص برای زنان و دختران بستگی خواهد داشت.

او گفت: “ما بیانیه های طالبان که در آن تاکید می کنند زنان از جایگاه مناسبی در جامعه برخوردار خواهند بود و در چارچوب اسلام … حق تحصیل و کار خواهند داشت را می شنویم.”

او افزود: “در عین حال ما گزارش ها بیشتر و بیشتری دریافت می کنیم از اینکه مردم برای فعالیت گذشته یا عقاید خود تحت تعقیب هستند و داستان زنانی را می شنویم که وقتی سعی کرده اند سر کار معمول خود بروند آنها را برگردانده اند.”

و گفت یک میلیارد یورویی که اتحادیه اروپا برای هفت سال آینده برای توسعه افغانستان کنار گذاشته مشروط است: احترام به حقوق بشر، رفتار خوب با اقلیت ها، و احترام به حقوق زنان و دختران.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس دو هواپیما که اسپانیا به کابل اعزام کرده بود به پایگاه نظامی هوایی تورخون بازگشته اند.

یک هواپیما حامل ۵۰۰ اسپانیایی و ۴۸ افغان – به علاوه خانواده های آنها – بود که برای اسپانیا کار می کردند. یک پرواز دیگر اواخر جمعه با ۱۱۰ شهروند دیگر افغانستان در این پایگاه نشست.

یک پرواز دیگر از اسپانیا با ۱۱۰ مسافر کابل را به مقصد دوبی ترک کرده است. این مسافران بعدا به مادرید می روند.

مسافران افغان در این پایگاه برای سه روز آنجا می مانند و بعد به مراکز پذیرش در سایر نقاط اسپانیا یا سایر کشورهای اروپایی منتقل خواهند شد.

خانم فن در لاین گفت که فروپاشی دمکراسی مورد حمایت ناتو در افغانستان و بازگشت طالبان به قدرت باعث جابجایی ۳.۷ میلیون نفر شده است.

بسیاری از کشورهای اروپایی نگران راه افتادن موج دیگری از مهاجران نظیر سال ۲۰۱۵ است که در پی جنگ داخلی سوریه شروع شد.

خانم فن در لاین گفت که موضوع مهاجران افغان باید در نشست هفته آینده گروه ۷ در کانون توجه قرار گیرد تا به ایجاد “مسیرهای قانونی و امن در اطراف جهان” برای سرپناه دادن به این افراد کمک کند.او گفت: “اسکان مجدد مردمان آسیب پذیر دارای حداکثر اهمیت است. این وظیفه اخلاقی ماست.”بی بی سی

اینرا هم بخوانید

خامنه ای را بعد از هفته ها غیبت در مراسم شب عاشورای حکومتی آوردند!

وب سایت خامنه ای این عکس را گذاشته و نوشته مراسم عزاداری شب عاشورا امشب …